Két új vakcina sürgősségi felhasználását engedélyezte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos a Reuters hírét megerősítve az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Járványhelyzet: a brit mutáns átvette a hatalmat az ország felett, ez a variáns terjed szinte mindenüttFotó: pixabay.com

A járvány harmadik hullámának rendkívül dinamikusan emelkedő szakaszát éljük, rendkívüli nyomás nehezedik a kórházakra és a lakosságra is – kezdte Müller Cecília a tájékoztatóját. Közölte, hogy a fertőzések 90-95 százalékáért a vírus brit variánsa a felelős – írja a Magyar Hang.

A tiszti főorvos bejelentette: az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) újabb két vakcinafajtát engedélyezett hazánkban: az egyik a kínai CanSino Biologics oltóanyaga, a másik pedig az indiai Covishield vakcina.

A Covishield, az AstraZeneca/Oxford Indiában gyártott vektorvakcinája, gyakorlatilag megegyezik az AstraZeneca oltóanyagával – mondta. Az előbbit érintő fejleményt a Reuters ma reggel a kínai gyártó cég közleménye alapján már megszellőztette, a magyar hatóság honlapján azonban nem volt nyoma.

Forrás: Magyar Hang

Címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
Troll on:
"a brit mutáns átvette a hatalmat az ország felett"
Akkor ezentúl neki kell az adót befizetni?

Troll off:
@rokker33: ez a cikk alapján hogy hoztad össze?

@Horizont: Máshol is ugyanez van, ahol nem Orbán a pm. És tudod miért? Mert egyszerűen nem lehet megoldani, hogy a gazdaság ne omoljon össze, és a határ is le legyen zárva.
news.yahoo.com/uk-covid-variant-spread-europe-113940915.html
1. Gondolkozz, tedd félre a gyűlöletedet.
2. Utána kommentelj.
Csizmás Kond
A mutánsokat azért nevezik britt meg mittudomén milyeneknek mert az abban az országban helytelenül kezelt betegek szervezetében élte túl a vírus és alakult át és indult útnak.
Namely
@Horizont: naaaa, azért a válaszodból ítélve legalább annyit elértem, hogy elolvastad az általam mellékelt cikket és gondolkozol :)
Namely
@Horizont: de miért? Nézd, én nem akarok rosszat. Amikor feljövök ide, kicsit pihenek tőzsdei szünetben. Tényleg nem akarlak megbántani. :) Olvasd el, tök jó és hasznos. :)
Namely
@Horizont: :D úgy csinálsz, mintha nekem tennél szívességet, ha elolvasol egy cikket, ami elősegítené, hogy tájékozottabb legyél.
:D :D :D
"Majd ha normálisan írsz egy kommentet bántás nélkül akkor igen. "
Fent egyszer sem bántottalak meg.
Nem tájékozódsz, mielőtt írsz, csak a személyes utálatod alapján kommentelsz. Tehát igaz, amit írtam. Az, hogy te ezt bántásnak veszed, egyéni probléma.
:D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.