Már 338 vállalat jelezte a kormánynak, hogy beruházást hajtana végre a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásának visszaszorítása érdekében, összesen 162 milliárd forintnyi értékben - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában az MTI szerint. Szijjártó Péter azt mondta, így összesen 62 ezer munkahelyet lehetne megvédeni. Tárcája három hete indított közös programot a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel. Azoknak a vállalatoknak a beruházásait támogatják, amelyek vállalják munkahelyek megtartását. A miniszter kijelentette, hogy létezik egy nagy gazdaságfilozófiai vita, amelyben az ellenzék mindig a segélyek növelését követeli. Ez eladósodáshoz vezetne, "spekulánsoknak" szolgáltatná ki az országot - hangoztatta. Ezzel szemben a kormány 2010 óta azt az elvet követi, hogy nem segéllyel, hanem munkával kell segíteni az embereknek. Munkahelyek beruházásokkal jönnek létre, ezért indították el a mostani programot is - tette hozzá Szijjártó Péter.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Azért ebben a helyzetben nem ártana egy munkaügyi tárca ezek helyett a mindenhez nem értő polihisztorok helyett, mert szinte minden témában leesne a karikagyűrűjük a vonatkozó hatástanulmány kidolgozása helyett!
.
Aztán jön mellébeszéléskor az emútízévelőttizés, Gyurcsányozás, ezt vettek el, azt vettek, amit 10 év alatt lett volna módjuk, idejük visszaadni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.