Az ITM örül.

Kormány: Megvédtük a rezsicsökkentést az EU-tól

Nem sértett uniós jogot Magyarország azzal, hogy kizárja az energiahálózatokra kivetett különadó és a pénzügyi tranzakciós díjakhoz kapcsolódó költségek rendszerhasználati díjakban történő elismerését, ez áll a Európai Bíróság hazánkkal szemben indított uniós kötelezettségszegési eljárás kapcsán hozott ítéletében – közölte hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A bíróság ezzel megerősítette, hogy hazánk megfelel az uniós energiapiaci szabályozási követelményeknek és tagállami hatáskörben dönthet ebben a kérdésben, tehát a rezsicsökkentés nem ütközik az uniós jogba. Magyarország megnyerte az Európai Bizottsággal folytatott vitát és megvédte a rezsicsökkentés eredményeit – hangsúlyozta a minisztérium közleménye.

Az Európai Bíróságnak az Európai Bizottság Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárása tárgyában 2020. július 16-án hozott ítélete szerint a vonatkozó, rendeleti szintű uniós szabályozás nem írja elő, hogy az energiahálózatokra kivetett különadóhoz és a pénzügyi tranzakciós díjhoz kapcsolódó költségeket szükségszerűen figyelembe kell venni a hálózatokhoz való hozzáférés díjainak megállapítása során.

Az ítélet emellett azt is kimondja, Magyarországnak biztosítania kell azt, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a rendszerhasználati díjakat megállapító döntéseivel kapcsolatban hatékony jogorvoslati lehetőség álljon rendelkezésre. Magyarország, figyelemmel az Európai Bíróság ítéletére, kész a megfelelő jogorvoslati mechanizmus biztosítása érdekében a szükséges jogszabály-módosítások elvégzésére.

A kormány továbbra is elkötelezett abban, hogy megvédje a rezsicsökkentés eredményeit, amely idén januárban meghirdetett Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének is fontos eleme, hiszen ez is segít abban, hogy a lakosság olcsó, innovatív energiát használhasson – írták.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mármint az esetenként világpiaci árnál magasabb energia árat , és magas adóját? Van még valahol 27%-s ÁFA? A különböző ilyen, olyan beépített plusz költség, már csak hab a tortán!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@verőce21: Titeket meg azért, mert nem láttok át orbán szitáján. Tudod, az alacsony IQ-tok az oka, a felmérések is igazolták.
Nyírfa
@kereső: Tudom, hogy fejenként, ami akár tényleges életfogytiglan is lehet, de az USA-ban 100 éveket is adnak, hogy érzékeltessék az elkövetett cselekmény súlyosságát.
Az egyszerűn borzasztó, amit elkövetnek, most már csak 9 millió magyar állampolgár ellen. Plusz a határon túliak és országaik életébe való beavatkozás...

Ha az EU most hagyja futni Orbánt, annak beláthatatlan következményei lesznek. Annyi pénz kerül a birtokukba, amivel bezsebelhetik 2022-őt.
SystemError
@Aki Én: 15:45 Sokkal rosszabb a helyzet... A valódi szavazóbázisuk(2.5millió) 60%-a tanulatlan és vagy elzárt helyeken él itthon.
Tehát ez konkrétan 0.5 millió ember. Marad 1 millió szavazó, de abból ugye 500e kettős állampolgár(2010-2015 650e-t importáltak csak..)

Szóval kimondható, hogy 1.5 millió segg hülye és 0.5 millió érdekből szavazó. Plusz marad 500e. Ez nagyjából a holdudvar és kegyeltek, kedvezményezettek köre.. tehát 2millió az nettó agyfasz ebből!. Ezzel a bázissal uralkodnak a többi 7millió emberen... Nem lennék Viktor helyében, ha ezek a felismerések egy nap teret nyernek...:)
volvós
@Nyírfa: ma 11:26 Egy dolgot nem értek !! Hogy tudsz Te, az intelligens NŐ lealacsonyodni egy köcsög primitív narancsködben élő nyuggerhez, aki a putriból ossza a nemlétező észt... Ez a féreg csak néha beröfögi a Viktorka leírt " kommentjeit " Sajátot nem tud, mert an-alfa-BÉTA...:-))))
Nyírfa
@volvós: Nem alacsonyodom le. Emberek vagyunk, ki nyitottabb, ki zártabb. Igyekszem nem szem elől téveszteni, hogy a szeretet hiánya a félelem, és a félelem egészen vad dolgokra veheti rá az embert, a gyűlölködés passzív/aktív megélésétől a pszichózisig, az allergiáktól a pánikig: kóros önvédelmi folyamatok.
És mindenkiben találhatunk valami szépet, valami emberit: csak a félelem mögé kell nézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.