A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyilvántartása szerint 13470 ingatlankiürítés történt az elmúlt négy évben Magyarországon – derült ki adatigényléssel kikért közérdekű adatokból.

2016 óta egy kisvárosnyi embert lakoltattak ki az otthonából

Budapest, 2012. április 23. Balázs Tiborné adós kést szegez a hasának, hogy így akadályozza meg a kilakoltatását Újpesten a Béla utcában, ahol hozzátartozói és szimpatizánsok veszik körül. A végrehajtó a kilakoltatást egy hónappal elhalasztotta. MTI Fotó: Máthé Zoltán

2016 és 2020 között minden évben meghaladta a háromezret a kilakoltatások száma:

2016-ban 3474,

2017-ben 3667,

2018-ban 3212,

2019-ben pedig 3117 kilakoltatás történt.

Bár az esetek közé számolják az üzlethelyiségek kiürítését is, a történtek hátterében még mindig leginkább a devizahitelek miatt bajba került adósok fizetésképtelensége áll.

Ez abból is látszik, hogy a hitelválság elmélyülése előtt jóval alacsonyabb volt az utcára tettek száma: 2012-ben mindössze 700 lakóingatlant adtak birtokba árverést követően, 2013-ban 550-et, 2014-ben pedig kilakoltatási moratórium lépett életbe a devizahitelesekre vonatkozó törvények alapján.

Összességében az adatokból az látszik, hogy 

Hogy pontosan hányat, azt nem tudni, mert a 13470 az ingatlankiürítések száma – arról, hogy az intézkedés hány embert érint, nem vezetnek statisztikát, de még az üzlethelyiségekkel számolva is minden bizonnyal többet, mint amennyi a kiürített ingatlanok száma, hiszen a lakások többségében nem egyedül lakik a tulajdonos.

(24.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
Mégis mit kellene tenni azzal, aki nem fizet? Nekik járjon ingyen mindaz, amiért más keményen megdolgozik? Vagy mindenkinek járjon ingyen a lakhatás, vagy senkinek. Ez így igazságos.
Clavigo
@Macskaszem: Orbánék csak a javunkat akarják...
Jozefina
Ez csakis a fidesz-kdnp akaratával, egyetértésével történhet meg, főleg orbán felelős az egészért!!? Nekik semmit nem jelent a magyar ember, csak a határon túliak?! Prédaként dobják oda a családokat a bankoknak, ahelyett, hogy az összes deviza alapú hitelt már régen megsemmisítették volna, mint ahogy azt tették más szomszédos országokban is!? Orbán szemében nem ember a magyar, csak ha szavazni kell, akkor ad egy zsák krumplit??!! Isten fogja ezért nayon megbüntetni!!!?? Az általa hanyatló Németországban vajon hány embert, családot lakoltattak ki?? Senkit, mert kapnak szociális lakást és anyagi támogatást a megélhetéshet!!?? Persze az ellenzék is hibád, hogy mindezt hagyja!!??
Clavigo
@Málna: Remélem,,sok boldog fitymasz- proletár volt közöttük... A többieknek részvétem.." Tündérország.,you know " ( by matolcsi )..
Málna
@Clavigo: Tökmindegy, kik voltak. Egy közös biztosan van bennük: nem fizettek. Ingyen lakás meg nincs, ideje lenne már felfogni.
ómió
Még mindig a "legendás" bolsi devizahitel "vívmányai"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.