Hat felsőoktatási intézményben már zajlik a modellváltás folyamata, hozzájuk hamarosan csatlakozik egy hetedik, emellett integrációkkal megújul az agrár-felsőoktatás is – tudtuk meg a héten. A Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke Csányi Sándor, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója lett, aki a Kisalföld újságnak rövid nyilatkozatot is adott a napokban.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Figyelem tanmese

A Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke Csányi Sándor, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója lett

Ebből az ünnepi alkalomból a Kisalföld nevű újságnak nyilatkozatot is adott. Az erről beszámoló portfolio.hu Bódis Józsefet az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkárát citálja: „A hatékony és korszerű felsőoktatás a cél, a modellváltó intézmények alapítói és fenntartói joga a közvetlen állami kézből vagyonkezelő alapítványokhoz kerülnek.”!
Amivel alapvető módon akár egyet is lehetne érteni. Azonban nagyon úgy néz ki, hogy esmételten egy jogod „déjà vu”-m lehet. Sőt magamat idézhetem a 90-es évek elejéről. Mikor a Flórián alagsorában lévő boltot átvette a „Csemege Julius Meinl” többször felemlítettem a beszélgetéseimet az osztrák főnökkel. Elmondtam neki, hogy jó az új, bécsihez igazodó üzlet-dizájn, jók az új, a bécsihez igazodó egyenruha a személyzetnek. Azonban sajnos az új, a bécsihez igazodó mentalitást elfelejtették bevezetni! =))
Eladott Ország
Déja vu'... Egy bizonyos Elena nevű román nőből pár évtizede még akadémikus is lehetett, igaz, a végén drágán fizetett érte.. A debreceni egyetem mostanában már csak az igen cikis rektorválasztással, meg Putyin díszdoktorrá avatásával tudott bekerülni a hírekbe. Még ennél is lejjebb volt a kaposvári, akik meg Kusza Szemet csinálták fel díszdoktornak. Az ELTE legalább nem akarta elfogadni a tiszta erkölcsű Polt Péter professzori kinevezését, de legalább Bajszos János akkor is keresztülverte. Mint anno gazdája, Terror Mariska néniét. Ha ilyenek nálunk a professzorok, doktorok, nem csoda, ha ott tart az oktatás, tudomány, ahol.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Mit nem mond a Népszava

korrupcióról, meg a „a bajba került érdi női kézilabdaklubnak vagy az egri férfi vízilabdacsapatnak” akarnak kedvezniről értekezik

A portál számolt be „Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselőjének javaslatáról a sporttörvény módosítására”. Ha elfogadják a kormánypárti módosító javaslatot a jövőben ismét kereskedni lehet az indulási jogokkal!
Természetesen ennek kapcsán szó sem lehet korrupcióról, lévén ezek a pénzek nem csak köz jellegüket, de a korrupcióra való alkalmasságukat is elvesztették. Hasonlóan téves az érdi és az egri hivatkozás hisz egyértelműen a kiesésre álló Loki miatt készül!!! =))
Eladott Ország
Csányi és a többi komcsi oligarcha az ország vérszívója. Mind egy alomból valók, egytől egyig a volt állampártból erednek.
Tudom, persze, ezen is tök felesleges pörögni, hiszen semmi szokatlan vagy felháborító nincs abban, hogy miként a Matolcsy klán tescós szatyorban viszi a bankokat, úgy tök véletlenül most Csányi ismeri fel a hatalmas lehetőséget a falábú futball és az egészségügy összefonódásában. De rohadjak meg, ha van még egy ilyen ország itt ezen a hanyatló kontinensen. Ahol már nincs olyan terület, ahol ne becstelen, gátlástalan gecik, vagy politikai kapcsolataiknak köszönhetően boldog milliárdosok ülnének. Miközben a becsületes, szorgalmas, piacképes tudással felszerelt polgárokat, vállalkozó szellemű embereket a Mészáros Lölök röhögik pofán. Jó esetben a Csányik. Akik mellett annyi szól, hogy már akkor is voltak valakik, amikor Lölö még nem megélhetési strómanként kapkodta a fejét, hogy mekkora nagy ember ő, hanem Felcsúton szerelte a gázt egyik hónapról a másikra. És ha csak Csányiról szólna ez az egész, aki tökig össze van gyógyulva a futball-buzeráns országvezetővel… De szó van egy egész állami szektorról, amit sikeres, kitartó munkával lerohasztottak az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc év színvonala alá, aztán most meg szépen átterelik a nagyon hülye magyart a saját magánbizniszükbe. Mert mostanra kiderült, hogy egészség pontosan ugyanakkora nagy üzlet, mint minden más. Feltéve, hogy a Fidesz és holdudvara teszi rá a kezét. Csányi ebben az egészben az egyik megkerülhetetlenül káros tényező. Amit Orbánék szétvernek, abban ő hatalmas lehetőséget lát, fosért-hugyért megszerzi, aztán visszacsorgatja, amit kell. És így élünk, amíg meg nem halunk. Mert megérdemeljük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.