Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány második hullámának küszöbén vagyunk. 

Merkely: hamarabb lesz a második hullám, mint az influenza

Úgy látja, hamarabb lesz a második hullám, mint az influenza.

Egyébként optimista, főleg azért, mert itthon nagy, 87 százalékos a maszk elfogadottsága.

Merkely szerint most nem állhat úgy le az élet, ahogy tavasszal: a gyerekek iskolába, a nagyobbak egyetemre, a felnőttek meg dolgozni kell menjenek, az intézkedéseknek ehhez kell igazodniuk. Szerinte jó lenne,

ha az osztályon kívül a kisebbek is hordanának maszkot, illetve a csúsztatott szünet és étkeztetés is enyhítené a tömeges fertőzések kockázatát.

A vakcinákkal kapcsolatban elmondta, hogy már rendelkezésre állnak, és éppen a harmadik fázisban tesztelik az ellenanyagokat. Merkely szerint az Egyesült Államokban valószínűleg novemberre tényleg piacra dobják, hiszen ez az amerikai elnökválasztás eredményét is befolyásolhatja.

(ATV)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: most mondom,hogy ezek a textil,meg sebészeti maszkok,fizikailag képtelenek védeni...magyarul a vírus sokkal kisebb,mint amit a maszk ki tud szűrni!!! hogy megértsd...fogjál nekem lepkehálóval szúnyogot...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...csak nem vagy virológus. Az ugye tudod hogy a vírus nem magától röpköd a levegőben hanem utazik...pontosabban a cseppfolyós kilélegzett vagy belélegzett levegővel. Namostmár mivel a maszk alkotóeleme a szövet vagy papír az szőrös vagyis sok kis apró szálak állnak benne ide oda amik nedvesség hatásáta tagadnak vagyis nagyonsok ilyen utazó viruskát lefognak, na nem az egészet de elég sokat ahhoz hogy a bejutottak ne legyenek túlsúlyban és azzal a szervezet igyekszik elbánni.
...és lepkeháló...a szúnyog leginkább úgy szaporodik el, hogy vagy a hálón átbújik vagy ha nem fér ár a lukra tojik és a lárva belül kel ki...tehát a szúnyogot már nem hálóval fogják...
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: látom nem érted...igen a vírus sok mindenre rátapad,akár a porra is,és ,mivel ezek a maszkok attól sem védenek,így nem áll meg az állításod...de ki is próbálhatod,vegyél fel egy ilyen maszkot, csiszolj egy kicsit ,mondjuk fát...és ha levetted,nézd meg mennyi fűrészport fogsz kiköpni!!!amiről te beszélsz,az a cseppfertőzés...arra jó a maszk,hogy ne tüsszögd ,köhögd tele a környezetedet...de ha nem krahácsolsz ,akkor bizony semmire sem jó,főleg a nanométer tartományba eső vírusoknak
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali van gázmaszkom is képzeld...és mint mondtam a patikai maszkok vagy akár az otthon készített maszkok is többet érnek a semminél...nem akarlak én kibeszélni semmiből csak azt hangoztatom hogy aki a kellő helyeken maszkot visel sokkal biztonságosabb mint ha arra hivatkozva nem viselne hogy úgysem véd.
Amúgy nem kell nekem elmagyarázd a különböző maszkok képességeit mert úgy egy hónapja már leírtam itt, ugyanis a munkahelyemen voltak részlegek ahol viselni kellett, tehát ismerem azok mibenlétét.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: persze,nincs is ezzel semmi gondom...a probléma a kötelezésen kezdődik..bánja tököm hogy ki visel maszkot...de ugye ha ismered a "vegyvédelmet" akkor nem kell ecsetelnem hogy marhaság az a mondás hogy azért kötelező hogy a másikra vigyázz...ugye megegyezhetünk abban hogy az említettek nem szelepesek,hogy kifelé nem engedem,de befelé igen!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: a szelepes kifelé enged vagyis a kilélegzést könnyíti mert a belélegzést a maszk szűri.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.