Lassan senkinek nem lesz vize az ország egyik legnagyobb nyomortelepén, a miskolci Lyukóvölgyben, de mindenki csak széttárja a karját. El tudja képzelni, hogy egy egyszerű, otthoni teafőzéshez vagy fürdéshez be kelljen lépnie egy egyesületbe? Vagy hogy be sem léphet, ha megszegi a közösségi együttélési szabályokat? Esetleg, hogy nem is kap havonta vízszámlát, csak a szomszédból megy át valaki összeszedni a pénzt? Ez a helyzet a miskolci Lyukóvölgyben, az ország egyik legnagyobb nyomortelepén. A vízvezetéket üzemeltető kertszövetkezetek képtelenek behajtani a tartozásokat, ezért sokakat lekötöttek a hálózatról. Közben olyan szabályokat hoztak, hogy minél kevesebben léphessenek be az egyesületbe, és a vízhez se férjenek hozzá. Hiába él itt több ezer ember, az önkormányzat széttárta a karját: az odaköltöző szegények tudhatták, hogy ez a helyzet. „Jönnek haza a gyerekek az iskolából, és taligával, ballonokkal mennek le a vízért. Ennek nem így kéne működnie a 21. században!”

Forrás: 444.hu
Feltöltő: reagens
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

reagens
Jellemző a liberális médiára, hogy nem azokat veszi elő, akik a helyzetet a deviáns, felelőtlen, antiszociális viselkedésükkel létrehozták, hanem mindenki mást, aki ezt nem hajlandó eltűrni és fizetni a tartozásokat mások után!
Ez a liberalizmus!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.