A 24.hu szerdai cikke azt állítja, hogy Kárász Róbert ATV-s műsorvezető saját cégébe is juttatott az eltűnt gyerekek miatt létrehozott alapítványával nyert állami támogatásból.

Szerdán újabb részletekről számolt be a 24.hu azzal kapcsolatban, hogyan profitált a lap szerint Kárász Róbert ATV-s műsorvezető cége az eltűnt gyerekek miatt kapott állami támogatásból.

Még márciusban derítette ki a 24.hu, hogy Kárász Róbert eltűnt gyermekek felkutatására létrehozott alapítványa azontúl, hogy sok tízmilliós állami támogatást kapott az elmúlt években, "igen szokatlan dolgokra költötte a rábízott, ebben az ágazatban már jelentős mennyiségűnek számító közpénzt" – írja a lap.

Berendeztek belőle egy kisebb tévéstúdiót, de jutott belőle szoftverekre, nyomtatókra, kamerákra, monitorokra, számítógépekre, utazási költségre, bútorokra, kiadványokra, rajzpályázatra. Fizettek biztonsági cégnek, könnyűzenei fellépőknek, vágónak, operatőrnek, kommunikációs és pr-munkatársnak

- közölte a 24.hu.

A lap szerint 2017 második felétől az Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány koordinálta az eltűnt gyerekek megtalálásáért dolgozó Ezer Lámpás-projektet, amire a Magyar Nemzeti Banktól több tízmilliós közpénzt is kaptak az elmúlt években (2018-ban harminc, 2017-ben 9,5 milliós támogatást).

A 24.hu elkérte a Magyar Nemzeti Banktól közérdekű adatigényléssel az adatokat, hogy Kárász alapítványa pontosan mire költötte a támogatást, és a megszerzett dokumentumok alapján a lap újságírója azt látta, hogy az alapítvány több megbízást is adott Kárász Róbert magáncégének, a GAP médiának, amely így a csellengőügyből újra bevételhez jutott. A 24.hu azt írja,

a dokumentumok alapján nagyjából 2 millió forintról van szó, amit elsősorban technikai eszközökre költöttek.  

Ugyanilyen úton került 300 ezer forint egy másik, szintén Kárászhoz köthető szervezethez, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványhoz, ami megváltozott munkaképességűek alkalmazásával működtet kávézót a Kálvin téren – tudta meg a lap. Az ELÉ terembérletért és ismeretterjesztő filmek gyártásáért fizetett a macis alapítványnak, ami az utóbbi években szintén több tízmillió forintos támogatást kapott állami intézményektől – közölte a 24.hu.

Az alapítvány nem reagált a 24.hu megkeresésére. Korábban azt mondták,

minden egyes közpénz forintot körültekintően és jogszerűen használtunk fel, amellyel pontosan számoltunk el

Forrás: 24.hu, Index, 444

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Kárásznak személyiségi zavarai vannak...azt hiszi ő szarja a spanyolviaszt.

Mindenképpen képernyőn kell lennie? Még ha ATV is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.