Egységes szemléletben készült új parkolási rendszerre van szükség a fővárosban, amely az első negyedórában ingyenes, azt követően pedig sávosan növekvő díjakat tartalmaz a belvárosban – mondta a főpolgármester csütörtökön, a budapesti Városháza Facebook-oldalán közvetített, Budapest Restart című beszélgetéssorozat negyedik adásában.

Az első negyedórában ingyenes lesz a parkolás Budapesten

Karácsony Gergely hangsúlyozta, azért tartja szükségesnek a progresszív díjazási rendszer bevezetését a Belvárosban, hogy mindenki csak addig parkoljon, amíg az feltétlenül szükséges, és így gyorsabban váljanak szabaddá a helyek, könnyebben lehessen parkolni a városban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a parkolás ingyenessé tétele ezzel éppen ellentétes hatást váltott ki, hiszen sokan hetekig egy helyen hagyják az autójukat, emiatt pedig gyakorlatilag lehetetlenné vált a parkolás.

A főpolgármester kitért arra is, nem mindenhol, vagyis nem "fűnyíróelv" alapján akarják csökkenteni a sebességkorlátot, hanem csak azokon a helyeken, ahol azt a közlekedés biztonságának növelése, vagy a zajterhelés, illetve a légszennyezés csökkentése indokolja.

Karácsony Gergely elmondta, a budapesti és az agglomerációs közlekedést a jelenleginél sokkal jobban össze kell "fésülni".

A főpolgármester a kormányt dicsérve megjegyezte, a közlekedés szempontjából is jó irányt jelenthet a rozsdaövezetben épülő lakások áfakedvezménye.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Jó ötlet. Sokszor előfordult, hogy bedobtam az automatába 15-20 percnyit, bementem az üzletbe és kiderült, hogy nincs, amit keresek. Az egész nem volt 5 perc, de negyed órát buktam...
Pálinkás Pál
@Qqberci: ok...akkor vázold ,hogy fogják ezt kivitelezni az utcán??? mert egy zárt parkolóban könnyű...vajon honnan tudja a parkolóőr mikor állt oda a kocsi??? vagy minden parkolóhely mellé felvesznek egy embert??? mondjuk megoldódna a munkanélküliség!!!
ómió
Utána meg majd "behozzák"! Kamatostól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.