Levelet kaptam: 250 ezer forint bírságot szabott ki rám az I. kerületi rendőrkapitányság a dudálós tiltakozásaink miatt – közölte Szél Bernadett kedden Facebook-oldalán.

Szél Bernadett független parlamenti képviselő a Facebookon arról írt, hogy 250 ezer forint bírságot szabott ki rá az I. kerületi rendőrkapitányság a dudálós tiltakozásaik miatt. A rendőrség szerint a képviselő szabálysértései: „háromrendbeli veszélyhelyzetre meghatározott magatartási szabályok megszegése, egyrendbeli közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, négyrendbeli gyülekezési joggal visszaélés szabálysértések elkövetése”.

Szél a posztban többek közt azt írta:

Abban nincs meglepő, hogy tartják magukat ahhoz, hogy a véleménynyilvánításunk a gyülekezés klasszikus esete volt – ami nyilvánvalóan nem igaz. Én is tartom azt, hogy a tiltakozásunk messzemenőkig figyelembe vette a vírushelyzetet, teljesen felelős és szabálykövető módon fejeztük ki a véleményünket a kormány felelőtlen kórházkiürítéseivel kapcsolatban.

A képviselő által kikért adatok szerint az öt alkalom során 106 ember ellen indítottak szabálysértési eljárást és első fokon 13,6 millió forintnyi bírságot szabtak ki.

Akkora volt a rendőri készültség, hogy a május 4-i tiltakozáson konkrétan majdnem minden tiltakozóra jutott egy rendőr: ekkor a helyszínen intézkedő 45 rendőr 49 fővel szemben indított szabálysértési eljárást, és átlag 161 500 forintnyi bírságot szabott ki

– jegyezte meg a posztban.

Szél hangsúlyozta,

tőlem egyetlen fillért sem fognak látni.

"Kifogást vagy panaszt nem tehetek, ezért most meghallgatást kértem, végigcsináljuk a komplett jogi utat és ha nincs más lehetőség, akkor ledolgozom a 300 óra közérdekű munkát. Az utolsó fillérig.”

Forrás: 24.hu, 444

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Egyre több szakember nem vállalja már fel ezt a katyvaszt, mint pl. a volt fideszes tanácsadója szerint
.
---- Csaba László: Orbánék 100 éves lemaradásban
.
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
---------------------
.
Mivel sztem a reformot őfélesége összetéveszti az orbitális centralizációs törekvésével, csupán költségmegtakarítás céljából, amely kár eltörpül a haverok szájának betömése közlóvéval!
.
Most pl. a Színművészeti Egyetemen lovegolnak, de dúrván!
C_3PO
@fideszes gyökér: Ha esetleg szépen fogalmazol, azt is megértem! Persze csak ha megy...
Csibi
@fideszes gyökér: Kiveszem a fogsorom és fájdalommentesen leszoplak!
ómió
Egy kis anarchiakeltés - efftársilag - nem ér meg ennyit?
C_3PO
@fideszes gyökér: Ja! Te baloldali vagy! Így már értem!
Csibi
@fideszes gyökér: Úgy leszipkázlak, hogy behorpad a homlokod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.