Vasárnap több kilométer hosszú tömlőt helyezett ki valaki a Mátrai Erőmű mögé. 

Idén már nem nyilatkozik a Mátrai Erőmű vezetősége – újabb gyanús műveletet szúrtak ki a helybeliek
Fotó: MTI/Komka Péter

A 24.hu helyszíni riportjából kiderült, a közel tíz centiméter átmérőjű műanyag vezeték az erőmű mögötti patakból

szúrós szagú folyadékot szállít egy szőlőskert melleti kútba, ahonnan a víz egy Detk község felé csordogáló kis érbe ömlik.

A beömlésnél a szennyvízgyanús folyadék kékesszürkére festi a vizet. A szennyvíz származhat az erőmű melletti, a szintén Mészáros Lőrinc tulajdonában levő, gabonafeldolgozással foglalkozó Viresol Kft.-től is. 

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó erőmű vezetősége a 24.hu-nak annyit reagált: 

az idei évben már nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A HVG utolérte Markaz polgármesterét, Holló Lászlót, aki azt mondta, naponta többször jár ki a szőlőbe, azt tapasztalja, hogy alapvetően tiszta víz folyik a csőből. Bejelentések után a katasztrófavédelem is bevizsgálta a vizet, annak az eredményére még vár. Hangsúlyozta, az akna nem az övé, csak az ő szőlőjénél van.

A helyi rendőrfőnök lepasszolta az ügyet

A Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén kialakult gázképződés ügyében a múlt héten indult eljárás környezetkárosítás gyanúja miatt.

Mint pénteken megírtuk, Czinege László Heves megyei rendőrfőkapitány jelezte:

az elfogultság látszatát is elkerülendő, kérelmére a vizsgálatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

Az eseményen Hampó Norbert, az erőmű biztonsági vezetője hangsúlyozta: a térségben élők, valamint a társaság és a környező ipari park dolgozóinak biztonsága nincs veszélyben. Szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálják a gázképződés kialakulásának okait, és tart a probléma felszámolása – tette hozzá.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Most képzeljétek, mi lesz, hs Paks2 beüzemel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@vacsi: Nem tudom, milyen karriert futott be gázszerelőként, de, ha azt is azzal a felelősségtudattal végezte, mint a meg nem érdemelt nagyvállalkozásokat, akkor jobban teszik a felcsútak, ha villanyra váltanak.
tudode
Ismerve Mészáros egy, két földijét, megerősítik, hogy az IQ huszár gázszerelő szakmája is csak mondva csinált, mert egy Varga nevú gépészmérnök táska, sitt hordozója volt
.
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9sz%C3%A1ros_L%C5%91rinc_(v%C3%A1llalkoz%C3%B3)#%C3%89lete
.
"""" Pályáját a kilencvenes évek elején kezdte el, amikor az állami gázprogram kapcsán egy alcsúti, gépészettel foglalkozó társával elkezdték bekötni a faluban élőknek a gázt. A vállalkozás fejlődésnek indult, egyre jelentősebb munkákat kaptak a közeli településeken is, lakóparkokban, nagyobb épületekben dolgoztak. A kétezres évek közepén azonban hullámvölgybe kerültek, a cég ekkoriban egyre kevesebb megrendelést kapott, megjelentek a megyében és a faluban is a konkurens gázosok, Mészárosék majdnem csődbe is mentek: 2007-ben már alig volt bevételük, a cég veszteséges lett, pedig korábban több mint tízmilliós nagyságrendű eredményt is el tudott érni.""""
.
Úgy ugathatja az erőművet, mint kutya a földet kaparj kurta paraszt gyerekként, a hasonló mentalitású haverjával együtt!!!

.

.
Sámannus
Még hozzá teszem miért aljasak.
A múltszázad vége felé olyan munkát végeztem, ahol ismerni kellet az ipari létesítményekben káros anyag környezeti kibocsájtási határértékeket, sőt különböző vészhelyzetekre vonatkozó szabályokat, mert ezek az értékek a KGST megszűntével újra szabályozás alá kerültek. Nagy zavar támadt ugyanis, mert az oroszos gondolkodás még úgy szólt, ha veszélyes gázok kerülnek a légtérbe azt egy magas kéménybe vezetve a környezetbe kell kivezetni. A kibocsájtás megszüntetésére ezt a módszert eszelhették ki a Mátrai Erőműben is, mert az erőmű felett igen furcsa felhők kezdtek gyülekezni az elmúlt napokban. Természetesen az orosz környezetvédelmi megoldások adják a másik pofont a hazai természetvédelemnek, amikor a tisztítatlan ipari vizet engednek az élővizekbe.
Várható lesz még az iszapok eltüntetésének oroszos módszere is aminek logikája az orosz tundrákon hatalma sebeket ejtenek, de míg ott ezek a sebek lakatlan területeken ölnek addig a mi környezetünkben már nem fér bele az orosz mentalitásnak megfelelő majd a természet megoldja a mi problémánkat is, mert a mi életterünkben ez emberi életeket is jelentősen befolyásol.
Mondjuk ki világosan, ezek. most már nem csak nem nyilatkoznak, hanem nyíltan az életünkkel játszanak.
Nyírfa
@Sámannus: A történtek lényegét ennél jobban nem lehetne összefoglalni. Igen, az életünkkel játszanak.
Sámannus
Jobban levertétek a lécet, mint a vörös iszapnál pupákok. Ott az iszap volt az úr, de itt ti vagytok a bűnösök, ezért bujkáltok, mint a tolvajok, vagy nevezzünk benneteket inkább klímagyilkosoknak? Jó is, hogy elítélték az iszapos kollégáitokat, így ti sem fogtok megúszni semmit, mert odafigyelünk minden trükkre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.