A koronavírus elleni oltóanyag nem politikai, hanem biztonsági kérdés, így a vakcina származási helye sem tehető politikai kérdéssé – hangoztatta Andrej Babis cseh kormányfő pénteken Budapesten, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt.

Orbán: akinek nem kell az éppen elérhető vakcina, az mehet a sor végére
Orbán Viktor magyar kormányfő fogadja Andrej Babis cseh miniszterelnököt Budapesten, a Karmelita kolostornál 2021. február 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Euronews beszámolója szerint Orbán azt mondta, csak az oltóponton fogjuk megtudni, hogy milyen típusú koronavírus elleni vakcinát tudnak nekünk adni.

A miniszterelnök egész pontosan így fogalmazott:

Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk.

A mondatot az MTI beszámolója egyáltalán nem idézi, más médiumot pedig alig engedtek be a sajtótájékoztatóra, mi az AP hírügynökség egyik nyersanyagában találtuk meg Orbán Viktor beszédét. A helyszínen magyar részről csak a Magyar Televízió és a Hír TV munkatársai kérdezhettek, ők azonban nem tettek fel kérdéseket ezzel kapcsolatban.

(Euronews)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.