Ismét lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot a hétvégére a koronavírus-járvány miatt, továbbá április 27-től csak eltakart arccal lehet majd utazni a tömegközlekedés járatain – jelentette be Karácsony Gergely pénteken a Facebook-oldalán.

Ismét lezárják a Margitszigetet a hétvégére
Fotó: MTI Szigetváry Zsolt

Az előző héthez hasonlóan kénytelenek lezárni most is a Margitszigetet szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között – mondta el a főpolgármester videóüzenetében.

A főpolgármester közölte, hogy

a III. kerületi polgármester hasonló módon jár el az Óbudai-sziget és a Római-part kapcsán.

Bejegyzése szerint a futók, szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot, a kora reggeli és esti órákban ki tudnak menni sportolni a Margitszigetre.

Ahhoz, hogy fokozatosan enyhíteni lehessen majd a járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozásokon, most további szigorításokra van szükség – mutatott rá.

Karácsony Gergely bejelentette azt is,

április 27-től a fővárosi tömegközlekedést csak kendővel, sállal eltakart arccal, vagy maszkban lehet igénybe venni.

A döntést a városvezetés Bécs példáját követve hozta meg, és ma úgy tudunk segíteni legjobban egymáson, ha így utazunk a közösségi közlekedés járatain – mondta a főpolgármester.

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta azt is, Karácsony Gergely utasította a Budapesti Közlekedési Központot, hogy május 4-étől megnövelt járatszámmal készüljön az érettségik napjaira, csökkentve a tumultust a várhatóan növekvő utasszám ellenére.

A közlemény szerint a sportolás közbeni kötelező távolságtartásról a jövő héttől táblák is figyelmeztetnek a Margitszigeten.

A hivatal arról is tájékoztatást adott, hogy Budapest is csatlakozik ahhoz az európai szolidaritási akcióhoz, amelyet bukaresti művészek indítottak el és amelynek során fényfestést közvetítenek élőben a Városháza Facebook-oldalán este 9 óra 9 perctől.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Gergőke ,lassan ugyanúgy fognak utálni a pestiek téged is ,mint orbánt...
jesz
tisztelt főpolgármester úr figyelmébe ajánlom, hogy más helyeken is ez a módi. Csak azokban a művelt nyugati városokban(mondom a művelt)a megállókban vagy önkéntesek, vagy közteresek maszkokat osztanak a buszra, villamosr felszállni vágyóknak.
Persze nem egy nagy kosárból, hanem steril csomagból.
Akad ellenszegülő is, azzal nem tudom mi történik, csak azt, hogy nem utazhat.
Remélem azért csak 27.-étől, mert addigra itt is megszervezik, hogy abban a pár ezer megállóban szorgos önkéntesek kínálják az ingyenes , millió számra beszerzett kiváló maszkokat.
Ugye így lesz?
Mert ha nem, akkor szart sem ér a tilalom.

Azt el sem merem képzelni, hogy Kálmán Olga, vagy Gy. Németh Erzsébet mikrofont ragad, és közli, hogy mindenki saját maszkjával utazzon, mert nincs egy darab sem az állami beszerzésből...
Lind
Töltse le itt a film nagy példányát
Láthatja ezt a teljes filmet a következő oldalon: fmovies21.org

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.