Polt Péter legfőbb ügyész újrajelölése egész Magyarországra nézve szégyen, mert "továbbra is segíthet megúszni a börtönt a korrupt fideszeseknek" – írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az MSZP.

A párt úgy fogalmazott, "Áder János megüzente az összes korrupt fideszes politikusnak és oligarchának, hogy nyugodtan folytathatják a lopást, mert továbbra is lesz, aki megvédi őket a börtöntől, ráadásul ugyanaz a személy, Polt Péter, akinek az elmúlt 9 évben is csak ez volt az egyetlen dolga".

Az MSZP szerint egy normális demokráciában Polt Péter a Fidesz által elkövetett bűncselekmények eltussolásáért, a közreműködésért a jogállam leépítésében és Magyarország kirablásában nem újabb hivatali kinevezést, hanem hosszú börtönbüntetést kapna.

Az MSZP szerint nemcsak az ügyészségre, hanem egész Magyarországra nézve szégyen, hogy Polt Péter továbbra is hivatalban maradhat.

Áder János köztársasági elnök október 18-án kelt – a parlamenti honlapra kedden felkerült – levelében tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét arról, hogy Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyészt javasolja ismét a posztra.

Polt Péter kilencéves mandátuma idén decemberben jár le. Az Országgyűlés 2010. december 6-án választotta legfőbb ügyésszé Polt Pétert, aki 2000 és 2006 között egyszer már betöltötte ezt a tisztséget.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Mi a fenének nekünk Köztársasági Elnök,mikor nem is vagyunk Köztársaság? Bólogató Jánosnak való csak ez a bajszos végtermék. Az adófizetőknek nagyon sokba kerül fenntartani a Köztársasági Elnököt és annak a sleppjét. Polt Péterre már nem is reagálok,mert ameddig 2/3 van a Parlamentben,addig úgy is az van amit Ők akarnak.Az egész parlamenti közgyűlés egy nagy baromság.Nincs arra sem szükség,mert úgy sem demokratikus a szavazás.Mikor meg nem kell szavazni,akkor meg azért az 5-6 emberért aki ott lézeng kár a fűtés-hűtés-világítás kiadása.
Béla333
Nem csak ez a szégyen, de talán meg kellene nézni, hogyan került az ország ebbe a helyzetbe, hogy egy Fideszes pártkatona az ügyészség, a bűnüldözés vezetője?!
Ez ugyanis egy MSZP-Fidesz háttér alku miatt alakult így!
Úgyhogy az MSZP először Mea Culpa-zzon!
Béla333
Ez még egy igen régi NOL cikk, nem tudom fent van-e még a neten, de a lényeget jól foglalta össze Révész Sándor:
Az MSZP-nek és a Fidesznek egyaránt megfelelt Polt arra, hogy elmaszatolja az elmúlt évtizedek lopásait:

nol.hu/belfold/partkecske__kozkaposzta
Révész Sándor
„Polt Péter ciklusának üzenete az volt, hogy megfelelő politikai háttérrel mindent meg lehet úszni.” Ez az üzenet „bizonyosan bátorítólag hatott azokra, akik az elmúlt nyolc évben dézsmálták a közpénzeinket”. „„A Polt-ciklus hatása tovább él abban a látszatban, hogy a korrupció a politikai térnek azt a részét jellemzi csupán, amely nem tudta általánosan megszervezni a büntetlenségét. E látszat kedvezményezettjei mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a korrupció elleni háborgás és fellépés ne normatív, hanem szelektív legyen, s a politikai harc szempontjai alá rendelődjön."
Béla333
"egész Magyarországra nézve szégyen, hogy Polt Péter továbbra is hivatalban maradhat"

Ez nem egy Isten csapása, hanem a Fidesz és az MSZP mocskos háttér alkuja, hogy Polt újraválasztásáért, jelenlegi helyzetébe való bebetonozásáért cserébe nem vizsgálják ki az MSZP-sek érintettségét a botrányos K&H ügyekben.

Na ez valóban egész Magyarországra nézve szégyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.