Megerőszakolta, majd érzelmi zsarolással kényszerítette szexre a kislányt.

Többször megerőszakolta a kislányt a mostohaapa, a súlyos lelki sérülések miatt szigorítást akar az ügyész

A Győri Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozza abban az ügyben, ahol a mostohaapa a mostohalányát többször megerőszakolta.

A Szombathelyi Törvényszék a 2020. október 21-én meghozott ítéletében szexuális erőszak bűntettében és szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 8 évi fegyházbüntetésre ítélte.

A bíróság végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné.

A nem jogerős ítélet szerint első alkalommal a vádlott az akkor még a 14. életévét be nem töltött sértettel annak kifejezett akarata és védekezése ellenére közösült

idéző a bíróságot a főügyészség.

Később pedig az akkor már a 14. életévét betöltött sértettet érzelmi zsarolással kényszerítette és részben védekezése ellenére közösült.

Az ügyészség szerint  a sértett kiszolgáltatottságával, félelmével, az ellenállása lehetetlenségével, illetve korlátozottságával visszaélő vádlottal szemben kiszabható szabadságvesztés irányadó középmértéke 13 év 9 hónap.

A vádlott terhére esik a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények huzamosabb időn keresztüli többszöri elkövetése és következménye is,

a sértett pszichoszexuális fejlődésének súlyos zavara.

Mindezek miatt – és a szexuális támadásokkal szemben leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő kiskorúak sérelmére elkövetett nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni, valamint a családon belüli erőszakos bűncselekményeket illetően az ítélkezési gyakorlat szigorodása érdekében – a kiszabott fegyházbüntetést az ügyészség eltúlzottan enyhének tartja.

(ügyészség)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.