A lengyelek és a szlovákok is beléphetnek szeptember elseje után Magyarországra negatív koronavírusteszttel – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő este Facebook-oldalán.

Szijjártó: beengedjük a cseheket, szlovákokat és lengyeleket, mert ők jól védekeztek
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Szijjártó Péter kiemelte: a visegrádi országok (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország) kifejezetten sikeresen – és egymással szoros együttműködésben – védekeztek a koronavírus első hullámával szemben. Hétfőn többször egyeztettek személyesen Bledben, majd telefonon az éjféltől életbe lépő újabb, a védekezést szolgáló magyar intézkedésekről.

Mindezek alapján az a döntés született, hogy a "cseh példát" kiterjesztik az egész V4-re. Így a magyarországi szállásukat korábban lefoglaló csehek, lengyelek és szlovákok egy – öt napnál nem régebbi – negatív teszttel bejöhetnek Magyarországra, míg a visegrádi országokban korábban szállást foglaló magyaroknak is elég lesz egy negatív teszt a hazaérkezést követően – írta a miniszter.

Korábban közölte Szijjártó Péter, hogy Bledben Andrej Babis cseh miniszterelnök azt kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy azok a cseh állampolgárok, akik szeptemberre már lefoglalták magyarországi szállásukat, továbbra is beutazhassanak Magyarországra. Az új szabályozás kitárgyalása során a biztonsági garanciákat megkapták, így öt napnál nem régebbi negatív teszteredmény esetén keddtől is beengedik azokat a cseh állampolgárokat, akik már korábban szállást foglaltak maguknak Magyarországon – tette hozzá.

Kedden, szeptember elsején lépnek hatályba a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorított határvédelmi intézkedések Magyarországon. Ideiglenesen a teljes belső határon visszaáll a határellenőrzés.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szijjártó a jachton hagyta a napszemcsijét úgyhogy Horvátország majd csak másodikától lesz vörös minősítésű.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Jelenleg a cseheknél duplája az estszám meg a napi új esetek száma, mint az osztrákoknál, ami viszont zárva van.
Baszd meg...
Nessy
@Aki Én: 09.09 Csak ne fiaztassa, mert már így is túl sok idióta van döntési helyzetbe!
Eladott Ország
Lehet, hogy ez már az elhülyülés jele, de nem értem, hogy mitől van az, hogy a magyarok amikor külföldről jönnek behurcolják a vírus, viszont a csehek, lengyelek, szlovákok, nem vírushordozók. Ha nekik elég egy negatív teszt, ráadásul nem is a jó magyar, akkor a magyaroknak a jó magyar tesztelésből miért kell kettő. A határtól 30 km-ről jövők sem hozzák a Covidot, miközben az országukban nagyobb az esetszám mint nálunk. Azt meg végképp nem értem, hogy az a 6 000 külföldi szurkoló, az ócska külföldi 1 db teszttel szintén nem fertőz. Csak a kinti magyarok fertőznek, meg az összes nyugati államból jövők. A V-4-ek meg véletlenül sem. Ez a balfék minden megszólalásával egyre irritálóbb. Igaz, ezzel nem nagyon lóg ki a bajtársai sorából. A nemzetközi helyzet fokozódik...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118699037_3232880316831399_4464953095863478942_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=825194&_nc_ohc=FMHHaABOOGIAX_L4oZR&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=3390a2530c0e7a119613bf4e7891c260&oe=5F75FF71
simmering73
"Senki nem jöhet be az országba, Magyarország lezárta a határait. Kivéve a csehek, a szlovákok és a lengyelek. Meg a spanyol és a német futballdrukkerek, valamint a Semjén Zsolt által helyzetbe hozott vastag pénztárcájú bérvadászok. Rajtuk kívül pedig, mindenki más, akikről ma még nem tudjuk, hogy kicsodák, de kibrusztolják Orbánnál, hogy jöhessenek. A határzár ugyanis csak azokra vonatkozik, akiket nem engedünk be az országba."
kanadaihirlap.com/2020/09/02/jonnek-a-csehszlovakok/
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.