Ez az első eset, hogy egy menesztett ügyészt egy bírósági ítélet miatt vissza kell vennie az ügyészségnek. A bíróság szerint volt kifogásolható posztja a férfinak, de túlzás volt a kirúgása. Az egymilliós sérelemdíjat pedig megduplázták.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A létezőben a vicc-mesélés számított hasonló kategóriának

a „déjà vu”-n kívül az eset általánossága is pikáns

Mottó:
A bíró az ítélet után megy a pihenőbe: kollégák egy isteni viccet hallottam; mesélj – kérdik a kollégák, még mit nem –jön a válasz, most adtam érte 2évet!

Az index.hu írta meg róla, hogy „Abszolút precedensértékű perben hoztak jogerős, másodfokú ítéletet a munkaügyi bíróságon”. A felülvizsgálatban úgy tűnik – egyelőre, bár mint ismert ártunk és qurmányunk előszeretettel utazik a Kúriáig – a magán-postja miatt kirúgott ügyésznek adtak igazat.
Nos az ügy kapcsán meg kell jegyezzek néhány dolgot:
egyfelől; a precedens érték nem magára az ügyre csupán az eredményességre vonatkozik,
másrészt; maga a kiváltó ügy is meglehetősen gyakori atrocitás, gondoljunk csak az NKE docensének minapi esetére.
S végül, s ez a legfontosabb, Polték álláspontja, nevezetesen, hogy a post „a nemzeti ünnepen résztvevőket hasonlította az ügyész – nagy nyilvánosság előtt – birkanyájhoz, ez pedig alkalmas a becsület csorbítására, és nem méltó az ügyészi hivatáshoz sem. Ráadásul a velük szemben alkalmazott lealacsonyító kifejezésmód politikai indulatokat testesít meg, amely kérdésessé teszi, hogy az adott ügyész képes-e hivatása gyakorlásakor pártatlanul eljárni”.
Nos ami azt illeti az „ügyészi hivatás méltósága” valamint „hivatás gyakorlásakor való pártatlansága” Polt és most milliókkal kitömött munkatársai ténykedése kapcsán gyakorta, na jó szinte mindig, kérdés tárgyát képezi! =))
Sajnos a dolognak a konkrét eset nem túl ritkaságánál is sokkal elkeserítőbb momentuma is. Az a kérdés, hogy ezekben az esetekben hogyan kerültek/kerülnek a magán-megjegyzések a hivatalos szervek asztalára? Nos vagyunk egy páran, akiknek a viccein s létezőben nem csak a megcélzott hallgatóik derültek! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.