Blaszfémiára hivatkozva személyiségi jogi pert indít a kisebbik kormánypárt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mégiscsak kivel viccelődött?

Túl az alapkérdésen az sem mindegy, hogy kin/kiken szabad és kiken nem viccelődni

Igen egy alapvető érdekesség – többször többekkel kipróbáltam, hiba pont nélkül bejött -, hogy abban az esetben, ha társaságban vicceket mesélsz (az is egy érdekes momentum, hogy ki milyen névvel meséli ugyanazt a viccet; Arisztiddal vagy Kohnnal), mikor enyhén vagy durvábban antiszemita viccet mesélsz mindenki nevet, de ha akár csak egy kicsit is dehonesztáló a keresztényekre már többen meghökkennek.
A Népszava közzétette ezt a karikatúrát:

(mandiner.hu/attachment/0372/371099_nepszava_krisztus.jpg)

Hát ha nem is Charlie Hebdo szintű reakció, de beindult – ráadásul félhivatalosan is – az úthenger. Ma már ott tartunk, hogy „A KDNP perre megy a szégyenteljes karikatúra miatt”, pontosabban „A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)frakcióvezető-helyettese személyiségi jogi pert indít az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján a Népszava Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt.”!
Nos nézd meg Wazze a képet! S rájössz: nem csak szövegértési, de vizuális érzékelési /értelmezési hiátusaik is vannak.
A kép nem Jézussal viccel, hanem ezzel az ócska pártkatonával!
Ennyi gőzzel nyugodtan be lehetne perelni „Máté apostol, Máté evangélista vagy Szent Máté (alias Lévi ben Halfai )-t” is tőle származik a híres mondás: „Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. (Máté 27.62–66)”.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.