Tizenöt embert ítélt el bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen jelentős értékre elkövetett csalás, költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt pénteken első fokon a Győri Törvényszék.

Tizenöt embert ítéltek el adócsalás miatt Győrben

Havasiné Kulcsár Petra, a bíróság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a 2014-ben indult perben az ügyészség 21 embert vádolt meg. A törvényszék tizenöt vádlottat bűnösnek mondott ki, őket egy év négy hónap és öt év közötti, többségében végrehajtandó szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte. Hat embert bizonyítottság hiányában felmentettek, köztük van az első- és a másodrendű vádlott is.

A megállapított tényállás szerint a bűnösnek kimondott vádlottak közül nyolcan voltak tagjai annak a bűnszövetségnek, amely gumicukrok és egyéb édességek felhasználásával klasszikus "körhintacsalást" elkövetve okozott több mint hárommilliárd forint kárt az állami költségvetésnek. További hét vádlott a bűncselekményekben döntően fiktív számlák kiállításával működött közre.

A vádlottak fiktív számlák felhasználásával azt a látszatot keltették, hogy az árut hazai beszerzés után külföldre értékesítették, de ugyanaz az áru a bűnszövetség tagjai által működtetett cégeken keresztül többször körbejárt, végül Magyarországon értékesítették számla nélkül.

A felmentett hat vádlott esetében kétséget kizáróan nem lehetett megállapítani, hogy tudtak-e a fiktív értékesítésről.

Az ítélet indokolása szerint a törvényszéknek – az Emberi Jogok Európai Bíróságának joggyakorlatával összhangban – nyomatékos enyhítő körülményként kellett értékelnie, hogy a bűncselekmények elkövetése óta jelentős idő telt el, emiatt csak a törvényi minimumhoz közeli büntetés volt kiszabható.

A bűnösnek kimondott tizenöt vádlott fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért. A per másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Aha szuper, és a borkai maffia ügye mikor lesz tárgyalva..?
namihami
@Szeparepa2: Ha ezek 2014-esek, akkor a Borkaira kb. 2024-ben kerül sor. Persze, ha közben visszavenné a Párt, akkor csúszhat a dolog.
SystemError
"A nem hagyunk senkit az út szélén" szabály akkor nem érvényes, ha be kell dobni valakiket. Kedves fideszes hazaáruló tolvaj banda és szavazóik. Polt után a belépős ígéretek egy digitális világban mit sem számitnak! A fidesz nem tudja 10 év fiktív lopásainak minden bizonyítékát eltűntetni. Szóval a varriációk összes eshetőségére nem lehet ígéretet tenni, lehet csak ugyanúgy börtön lesz a vége!Régen el lehett égetni azt az egy bizonyítékot és vén kommunista geciként leélni egy időskort a Rózsadombon, de rátok nem ez fog várni.:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.