A legfrissebb felmérés szerint minden negyedik ember nem kér a koronavírus elleni oltásból, de december elején még sokkal többen voltak írja a HVG.

Emelkedik azoknak a száma, akik már biztosan be akarják magukat oltatni koronavírus ellen. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közvélemény kutatásai szerint december elején még csak a válaszadók közel 15 százaléka volt biztos benne, hogy beoltatná magát, a 2021. január 25-vel kezdődő héten már a megkérdezettek 40 százaléka.

A KSH statisztikája szerint még mindig 40 százalék oltatná be magát

A KSH szerint az oltási hajlandóság javulásában minden bizonnyal szerepet játszik a tájékoztatás erősödése, valamint a vakcina tényleges beérkezése az országba.

Az oltáshoz való hozzáállást leginkább a vakcina biztonságosságáról alkotott kép befolyásolja – írják a kutatásban. A megkérdezettek 80 százalékát a járvány súlyossága, a megbetegedések, halálozások száma, 75 százalékát az oltással kapcsolatosan sajtóban, médiában megjelenő hírek, ugyancsak 75 százalékát a kormányzati kommunikáció, illetve 63 százalékát a közösségi médiában megjelenő információk is befolyásolják.

A KSH statisztikája szerint még mindig 40 százalék oltatná be magát

A válaszadók több, mint a fele (58 százaléka) teljesen figyelmen kívül hagyja az oltásellenes, oltásszkeptikus csoportok véleményét.

Forrás:HVG
Képek:KSH

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szevasztok
Hála a hazai ellenzék munkájának ez még csökkeni fog.Hajrá Gyurcsány !!
ómió
A "Krekó doktrina" még mindig nyerésre áll!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.