Mihály István vezérőrnagy utódául Nagy László dandártábornokot nevezte ki a köztársasági elnök Pest megye rendőrfőkapitányának – közölte a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója szerdán Budapesten.

Papp Károly altábornagy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság állománygyűlésén ismertette, hogy az államfő december 31-i hatállyal a szolgálat legfelső korhatárának elérésére tekintettel megszüntette Mihály István vezérőrnagy szolgálati viszonyát és helyére Nagy László dandártábornokot nevezte ki, aki eddig a Nógrád megyei rendőrfőkapitány volt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata november 22-én a rendőrség honlapján azt írta, hogy az új Nógrád megyei rendőrfőkapitányt január 1-jén nevezik ki. A tisztséget Pintér Sándor belügyminiszter javaslata alapján várhatóan Somssich Gabriella rendőr dandártábornok tölti majd be, akinek november 21-ei meghallgatásán a kinevezésére vonatkozó javaslatot tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadták el.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Na ez is valami urizáló fideszes köcsög, azért választották biztos, mert ez is zsarolható valami régi geciségével.

"Fenntartotta a Kúria azt a jogerős ítéletet, amely az Átlátszónak adott igazat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által indított perben. Korábban már írtunk arról, hogy a testület azért citálta bíróság elé szerkesztőségünket, mert valótlannak és sértőnek találta, hogy felidéztünk egy korábbi esetet a rendőrfőkapitány autójának száguldozásáról. A Kúria kimondta, hogy a parancsnok valamennyi cselekedete automatikusan nem „sugároz át” az általa vezetett intézményre."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.