Aki csak teheti, tartson távolságot a másiktól, maradjon otthon – szólított fel az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília közölte azt is: az ország minden területén van már fertőzött, itt a járvány. A tömeges megbetegedés küszöbén állunk.

Müller Cecília kiemelten kérte az időseket, a 65 év felettieket, hogy maradjanak otthon. Ők ugyanis az életkoruknál fogva is veszélyeztetettek, nem beszélve arról, ha más betegségük is van.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy

a fiatalok is veszélyeztettek lehetnek, ha immunhiányos vagy más krónikus betegségben szenvednek.

A tisztifőorvos azt kérte: a fiatalok ne bulizzanak, a külföldről érkezők különítsék el magukat, aki teheti, használja ki a home office lehetőségét.

Az ország minden területéről regisztráltak már koronavírus-fertőzöttet – közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs péntek délutáni sajtótájékoztatóján.

Rendelkezésre állnak a területi adatok – tette hozzá a 444 kérdésére, de azok szerinte a járványügyi vizsgálathoz szükségesek.Csütörtökön tartotta az utolsó hagyományos sajtótájékoztatót az operatív törzs, ami előtt Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár bejelentette, hogy újabb szakaszába lépett a járvány elleni védekezés, és emiatt péntektől csak virtuális tájékoztatót fognak tudni tartani. Egy stúdióba költöznek, onnan adnak válaszokat az újságírók jelenléte nélkül.

Forrás: 444, Index, MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nanáhogy újságírók nélkül...még a végén valaki kényelmetlen kérdést tenne fel ezeknek a tudatlan barmoknak!!!
Sámannus
Kell a maszk ára méhszarosnak azé nem kapnak a halandók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.