2019-ben az államtól négyszer annyi támogatást kapott az egyház egy diák után, mint egy állami iskola.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
fenntartású??? ne már, IRÁNYÍTÁSÚ!!! ezeket ráadásul bőségesen a mi adónkból tartjuk fenn!!! =))
sokanvagyunk
Judy bírónő szavaival én, te, ő tartja fenn adókból ezeket az intézményeket, nem pedig az egyház - ami egyébként nem a perselypénzből él.
namihami
A legtöbb kisfalu egy iskolányi diákkal bír. Ha egyáltalán van annyi gyerek a faluban. Bölcs kormányunk irányítása alapján ezek a falvak egyre csökkenő nagyságú támogatás mellett kénytelenek vegetálni. Amit lehet, azt leépíti. Ebbe a körbe hamar beleesik az iskola is.
És ekkor jön az egyház, amelyik már a saját statisztikájuk szerint is az állami szektor négyszeresét kapja. Tiszibácsinak (és a Viktoréknak) kellenek a friss, eddig a vallástól egyre távolodó gyerekek, akiket aztán a megfelelő vezetés, az általa kidolgozott tankönyvek támogatása mellett, (talán) vissza lehet vezetni a ""helyes"" útra. Ami már az óvodák egyre szaporodó egyházi irányításán is meglátszik. Az a gyereksereg még lágyabb környezet. Erre a célra pedig semmi nem drága. A vidéki lakosság idősebb részének eleve reakciós, vallás felé forduló és az unokák, dédunokák abba az irányba való terelése még növeli is a Fidesz-felé forduló réteg szimpátiáját. (tisztelet a kivételnek)
És most a tiszibácsi privát érdekeiről ne is beszéljünk. Neki pláne jól jön a frisshusi...
DonnaOI80
Ргóbáltál máг vаlaha а суbеrseх-еt?
Adjuк egymásnаk örömet ma estе!
---
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.