Valószínűleg elkóborolt valahonnan a Magyarországon nem éppen őshonos madár.

A 444 egyik olvasója értesítette a szerkesztőséget arról, hogy vasárnap délelőtt egy emut látott kóborolni a Dunazug-hegyvidékhez tartozó Róka-hegyen (ahova a HÉV csillaghegyi állomásáról jó negyedóra alatt föl lehet sétálni), és még egy fotót is csatolt a kóbor nagymadárról (lásd az eredeti cikkben). 

Emut láttak a Róka-hegyen

Fotó, címlapkép: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 4.0/Margoz

A lap kérdésére Flóra elárulta, hogy a madár szabadon csámborog, "valószínűleg megszökött."

A cikk szerint Flóra nemcsak a 444-et, hanem a hatóságokat is riasztotta, bár egyelőre kevés sikert ért el. Az Állatkerttől a Nemzeti Parkhoz, a Nemzeti Parktól az önkormányzathoz, az önkormányzattól a közterület-felügyelethez, onnan pedig a Maugli Állatvédő Egyesülethez irányították tovább. 

Ez utóbbi szervezet már munkához is látott, és Flóra tájékoztatása szerint "felveszik a kapcsolatot néhány csoporttal, hátha valakié" – téjékoztatta a 444-et olvasójuk.

Forrás: 444

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a hír olvastán már mára vacsora készül belőle...emu pörit ritkán eszik egy család...

Aztán kereshetik az állatvédők...
simmering73
Azt hittem az emuval veszik fel a kapcsolatot. Hasznosabb lenne, mert már van aki a tányérokat készíti az asztalra.
karma1
@simmering73: @jesz: Es ha tudnatok, hogy ilyen fincsi a husa! (A combja!) Sajnos... (En ettem struccot: olyan sotetvoros a husa, mint a lohus, es a legfinomabb steak omlossagu... Itt exportra tenyesztik a struccokat, Ausztraliaban az emukat. ) Szegeny birdy...
karma1
Azert mondtam, hogy sajnos finom, mert szegeny kis allat szinte biztosan halalra van itelve, mint a hazi pava is volt, akit megettek a kozmunkasok...:( (Akadt volna a torkukon...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.