Te mit tennél, ha a kilencven éves anyád végül rákos lenne, és a fájdalomtól se ülni, se feküdni nem tudna? Ha nálad lenne egy heti morfium adagja, ha kérné, hogy segíts neki elmenni? Segítenél? Vagyis megölnéd? Vagy néznéd, ahogy szenved, mert nem piszkolod be a kezedet?

Feltöltő: nada
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyirtass
@kiwi: Ez "kisebb fajta fájdalomcsillapító" akiknek erőteljes szenvedései vannak azok injekcióban kapják.
Ha fáj a fejed és nem használ az algopyrin, attól még nem meghalni akarsz, hanem egy erősebb gyógyszert bevenni.
kiwi
@nyirtass: neharagudj, de nekem nem úgy tűnsz, mint aki bennfentes a témában, és átélt már olyan élményt, mint amit a szerző leírt.
zsame
Velem történt, nem hallomásból tudom, hogy amikor közeli hozzátartozóm a rák végstádiumában volt, de olyan erős volt a szíve, hogy nem tudott meghalni, akkor az osztályos orvos tőlem kérdezte meg, hogy kezdjen e neki morfiumot adni. Ez az orvosi nyelvben azt jelenti, hogy kezdje e megölni. Mert a mofrium öl. amikor egy betegnek elkezdenek morfiumot adni az orvosok, gyakorlatilag lemondtak róla.
dilike
@nyirtass: nem vagy te egy cseppet üldözési mániás? méghogy átküldeni a másvilágra vkit, mert az oepnek nem kifizetődő?
az eutanázia a kegyes halált jelenti, a maradék emberi méltóságot, azt, hogy ne szenvedjek, ha már nem akarok, vagy ne éljek úgy, mint egy növény.
nyirtass
@dilike: Egy cseppet sem, már csak azért sem, mert még ez a veszély az én bőrömet nem fenyegeti.
Tudom, hogy a matek nem mindenkinek erős oldala, úgy hogy azt is megértem, hogy Te ezt a képletet nem tudod összerakni. Biztos vagyok benne, hogy azért akad olyan is akinek ez sikerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.