A magánegészségügyi szolgáltatásokat már most is sok magyar veszi igénybe, leggyakrabban a fogorvosi és nőgyógyászati ellátásért hajlandók fizetni a betegek. Mert bizonyára sokan vennének igénybe más szolgáltatásokat is, viszont elméletileg azért fizeti az ember a TB-t, hogy ingyen ellássák. Másrészt a lakosság jó részének nincs pénze arra, hogy magánorvost fizessen belőle. A Pénzcentrum korábbi számításai alapján a rendszeresen javasolt szűrővizsgálatok éves szinten (nemtől és kortól függően) 100-300 ezer forint kiadást is jelenthetnének, ha magánúton végeztetjük el azokat. Nem is beszélve a nagyobb kiadást jelentő műtétekről, vagy akár az olyan tervezhető egészségügyi kiadásról, mint a gyermekvállalás, melyhez számos vizsgálat, konzultáció, és maga a szülés kapcsolódik. Magánúton csak maga a szülés 500 ezertől 1,8 millió forintos kiadást is jelenthet. Viszont a gyermekvállalás egészségügyi kiadásai és a diagnosztikát, ellátást igénylő megbetegedések között van anyagi szempontból...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez valójában egy egészség-pénztár reklám,

de nem ártana ennek kapcsán – vagy ürügyén – elgondolkodni

Mottó:
A gengszterváltás hajnalán az első – na jó a tülekedők személye után –
az első gyanús jel az volt, hogy a parlament arról intézkedett, hogy
nekik is járjon a Kútvölgyi!!!

A derék penzcentrum.hu „Ennyiért gyógyul a magyar elit: ezzel a trükkel neked is összejöhet a VIP orvosi ellátás” címen erős reklámízű cikkben számol be a szerinte tudnivalókról.
Namármost függetlenítve magunkat a cikk reklám céljától a tényeknél maradva két dolgoz fontos megjegyezni:
egyfelől; - erre van a cikkben is némi célzás – a magánegészségügy nemzetgazdasági szinten (sőt számos esetben az ügyfelek szintjén is) olcsóbb az állami + zsebbe magán rendelés kombójánál,
másfelől; a mottóban jelzett mentalitást a regnáló hatalom is kimaxolja, sőt nekik a magánban is különleges jogaik vannak.! Egy magánkorházban érdekelt barátom mesélte, hogy nem is annyira ritka, hogy potentátok nem fizetik ki a számlát; kerestek ti eleget felkiáltással!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.