"Tehet-e ön bármit a cigány-magyar együttélés érdekében és ha igen, mi az, amit meg is tesz?" - ezt a kérdést tettük és tesszük fel közéleti szereplőknek, érintetteknek és látszólag kívülállóknak egyaránt. Babarczy Eszter, esztéta, egyetemi oktató "Abban hiszek, hogy társadalmi csoportok gyermekei között hidakat kell létrehozni. Próbálok tenni valamit ezért: havonta egy hétvégére meghívok magamhoz kis falvakból nagyon szegény családból származó cigány gyerekeket, akik egyébként nem jutnának el Budapestre vagy akár nagy városba se. Most töltött nálam egy hétvégét két kislány (Friderika, 10, Lujzi, 11). Nagyon jól éreztük magunkat, nemcsak ők, de én is sokat tanultam. Azzal mentek haza, hogy 'fogat mosni' és 'egyetemre menni' érdemes, és hogy a fura, rövid hajú magyar nénik is kedvesek és jó nekik örömet szerezni, például segíteni takarítani vagy megfürdetni a kutyájukat. Ezenkívül óriási élmény volt nekik a metró, főleg a mozgólépcső, és az, hogy felmentünk a 15. emeletre liften, valamint hogy tortát ettek egy cukrászdában.

Forrás: komment.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyirtass
Az én adómból segélyeket kapnak, gyerekeket gyártanak stb. és még meg sem köszönik.
ugyeugye
@nyirtass: tanítsd őket, majd meghálálják
furfang
@nanena: Én a magam részéről azt teszem, hogy tisztességesen megfizetem az adómat az államnak, és a kormányra bízom a kisebbségek problémáinak megoldását, de a rend fenntartásának kérdését is. Nem vagyok ugyanis kompetens egyik kérdés szakmai megoldásában sem, de úgy vélem többek között azért kívánunk egy demokratikus jogrendszerben működő államban élni, hogy választott kormányunk, és vezetője mindannyiunk számára megnyugtatóan rendezze ezeket a kérdéseket. Ez a dolga ugyanis, és nem az enyém. Én az élni és élni hagyni elvet vallom, de úgy, hogy ez oda-vissza érvényes legyen. Én nem vagyok híve a pozitív diszkriminációnak, sőt károsnak gondolom, és az eredmények sajnos engem igazolnak.A sok ájtatoskodás közepette elszabadult a pokol. És elolvastam a veszprémi főrendőrrel készült interjút (Stop-on) , megdöbbentő a hozzáállás, valóban igaza van a Papának, a rendőrség az enyingi bűnözők zsebében van.És ezek után pláne azt mondom, az ország vezetőinek kell megoldani ezt a helyzetet de nem úgy, hogy egy jól teljesítő kapitányt pusztán az igazság kimondásáért felmentenek a tisztsége alól.Nagy itt a baj a fejétől a talpáig.
nyirtass
@ugyeugye: Az én tanításomat egész biztos, hogy meghálálnák! szemet szemért, fogat fogért elv alapján.
banfa
Amerikában a kormány megteremti a lehetőséget a kisebbségnek, hogy beilleszkedjenek. Munkahely teremtés, élet körülmények javítása, gyerekek iskoláztatása. VISZONT!!!! A kormány ott figyelemmel kíséri az életüket, és ha azt látja, hogy ezt a helyzetet csak kihasználják, de nem élnek a lehetőséggel, akkor bizony nagyon kemény szankciókat alkalmaz. Valamit, valamiért....!!! Ez kellene itthon is! Én támogatom, de nem a vak adakozást!
dilike
tleg szép. lehet követni. (én mondjuk nem, tegye az, aki ért a gyerekek nyelvén. jobban járnak, ha nem én tanítgatom őket :D)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.