A fővárosi közgyűlés április 29-én tárgyalná azt az előterjesztést, ami javaslatot tesz egy fővárosi közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási terv, intézkedéscsomag kidolgozására – írja az Index.

50 km/órára csökkenhet egész Budapesten a sebességhatár
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az előterjesztés szerint 50 km/óra lenne a megengedett maximum sebesség Budapesten. Megszűnnének a 70-es sebességhatárok, a nem főutakon pedig egységesen 30 km/óra lenne sebességhatár.

A javaslatban az is szerepel, hogy a teljes városra érvényes csökkentett sebességű zónákat alakítanak ki.

A fő-, és gyűjtőút-hálózati szerepkört betöltő útvonalak esetében általánosan az 50 km/óra, a mellékúthálózat esetében a 30 km/óra, a lakópihenő övezetekben 20 km/óra maximális sebesség alkalmazásával csökkenthető a közúti balesetek gyakorisága és kimenetelük súlyossága

– írják.

A javaslat kitér arra is, hogy érdemes lenne megvizsgálni a lehetőségét egyirányú utcák vagy hurokirányban járható utcák kialakítását is.

Az intézkedési csomag kidolgozása, illetve a szükséges kerületi, szakmai és lakossági egyeztetések nagyjából 4-6 hónapot igényelnek, ígyna terv 2020 őszére készülhet el teljesen, az érdemi intézkedésekre 2021-től nyílik lehetőség.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Azért azt megnézném, hogy a 20 km/ó táblánál hány trafipaxos kocsi " parkolgat "...Különben az eddigi KRESZ szerint is lakott területen belül 50 km/ó volt a max. sebesség !!!
jesz
helyes az elképzelés...eddig a trafipaxok ebből az összevisszaságból éltek. ..meg a hülye Budapest vége táblákból..lehetetlen helyen vannak kitéve a Budapest táblák is egyik pillanatban még kilencven, aztán ötvan, majd egy kanyar után újból kilencven a következő kanyarig...

Szóval legyen csak ötven az egész városban...
justhpeter
Vajon Karácsonyék tudják-e hogy nem kötelező hülyének lenni ? Ezt meg kellene hagyni a nemzetti -keresztény csürhének, már van gyakorlatuk benne.
namihami
A 20 és a 30km/h simán tartható a jármű kettes, de max. hármas fokozatában. Azt pedig minden vezető tudja, hogy alacsonyabb fokozatban még több bűz jön ki a kipufogójából. Tehát, előre az egyébként kristálytiszta budapesti levegő némi nitrogénoxid, szénmonoxid és hasonló, a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagok termelésének útján. Különösen előnyös lesz ez a szűk, átszellőzetlen pesti zsúfolt kis utcákban.
Karácsony, akkor is támadnak, ha nincs rá ok. Ha még magaslabdát is adsz fel, végképp te leszel a hülye.
namihami
És csökkenő mennyiségű benzin fogyasztásának (ezzel a MOL hasznának) felfuttatása is elérhetővé válik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.