Az Operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta: az eltelt 24 órában 46 fővel emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma, 492-re. Müller Cecília arról is beszélt, hogy az alapbetegségben szenvedők számára sokkal kockázatosabb egy koronavírusos megbetegedés, mint mások számára. 

Az eddig 16 elhunytról azt mondta az országos tisztifőorvos: „a legtöbb elhunyt szív-, és érrendszeri megbetegedésben szenvedett, de voltak rosszindulatú daganatos, valamint gyomor- és bélrendszeri megbetegedéssel küzdők is.”

Még mindig a csoportos megbetegedés szakaszában van az ország – tette hozzá.

Ahogy azt korábban megírtuk, keddtől változik a koronavírus-járvány magyarországi adatinak közlése, ITT látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is. A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek.

Az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb lesz, mert kiolvasható lesz belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb. Egyúttal nyomon követhető lesz az is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük.

Forrás: 24.hu, Origo

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.