Napközben fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, de éjszaka vacogni fogunk.

Mínusz 13 fok is lehet a hétvégén
Fotó: Pixabay

Szombaton sok napsütés, száraz idő ígérkezik, csak nyugaton lehet kicsivel több felhő az égen – írja előrejelzésében az Időkép.

Már csak nyugaton, északnyugaton lehet időnként élénk a déli, délkeleti szél. Hajnalra -10, +1 fok közé süllyed a hőmérséklet, de az északi fagyzugos helyeken -11, -13 fok is előfordulhat. Napközben 1-7 fok között alakulhatnak a maximumok.

Vasárnap is a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen. Csapadék nem várható. Hajnalban -10, -1 fokig hűlhet a levegő, nyugaton lesz enyhébb a reggel. Délután 4-11 fokot mérhetünk.

Hétfő kora délutánig elszórtan, délután viszont egy erős hidegfront miatt többfelé alakulhat ki eső, zápor. A Dunántúlon helyenként zivatarok is kipattanhatnak. Az erős, többfelé viharos déli, délnyugati szél, délután egyre inkább nyugatira fordul. Kora délután 6-15 fok valószínű.

Kedden az ország északi felén viharos, délen erős, élénk nyugati, északnyugati szél várható. Emellett változóan felhős lesz az ég, elszórt záporok, futó záporok, a hegyekben havas eső, hózáporok is kialakulhatnak. Napközben 5-13 fokra van kilátás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.