A főváros felé vezető főbb utakon erősödik a forgalom.

Az Útinform szerda reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: 

- Miskolcon, a 26-os főút városi szakaszán, a Szentpéteri kapunál egy kisteherautó gyalogost gázolt. A kétszer két sávos szakaszon a fél útpályát lezárták, így irányonként csak egy-egy sáv használható. Ez okozza a lassulást a városközpont felé.

- Az 51-es főúton, Érsekcsanád belterületén, a 152-es km-nél szintén gyalogos gázolás történt. Félpályán halad a forgalom.

- A Dunántúl északi területein, a középső országrészben és észak-keleten sokfelé esik még az eső. Az utak vizesek, nedvesek. A hegyvidéki mellékutakon illetve az alsóbbrendű utakon lehullott falevelekre vagy sárfelhordásra bárhol számítani lehet, megnőtt a csúszásveszély, vezessenek óvatosan.

- Erősödik a forgalom az M3-as autópálya bagi és gödöllői szakaszán, illetve az M0-s autóúti csomóponttól a városközpont felé már telíttek a sávok. Ahogy már szokásos, sokan haladnak a 10-es főúton a solymári körforgalomtól befelé, a 31-es főúton Mende és Pécel térségében, az 51-es főúton Dunaharaszti közelében az M0-s autóúti csomópont előtt.

- Az M0-s autóút déli, keleti és északi részén közepesen erős a járműmozgás, mindkét irányban fennakadás nélkül lehet még autózni.

Javítások, lezárások

Az M2-es autóúton a Vác felé vezető oldalon, a 17-es és a 21-es km között előkészítő munkákat végeznek, emiatt napközben a külső- és a leálló sávot lezárják.

A 7-es főúton, Siófokon, a 112-es km-nél javítják a Sió-hidat. A Budapest felé vezető oldalon a külső sávot lezárták, és vele együtt a kerékpárutat és a gyalogosjárdát is elkerítették a forgalom elől!

A 10-es főúton Pilisvörösváron, a 19-es és a 20-as km között fenntartási munka miatt, reggel fél 8-tól délután fél 3-ig mindkét irányban útszűkületre készüljenek. A reggeli csúcsidőszakban torlódásokra is számítani lehet.

A 49-es főúton, Szamosbecsnél hidat javítanak. Az 50-es km-nél, a félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. A 3 m-nél szélesebb, túlméretes járműveknek kerülniük kell!

Hatvan belterületén, a vasútállomás melletti Boldogi úton a korábbi heves esőzés miatt nagyobb belvíz alakult ki, ezért ott korlátozásra készüljenek!

Az M3-as autópályán a káli szakaszon a burkolatot javítják. Vásárosnamény felé, Füzesabony térségében, a 121-es és a 124-es km között a külső- és a leálló sávot kerítették el. A munkaterület miatt ezen az oldalon a 122-es jelű Mezőszemerei pihenőt is lezárták. Az ellenkező oldalon, a főváros felé Nagyfüged térségében, a 88-as km-nél a belső sávot kerítették el.

A 3-as főúton, Miskolcon a 191-es km-nél, az arnóti körforgalomnál javítják az aszfaltburkolatot. A 191-es km-nél, a félpályás lezárásoknál nappal jelzőőrök irányítják a forgalmat, torlódásokra lehet számítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.