Közvetlenül az önkormányzati választás előtti napon kötött három évre szóló kétmilliárdos létesítményüzemeltetési szerződést a Főtáv, amelynek vezérigazgatóját hétfőn menesztette Karácsony Gergely – írja a Privátbankár. November végén hirdették ki a Főtáv Zrt. és leányvállalatainak telephelyein végzendő létesítményüzemeltetésre, karbantartása, vagyonvédelemre valamint takarításra és pénz- és értékszállítási feladatok elvégzésére kiírt pályázat eredményét, de a szerződést jóval korábban, az önkormányzati választások előtt egy nappal írták alá a felek a lap szerint. Ennek értelmében a Fénysziget Kft. és a He-Ba Kft. 2,06 milliárd forint fejében 36 hónapig végzi a fenti munkákat a cég 39 telephelyén.

Mitnyan Györgyöt a Fidesz jelöltjeként választották meg a XII. kerület polgármesterévé 1998-ban, és két cikluson át sikerült megtartania a posztot – írja a Privátbankár. A lap hozzáteszi, néhány kisebb botránya volt, 2005-ben például ő írta volna elő a Fővárosi Közgyűlésben, hogy a nők szoknyája legfeljebb a térd felett 2-3 centiméterrel végződhet, nem lehet rövidebb.

De ezt is szigorúan abban az esetben, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy teljesen tökéletes lábakkal rendelkezünk

– írta a dress code-ról szóló előterjesztésben, amit végül az akkor még Demszky Gábor főpolgármester vezette testület elvetett.

De szintén Mitnyan nevéhez fűződik a XII. kerületben engedély nélkül felállított Turul-szobor is, amit végül a jelenlegi polgármester Pokorni Zoltán javaslatára később második világháború XII. kerületi áldozatainak emlékművére kereszteltek át – írja a lap.

Mitnyan később Tarlós pénzügyi tanácsadója volt, majd 2015 január elsejétől vette át a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. vezetését.

A Privátbankár azt írja, a Főtáv vezetőjeként több olyan szerződés is kötődik hozzá, amelyek a lap szerint gyanúra adnak okot, ezeket az új városvezetés vizsgálja. Van egy 3 évre szóló szerződés például, amit a választások előtt egy nappal írtak alá.

November végén hirdették ki a Főtáv Zrt. és leányvállalatainak telephelyein végzendő létesítményüzemeltetésre, karbantartása, vagyonvédelemre valamint takarításra és pénz- és értékszállítási feladatok elvégzésére kiírt pályázat eredményét. Ennek értelmében a Fénysziget Kft. és a He-Ba Kft.

2,06 milliárd 

forint fejében 36 hónapig végzi a fenti munkákat a cég 39 telephelyén. A Fénysziget visszatérő partner, 2016-ban is ők nyerték a létesítményüzemeltetésre kiírt tendert, csak akkor

360 millió 

forintért vállalták a munkát egy másik konzorciumi taggal. De ez a jelenleg néhány tucat alkalmazottal dolgozó cég takarítja az újpesti piacot is 2012 óta, illetve hegyvidéki önkormányzattól is kaptak már megbízást – írja a lap.

Karácsony Gergely főpolgármester tegnapi hatállyal menesztette a Főtáv vezérigazgatóját, Mitnyan Györgyöt. A pozícióra a főpolgármester pályázatot ír ki, 2020. január 31-ig Barócsi Zoltánt bízza meg a vezérigazgatói feladatok ellátásával. A megbízott Barócsi Zoltán korábban az MVM termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese volt. 

Forrás: Pirvátbankár, Index

Címlapkép: MTI/ Kollányi Péter

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Shikari: Te pedig, gondolom és remélem, talán azon nem akadsz fenn, ha a MÁR megválasztott polgármester eldönt/het/i, hogy kivel akar együtt dolgozni?
Egyébiránt pl. Amerikában (is) moratórium van arra, hogy a választás előtt már nagyobb volumenű ügyekben nem döntenek. Aláírhatta (papíron, de nem erkölcsileg-de olyan fideszesnek nemhogy nincs, de a kifejezést se ismerik), de egy komoly ügyvéddel azonnal támadható, egyszerű anyagi túlszámlázás okán. (2016-360 millió, 2019-2,06milliárd. ez egyszerű aránytalanság). Egy nemorbáni gazdasági bírósàg előtt ez egy egytárgyalásos ügy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
A jövőre gondolni kell a fideszesek nem bíznak a véletlenre semmit,nem érik be apró pénzel.
durbincs
@Borsodi: maga meg feljött a fényre , mint csak a lótetű ?
Shikari
@rokker33: Ha a főnöke nem tiltotta meg neki, akkor miért is ne?
Shikari
@namihami: A megválasztott polgármester sok mindent eldönthet, de akkor ne magyarázza, hogy ez nem politikai tisztogatás!
namihami
Ez legalább annyira gazdasági is. Amir az évek és a közben ""reálisan megemelkedett költségek"" nem indokolnak.
evacica
Nem kell félteni a fiukat, majd a keresztapa gondoskodik róluk, ha jók lesznek, telik a pénzünkből mindenre, csak ránk nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2020. September 27., 15:42
Bottas nyert Hamilton büntetése után
Szórakozás - 2020. September 27., 18:17
Elő a szelvényekkel, itt vannak a hatos lottó nyerőszámai!