Erős, több helyen viharos északias áramlással hidegebb és szárazabb levegő érkezik térségünk fölé, így vasárnap napos, de szeles időre van kilátás.

A viharos északi szél felszaggatja a felhőtakarót, riasztást adtak ki a Dunántúlra

Mindenütt felszakadozik a felhőzet, és a gyengén, illetve közepesen felhős ég mellett felhőátvonulásokra lehet számítani többórás napsütéssel. Keleten lehet egy-egy futó hózápor. Az északi szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos. Délutántól mérséklődik lassanként a szél, de a Dunántúlon néhol még este is lehetnek erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között valószínű. Késő estére -6, -1 fokra hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.01.05. vasárnap éjfélig

Viharos szél:

Az északnyugati szél viharossá fokozódik. Ma napközben már nagy területen a Dunántúlon, a Duna-Tisza köze nyugati részén és északkeleten (Borsod és Szabolcs megyében) számíthatunk viharos (általában és több alkalommal 65-75 km/h) széllökésekre északi, északnyugati irányból. A délelőtti, késő délelőtti órákban a Dunántúl nyugati, délnyugati részein átmenetileg egy-egy 80-90 km/h-s széllökés nem zárható ki.

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.