Nagy a baj.

Több százezer magyar Facebookozó adatait lopták el hackerek – Ön köztük van?

Egy hackercsoport több mint 370 ezer magyar Facebook-felhasználó adatait árulja a dark weben, azaz "sötét interneten".

A hackercsoport több mint 500 millió felhasználótól szerzett meg olyan adatokat, mint a vezeték- és keresztnév, nem, város neve, munkahely, családi állapot, mobiltelefonszám, e-mail-cím és a Facebook-profil linkje. Ezeket a személyes információkat az adathalászok arra használják, hogy az érintettek ellen profi és nehezen kivédhető támadásokat indítsanak, amelyek során akár a bankkártya adatokat is ellophatják – írja az Infostart a a QUADRON Kibervédelmi Kft.-re hivatkozva.

A cég szakértője, Solymos Ákos szerint míg korábban a csalók levelei is „Kedves ügyfél” megszólítással érkeztek, most minden adatuk megvan ahhoz, hogy a támadó nevén szólítsa a potenciális áldozatát vagy SMS-ben küldjön adathalász linket (ez az úgynevezett smishing – SMS phishing). A megszerzett adatok alapján a csalók kategorizálni tudják a felhasználókat lakóhely, családi állapot vagy éppen a munkahelyük alapján, így a még élethűbb próbálkozásokon keresztül az áldozatok komoly pénzösszegeket veszíthetnek.

A szakértők azonban kiemelik, ez nemcsak a Facebook, hanem a felhasználók felelőssége is. Többségük ugyanis túlságosan megbízik a közösségi felületben, illetve az ott elérhető alkalmazásokban.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Joker
Beexopták ,nincs bankkártyám , nem vagyok ügyfele senkinek , minden levélxemetet törlök , Amig ez igy műxik ez 1 nagy xar az egész ,hülye az aki ezen keresztül csinál bármit is , bankol ,emailezget ismeretlenekkel stb . Ez így van sajnos 2020 Hun !
Én bevonszolom a seggem a xar bankba ha épp van számlám de jobb ha nincsen ,de nem xivesen oda sem . Xemét világ épül , rajta tömkeleg xemét ingyenélő
tolvaj szélhámos xemétrevaló emberrel . Lesz fordulat ! Nagyon remélem .
Joker
youtu.be/I7xCOMLhmwg
MEZE - Beteg Világ (Prod. by Vintageman x Papa)
Hallgassátok ingyenélő g@cik !
Joker
Mit csinálnak a tevében ? Most komolyan mit ? Állítólag van 1 erre speciálizódott csoport , azokkal mi van? Passziánszoznak
havi 120 ért ? :-((((((((((((((((((((((((((
Joker
És mi az a darkweb ? Most komolyan ? Miért nem lehet kilőni mint a szél ! Kihúznak pár vezetéket oszt vége .
Nincsdarkweb ! Ende ,Finish, Game Over . Ez ilyen bonyolult ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.