A tankönyvek az mRNS-ről nem azt írják, hogy a sejtek közötti közlekedésre teremtette az evolúció. Sokkal inkább a sejtmagközeli területeken található meg, és az élettartama is erősen korlátozott. Ráadásul, ha ezek a sejtalkotórészek kikerülnek a sejtből, például a sejt pusztulásakor, akkor a szervezet romeltakarítói gyorsan széltszedik. A tankönyvek azt is írják, hogy az mRNS általában egy fejérjét kódol, és azt is a sejt belsejében. A sokmillió önjelölt virológust, illetve a virológus reklámszakembert szeretném tehát megkérdezni: A vakcinában mi stabilizálja az mRNS-t a vakcina beadását illetően, mert a funkcióra valószínűleg szükség van; A vakcinában kapott mRNS hogyan jut be a sejtbe, mert az mRNS általában nem kívülről érkezik, tehát el kell jutnia a riboszómákhoz; A vakcinában kapott mRNS-t mi stabilizálja a sitoplazmán belül, és hogyan indul be róla a fehérje-szintézis, hogy ne bomoljon le, mint sejtidegen alkotórész; A vakcinában kapott mRNS termeltette fehérje hogy jut...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
@GeoCravker: Hát én tényleg egy fotelvirológus vagyok, de nem teljesen hülye. Ha kicsit lekezelő is a jelző megpróbálok igazi fotelvirológushoz híven a magam módján válaszolni. Lehet hogy nem a saját kútfejemre támaszkodom, de annyit elárulok, hogy a vakcina fejlesztésének az nRNS-en kívül volt másik feladat is. Éppen a hatóanyag védelme miatt állítólag be kellett csomagolni valamibe, hogy eljuthasson a célhelyre. Ez nem olyan bolti parizeres csomagolószer, hanem egy szerves vegyület, ami körül veszi az mRNS-t.
Az én kútfejemben az a feltételezés pattant ki, hogy a hatóanyag védelmét a csomagolószer addig látta el, amíg fel nem melegedett. Lehet, hogy nem csak a hőmérséklet játszik itt fontos szerepet, hanem az idő tényező is, ugyanis amint a csomagolószer lehámlik az mRNS-ről, elkezdődik a lebontása is.
Ezért kell tehát időben késleltetve kiolvasztani, és felhasználni néhány órán belül a pfizer vakcinát.
A vakcina tehát csak fizikai folyamaton megy keresztül a védekező reakció a sejten belül kezdődik.)))
GeoCravker
@Sámannus: Egyrészt nem gondolnám, hogy lekezelő. De lehet.
Másrészt az a bizonyos szerves vegyületet, ami nem parizerespapír, azt a vírus esetében fehérjeburoknak hívják. Nem vitatom, hogy a vakcinában más, de mi, mert erről még a jellegéről sem szólnak a zöngék.
A hőmérséklet alacsonysága is fehérjejellegre utalhat, bár az RNS is elég bomlékony jószág.
" a védekező reakció a sejten belül kezdődik": ez valószínűleg téves feltételezés. A COVID-19 és rokonai ellen szinte biztosan nem ez véd, mert különben az ellene termelődött ellenanyag alapján nem lehetne tesztelni (ugyebár akkor nem vérből, hanem sejttartalomból kellene...)
De nem is ott a vita azt hiszem, hogy az említett funkciókat meg kell valósítani. Viszont az ezekre vonatkozó info-hiány is mutatja: a csodaszérumról gyakorlatilag szintén közel nulla az információ. Csak a kínaiak politikai, Karikó Katalin cége pedig gazdasági titokvédelemre hivatkozik.
Nem érzem az égbekiáltó lényegi különbséget.
A negyven éve ismert háziorvosomban megbízom. De ha nem, akkor is sokkal jobban, mint az érdekvezérelt vakcinakupecekben.
GeoCravker
@Szeparepa2: igazad van. de ez legyen a legsúlyosabb elírás a Propi történetében :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.