Augusztus óta 5 százalékponttal alacsonyabb Orbánék támogatottsága.

Felmérés: megint csökkent a Fidesz támogatottsága
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A ZRI Závecz Research Intézet 24.hu-nak elküldött kutatása szerint a választókorú népesség körében

jelenleg 31 százalékon áll a Fidesz. Ez az augusztusi 36 százalékhoz képest 5 százalékos rontást jelent.

A kormánypárt egyébként augusztusban volt csúcson ebben a ciklusban, és bár azóta csökken a támogatottsága, még mindig magabiztosan vezet a választókorú népesség körében.

A kutatás azt mutatja, az ellenzék legerősebb pártja a DK, Gyurcsányék az elmúlt negyedévben 10 százalékot értek el, most 11 százalékot.

A Momentum és a Jobbik 7-7, az MSZP továbbra is 5 százalékon áll, az LMP és a Párbeszéd támogatottsága is ugyanakkora maradt, 2-2 százalékos. A Mi Hazánknak és a Kétfarkú Kutyapártnak októberben 2-2 százalékos volt a tábora, most 1-1 százalékosak. A pártnélküliek aránya 32 százalék.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 47 százalékos, a második helyen a DK áll, 17 százalékkal. A Momentumot az elkötelezett választók 11, a Jobbikot 10 százaléka támogatja. Az MSZP 7 százalékos az aktív szavazók körében, a Mi Hazánk, az LMP, a Kétfarkú Kutyapárt és a Párbeszéd 2-2 százalékot kapna.

A kutatás arra is kitér, hogy ha csak a Fidesz-KDNP és a hat ellenzéki párt közös listája között lehetne választani, szoros verseny lenne.

További részletek a 24.hu cikkében.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
"A kutatás arra is kitér, hogy ha csak a Fidesz-KDNP és a hat ellenzéki párt közös listája között lehetne választani, szoros verseny lenne." Ezen mindig ledöbbenek. Hogy a hat párt együtt sem győzi le biztosan őket. Tudom, hogy elképesztően erős a Fidesz, de hogy ennyire...
csak úgy....
@Málna: a fidesz ereje a krumpliba vala! - és egy csomó (terelhetö) buta birkába!
nezelodo
@Málna: Valóban "elképesztően", de nem erős, hanem, korrupt erőszakos és antidemokratikus. Nagyon aggaszt, ha netán mégis elbukná a választást, akkor itt katasztrófa lesz, a felperzselt föld taktikája nem áll távol Orbántól, ebből már kaptunk ízelítőt tizennégy éve.
verőce21
@csak úgy...: (09:55) Van krumpli dosztig...Tavaly ősszel intéztem Peruban... akár kétszáz fajta is...!
Emiatt már ne fossál, @csak húgy...:
csak úgy....
@verőce21: és 2022 be is 5kg/hülye? te vagy a perui dinkák kincse,hazudós tutajos! :) te még kiérdemled vikinél a krumplibogár térdszalag rendet..
verőce21
@csak úgy...: És te mit tudsz felmutatni, nagy ke-ke-kenguruvadász...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.