A Fővárosi Idősügyi Tanács után a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét) is azon az állásponton van, hogy Budapest csak akkor tudja magas színvonalon ellátni fontos közfeladatait, ha a kormány kompenzálja az iparűzésiadóbevétel-kiesését – írta a főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán.

Karácsony: "a kormánynak kompenzálnia kell a fővárosi önkormányzat bevételkiesését"
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely úgy fogalmazott:

a budapesti munkaadók és a munkavállalók is egyetértenek abban, hogy "a kormánynak kompenzálnia kell a fővárosi önkormányzat bevételkiesését".

A főpolgármester bejegyzése szerint a Főét szerdai ülésén tájékoztatást adtak az iparűzési adó kormány általi elvonása miatt bekövetkező forráskiesés várható nagyságáról és lehetséges következményeiről.

Karácsony Gergely közölte: a tanács munkavállalói és munkáltatói oldala egyetértett abban, hogy ez az elvonás jelentős további forrásvesztést okoz a fővárosi önkormányzatnak. "A válság miatti feszített költségvetési helyzetben olyan lépésekre kényszerítené az önkormányzatot, amely jelentős kihatással lehet a vállalkozások és a lakosság által igénybe vett infrastruktúrára és közszolgáltatásokra" – fogalmazott.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Nessy:De, mintha a kormánypártiaktól is ugyanolyan mértékben "venne el"! Vagy ezt efftársilag már le kell hazudni? Netán csak polgári szolidaritás maradt, az efftársi meg felszívódott? Hát, hacsak úgy nem...!
Nessy
@ómió: A rendelet értelmében a kormány egyenként dönt a kompenzáltak köréről, amit már december végén el is kezdett!
Miután a Közlöny Orbán és a kormány rendeleteit közli, ahol is le van írva, hogy a Fővárosnak jóval magasabb %-t kell befizetnie,mint bárki másnak, így a fenti udvarias hangvételű véleményedet nekik adresszált.
ómió
@Nessy:Az véletlen se szokott zavarni, hogy, mint fő város és fő ipari gócpont a helyiadó bevételei is nagyságrendekkel "verik" a többi városéit? Aztán meg melyik város előző vezetése is hagyott a jelenlegire 200 milliárdot??
Nessy
@ómió: Ad 1. Senki nem látta a milliárdokat. Tarlós is csak 140 milliárdról
beszélt.
De nem volt mellette a kötelezettségek felsorolása.
Hiába van fizetés napon 100 ezer forintod, ha abból 80ezret ki
kell fizetni rezsire, hitel törlesztésre.
Ad.2 A fővárosban sok intézmény van, nagyobb a lakosságszám,
nagyobb infrastruktúrára van szükség. stb.
ómió
@Nessy: Miért mikor látta és ki? 140 milliárd lekötve van, a többi meg számlán! Banki információ szerint! A fővárosi "lépték" a nagyobb! Bevételben is meg szolidaritásban is. Legalábbis úgy kéne, legyen!
Aki Én
@ómió: ...csak azt a részt nem értetted meg balfasz, hogy a fideszes önkorikat kompenzálja, te ténytagadó hazug idióta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.