A bíróság szabadon engedte azt a fővárosi orvost és társát, akik a megalapozott gyanú szerint koronavírus-gyógyszerekkel kereskedtek. Az ügyészség ennek nagyon nem örül, ezért fellebbezést nyújtott be.

Az Index az ügyészségre hivatkozva arról számolt be vasárnap reggel, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája szabadon engedte azt a budapesti orvost és társát, akik a megalapozott gyanú szerint koronavírusos betegségben szenvedőknek szánt gyógyszerekkel kereskedtek. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség (FNYÜ)a döntést azonban nem tartja elfogadhatónak, ezért fellebbezést jelentettek be. Az FNYÜ álláspontja az, hogy a bűncselekmény súlyát fokozza, hogy az orvos visszaélt a járványhelyzettel, és attól is tartanak, hogy tettét megismételheti.

Szabadon engedték a koronavírus-gyógyszerekkel kereskedő orvost

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a megalapozott gyanú az volt, hogy az orvos egy korábbi páciense segítségével értékesítette ezeket a gyógyszereket pénzért, jogellenesen.

Csütörtökön a Fővárosi Nyomoző Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség embereivel közös akcióban öt gyanúsítottat hallgatott ki, az orvost és a bűntársát őrizetbe is vették. Az orvost vesztegetéssel és sikkasztással is gyanúsítják. A bűntárs az Index cikke szerint beismerő vallomást tett, a Budai Központi Kerületi Bíróság pedig ugyan megalapozottnak vélte a gyanúsítást, ám mégis úgy döntött, hogy a két férfi szabadlábra kerülhet.

Az RTL Klub Híradója úgy értesült, hogy az eset a Szent László Kórházban történt, ahol pénteken egy másik ügy is előkerült: egy 42 éves férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint hamis igazolásokat adott ki harminc személynek, akik így soron kívül kaphatták meg a koronavírus elleni vakcinát. 

Az Index kereste az ügyben a kórházat és az ügyészséget is, egyelőre nem kaptak választ.

(Forrás: Index)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Vajh ,majd a bíró is kér valamit a "dokitól"?
Lepényleső
Bevonták az üzletbe,vagy kitanulták tőle?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.