A Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig az esztergomi gyártás leállítása mellett döntött – közölte a cég szerdán az MTI-vel.

A társaság a döntést a koronavírus-járvány terjedésének növekvő kockázatával indokolta.

Az autógyár kedden jelentette be, hogy a termelésben a délelőttös műszakot megtartják, a délutános műszakot törölték, a 60 év felettiek nem állhatnak munkába.

Az üzem hétfőtől tervezett leállása 3200 dolgozót érint.

"A koronavírus járvány terjedésének növekvő kockázata miatt munkatársaink egészségének és biztonságának védelme érdekében a Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig az esztergomi gyártás leállítása mellett döntött" – jelentette be az autógyártó szerdán.

Valamennyi munkatársunknak köszönjük a kialakult helyzet rugalmas és együttműködő kezelését. A Magyar Suzuki Zrt. folyamatosan elemzi, és értékeli a helyzetet, illetve minden további változásról haladéktalanul tájékoztatja az érintetteket. Bízunk benne, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy vállalatunk a lehető leghamarabb visszaállhasson a korábban megszokott működésre

– zárul a közlemény.

A koronavírus-járvány okozta gondok miatt az elmúlt napokban már több magyarországi autógyár is bejelentette a leállást. A szentgotthárdi Opel motorgyár és a győri Audi-gyár is leállította a termelést – teszi hozzá az Index. Leáll a kecskeméti Mercedes is.

Forrás: MTI, Index

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.