Megsérült egy 32 éves nő a Mátyás-hegyi-barlangban kedden este; a Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 emberrel, köztük orvosi teammel érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták – közölte a barlangi mentőszolgálat az MTI-vel.

A nő a bejárattól nagyjából 300 méterre, 30 méter mélységben sérült meg, a barlangi mentőszolgálat speciális hordágyban hozta a felszínre, ahonnan a mentőszolgálat kórházba vitte.

Megsérült egy nő a Mátyás-hegyi-barlangban, barlangi mentők hozták a felszínre

Sérült nőt mentenek ki a mentőszolgálat szakemberei a Mátyás-hegyi-barlangból 2019. december 10-én este. A mentőszolgálat huszonhat emberrel, köztük orvosokkal érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták

Megsérült egy nő a Mátyás-hegyi-barlangban, barlangi mentők hozták a felszínre

Megsérült egy nő a Mátyás-hegyi-barlangban, barlangi mentők hozták a felszínre

Fotók, címlapi kép: MTI/Barlangi Mentőszolgálat/Kovács Márton

A Mátyás-hegyi-barlang része a Pál-völgyi-barlangrendszernek, körülbelül 32 kilométer hosszával az ország leghosszabb barlangrendszere – írták. A barlang Pál-völgyi-barlang része mindenki számára látogatható, míg a Mátyás-hegyi-barlangban overálos túrák zajlanak. A keddi balesetet a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat – Verocs- Mozgás és Élményterápiás Szakosztályának túráján történt. A szakosztály 20 éve mozgás-, látás-, hallássérült gyerekek túráztatását végzi a barlangban terápiás célból.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. January 17., 14:28
Kisiklott egy tehervonat Murakeresztúron
Itthon - 2021. January 17., 09:50
Meghalt Sas József