Egy hónapja nem látták a nagyszülőket.

A Blikknek adott interjút Lázár János fideszes politikus, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke. 

Lázár Jánosék is átestek a koronavíruson

Fotó, címlapkép: Facebook/Lázár János

Az apropót az MTSZ előző vezetése alatt összehozott 3,5 milliárdos adósság adta, amely kapcsán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi jellegű bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást a 2016-2018 közti időszakra vonatkozóan. Lázár a lapnak elmondta, a NAV munkatársai iratokat foglaltak le és kértek be, házkutatást tartottak, lemásolták a számítógépek tartalmát.

Azon kérdésre, hogy mi az oka, hogy egyes, a feljelentésben szereplő ügyekben – mint a WTA-torna és az ATP-viadal elmaradása miatti károkozás – az MTSZ megegyezést keres és több százmillió forintot fog kifizetni, a szövetségi elnök poilitikus a következőt válaszolta:

A WTA-ra vonatkozóan azért állapodtunk meg az IMG nevű ügynökséggel és azért tárgyalunk még az ATP jogtulajdonosával, Ion Tiriac-kal, mert a velük megkötött szerződések ugyan hátrányosak voltak az MTSZ-nek, de ezekben az ügyekben nem keresi a NAV az adófizetők pénzét.

Azt is elmondta, hogy a kormány által nyújtott 3,5 milliárd forintos támogatásból

mintegy 2,5 milliárd forintot fizettünk ki. Közel egymilliárd forintot a nemzetközi szövetségeknek, ügynökségeknek róttunk le. Így az IMG-nek 300 millió forintot tettünk le, amit ahhoz érdemes mérni, hogy a szerződés szerint 600 millió forintot követeltek. A támogatás fennmaradó másfél milliárd forintjából rendeztük többek között a sportolók, az edzők, illetve a versenyek szervezői felé fennálló tartozásokat. Aki fel tudta mutatni a kifizetetlen számláját, annak törlesztettük a szövetség tartozását.

Szó esett még inkasszózásról, valamint arról is, hogy Lázárnak nagy csalódás volt az az állapot, amiben a szövetség leledzett, de óvatosan bizakodik abban, hogy sikerül a hazai teniszt talpra állítania és megfelelő hangsúlyt adni az utánpótlás-nevelésnek.

Az interjú végén szóba került a karácsony és a pandémiás helyzet, ennek kapcsán Lázár János a következőket mondta:

A COVID-19 most mindent módosított, más lesz ez az ünnep és más lesz az évzárás. Ezt nyilvánosan még nem említettem, de sok más családhoz hasonlóan mi is átestünk a fertőzésen. Kerek három hétig karanténban voltunk. Emiatt a nagyszülőket sem láttuk már egy hónapja. Remélem, hogy szenteste együtt lehetünk, már nagyon várom, hogy megölelhessem édesanyámékat.

Azt is elmondta, neki a karácsonyi feladata a tárgyalás Jézuskával arról, hogy mikor érkezzen a karácsonyfa. A főzésbe nem szól bele, mert nem is tud jól főzni, 

legfeljebb a diót tudom szépen megtörni.

(Blikk)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.