A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 7 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az MKB Bankra, mert megsértette a díj- és költségmentes készpénzfelvétel biztosítására vonatkozó rendelkezést, az MKB csaknem másfél ezer ügyfelének nem biztosította az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét.

Nem biztosította minden ügyfelének az ingyenes készpénzfelvételt egy magyar bank
Fotó: Pixabay

Az MNB keddi tájékoztatása szerint a fogyasztóvédelmi célvizsgálat során a 2018. július 5-től 2019. február 28-ig terjedő időszakot tekintették át. Azt ellenőrizték, a hitelintézet megfelelően biztosította-e a fogyasztóknak, hogy belföldi bankjegykiadó automatákból havonta kétszer, összesen legfeljebb 150 ezer forintnyi készpénzt díj- és költségmentesen vehessenek fel, a pénzforgalmi törvény előírásának megfelelően. Több fogyasztói bejelentés is érkezett ugyanis arról, hogy az MKB nem biztosítja ezt a lehetőséget.

A célvizsgálat során megállapították, hogy az MKB Banknál az adott időszakban rendszertechnikai hibák merültek fel. Emiatt

nem tudta biztosítani az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét valamennyi, előzőleg erre vonatkozó nyilatkozatot tett lakossági ügyfele részére.

Emiatt a jegybank felhívta az MKB figyelmét jogszabályi rendelkezés betartására. Kötelezte továbbá, hogy az érintett fogyasztóknak térítse vissza a készpénzfelvétel után jogsértő módon felszámított, és a vizsgálat lezárásáig még vissza nem fizetett díjat, költséget.

A bírságösszeg meghatározásakor az MNB enyhítő körülményként értékelte, hogy az MKB már a vizsgálat megkezdése előtt két rendszertechnikai hibát kijavított és az érintett fogyasztók többségének visszafizette a költségeit. A fogyasztóknak okozott anyagi kár 90 százaléka így már hatósági kötelezés nélkül megtérült.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az adócsökkentés kormánya, amelyik soha nem zsarolta még a polgárokat, és amelyik minden egyes kampányban radikális adócsökkentést ígért, valójában a legbrutálisabb adóemelések kormánya. 1995 óta soha annyi adót nem fizettek a magyarok, mint az Orbán-kormány második regnálása idején és azóta: a GDP-arányos teljes adóelvonás páratlannak számít a régióban. És akkor nem beszéltünk ilyenekről, hogy sárgacsekk-adó, telefonadó, biztosítási adó, baleseti adó, közműadó, chips-adó, tranzakciós illeték, szociális adó, a világbajnok 27 százalékos áfa, eva, jövedéki adó, cégautóadó, környezetvédelmi termékdíj, egészségbiztosítási szolgáltatási járulék, munkavállalói nyugdíjjárulék emelés, stb.
A bankok magyarországi szabad rablásának legfőbb oka a Viktátor által kézivezérelt MNB működésében keresendő. Hiszen a bankok sok sok milliárdot tejeltek offshore fidesz számlákra azért, hogy szabadon fosztogathassák a magyar embereket. "A magyar lakossági ügyfelek jövedelemarányos pénzforgalmi költsége a tranzakciós illetéket kiszűrve is kiemelkedően magas európai összehasonlításban..." Mert a magyar birkával bármit meg lehet tenni. Legfeljebb csak béget egy kicsit amikor leölik a vágóhídon.
jesz
@Eladott Ország: hát nagyjából ez a lényeg...

(itt a propin láttam egy képet, melyen Varjú plüsmackókkal pózol. Ha már Bolgár is azt mondja, hogy az ellenzéknek csak erre futja, nem fogják Orbánt elküldeni, mert valamiért így jobb nekik.)
Eladott Ország
@jesz: ma, 11:46 ☻ Normális országban a bűnöző csúti cigánynak és bandájának már régen börtönben lenne a helye. A jelenlegi ellenzék is megy a picsába,( akinek nem inge ne vegye magára...) csak idő kérdése. Sajnos nagy árat fizetett az ország az elb@szaott évtizedekért és milliárdokért, ahelyett, hogy Európához felzárkóztunk volna. Valóban Varjúnak is könnyebb plüss mackókkal pózolni, mint a pécsi uránbányában, szarér-hugyér dolgozni.
scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/90450337_2518277158425361_9136992131338993664_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=_fjUHH9hbOAAX8B-iAM&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=507717493667cbb74a4b593c6949187b&oe=5EF9C0BA
Jozefina
Az MKB megteheti, mert mészáros érdekeltség!!! Ugyanilyen szemét bank még az OTP is??!! Halomra számolnak fel mindenféle plusz költségeket mindkét banknál!!!?? Számlavezetés, különböző igazolások kiadása stb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.