A Szent István Egyetem Budai Campus hallgatóinak augusztus 15-19. között, Szarvason rendezett gólyatáborban koronavírusos megbetegedés történt: a résztvevők és a szervezők közül összesen 5 embernél mutatták ki a vírust – írja a 444.hu.

Elkapta a koronavírust a Szent István Egyetem Budai Campus gólyatáborának öt résztvevője
Fotó: MTI/Komka Péter

Az egyetem közleménye szerint a fertőzöttek tünetmentesek, és kéthetes karanténba vonultak.

Azt is közölték, a szervezők előzőleg és a helyszínen is megtették a szükséges óvintézkedéseket, a tábor szabályait pedig – állításuk szerint – mindenki elfogadta, és azoknak megfelelően viselkedett.

A járványhelyzetre való tekintettel a további gólyatáborok elmaradnak.

Az egyetem bejelentést tett a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé is, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetősége pedig kapcsolatban áll a fertőzöttekkel és a gólyatábor minden résztvevőjével, és tájékoztatja az egyetem vezetését a hallgatók állapotával kapcsolatban.

Az egyetem vezetésének jelen ismeretei szerint az egyetem campusai továbbra sem érintettek a fertőzéssel.

(444.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Tegyék már karanténba ezt a KamuGerit, mindenhova beengedik, még Debrecenbe meg Pápár is elkolbászolt, hogy végigfertőzze az igaz magyarokat!
namihami
Bátor gyerek ez a vírus, hogy még a kölyökviktorokba is bele mer kötni. Pedig az egy igazi fideszkeltető. Ott a vírusnak is csak lábujjhegyen lenne szabad járni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok