A 2021-es augusztus 20-ai fővárosi tűzijáték megrendezésével megbízott állami cég, az Antenna Hungaria (AH) akár 100 százalék előlegre tarthat igényt – vette észre a hvg.hu a szerződés 2020. október 1-ei keltezésű módosításában.

Meg sem tartották, de azért kifizeti a kormány az augusztusi méregdrága tűzijátékot
Fotó: MTI/Mónus Márton

Az történt, hogy a 2020-as tűzijátékot jövő augusztusra tolták, a teljesítési dátumokat 2020-ról 2021-re írták át. Ez kissé ellentmond annak, hogy Gulyás Gergely a július 16-ai kormányinfón azt mondta, a tűzijáték elmarad.

Nem csak a tűzijáték megrendezésére vonatkozó szerződést tolták 2021-re, hanem a Szent István napi programsorozat lebonyolítására kötöttet is. Mindkét szerződést az állami Antenna Hungaria nyerte el meghívásos eljárásban, soha korábban nem látott összegekért: csak a tűzijáték keretösszege 1,3 milliárd forint (ebből legalább 910 millió forintot el kell költeni), a rendezvénysorozat keretösszege 6,6 milliárd forint (ebből legalább 4,6 milliárdot ki kell meríteni).

A kormány a szerződések módosítását azzal indokolta, hogy a 2020. július 15-én tartott ülésen a 2020. augusztus 20-ra tervezett nyilvános ünnepségek – az Állami díszünnepség és kapcsolódó események kivételével – 2021. augusztus 20-ra történő elhalasztásáról döntött.

(hvg.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.