Június 13-tól indul a Kvassay híd felújítása, amely várhatóan eltart az év végéig. Emiatt a csepeli HÉV megosztva fog közlekedni, pótlóbuszozni is kell majd az utasoknak.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a hétvégén indul a Kvassay híd felújítása a MÁV-HÉV Zrt. felügyeletében, amely egészen az év végéig fog tartani és ennek kapcsán több változás is lesz a közösségi és közúti közlekedésben. (Részletes ábrák, térkép a BKK közleményében a változásokról.)

Szombattól indul a Kvassay híd felújítása, változik a HÉV és a közúti közlekedés

Fotó: Google Street View

Június 13-tól, szombattól 21-ig, vasárnapig a H7-es HÉV nem közlekedik. A Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között pótlóbusz viszi az utasokat H7-es jelzéssel. A pótlóbusz útvonala és megállóhelyei térképes felületen a BKK FUTÁR oldalán: http://futar.bkk.hu/route/BKK_HP63. A Szent Imre tértől Csepel végállomás felé a csepeli buszjáratokkal lehet továbbutazni.

Június 22-től a H7-es HÉV rövidített útvonalon, Csepel végállomás és a Kvassay híd csepeli oldalán kialakított ideiglenes HÉV-végállomás között közlekedik, időszakos menetrend szerint, amely hamarosan elérhető lesz a BKK honlapján.

A Boráros tér és a Kvassay híd között pótlóbusz közlekedik H7-es jelzéssel, amelyre a Boráros téren az autóbusz állomás területén, a Müpa – Nemzeti Színháznál a 23-as busz, a Közvágóhídnál a 179-es busz megállójában, a Kvassay hídnál pedig az ideiglenes HÉV-végállomás mellett lehet felszállni.

Az 54-es és az 55-ös busz felszállóhelyét a Közraktár utca Duna felőli oldalára, a 15-ös busz végállomása elé helyezik át.

Közúti közlekedési változások

A BKK közlése szerint június 13-a, szombat és 21-e, vasárnap között alakítják ki az ideiglenes HÉV-végállomást a Kvassay híd csepeli oldalán. A Weiss Manfréd úton már elkezdték megépíteni a HÉV és a pótlóbusz közötti biztonságos átszállást segítő peront és rámpát. Ebben az időszakban

- a Weiss Manfréd út–Kvassay Jenő út útvonalon ideiglenes buszsávot alakítanak ki. Ennek érdekében kiszélesítik a Weiss Manfréd út közlekedésre alkalmas szakaszát a benzinkút előtt, valamint a Kvassay Jenő út–Hajóállomás utca csomópontot is.

A Weiss Manfréd úti buszforduló, valamint a centrum irányába vezető buszsávhoz kapcsolódóan a Weiss Manfréd úton hétköznap 10 órától másnap reggel 6 óráig, Csepel felé pedig este 20 órától másnap délután 14 óráig, továbbá hétvégén bármikor időszakos sávkorlátozás várható, ilyen esetben az adott irányba csak egy forgalmi sávon lehet majd haladni.

Kisebb korlátozásra kell számítani a Kvassay Jenő úton a barkácsáruház előtt a buszmegálló peronjának meghosszabbítása, a Közraktár utcában pedig az ideiglenes buszforduló kialakítása miatt.

Június 22-től, hétfőtől várhatóan az év végéig az alábbi változásokra kell számítani:

- A Weiss Manfréd út és a Kvassay Jenő út között új buszsávot alakítanak ki, részben az útpálya kiszélesítésével.

- A Kvassay hídon, mivel a híd szélesítésével reálisan nem lehet a buszsáv kialakítását biztosítani, egyedi forgalmi rend lesz érvényben. A belváros felé vezető szélső forgalmi sáv buszsáv lesz, a rendelkezésre álló maradék három sávon pedig váltakozó irányban haladhat a forgalom: hétköznap a reggeli csúcsidőben a centrum irányába lehet kettő, Csepel felé pedig egy forgalmi sávon közlekedni. A reggeli csúcsidőben a belváros felé vezető belső sáv az ellenirányú útpályán kerül kialakításra. Hétköznap a délutáni csúcsidőben az arányok megfordulnak, Csepel felé két forgalmi sáv, a belváros felé egy sáv vezet majd.

Az érintett útvonalon a jelzőlámpás csomópontokat úgy programozzák át, hogy a forgalom minél zökkenőmentesebben haladjon.

A Weiss Manfréd út és a Wein János út csomópontjában a Csepeli Szennyvíztisztító felől nem lehet majd Csepel belvárosa felé kanyarodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.