Azokat a háziorvosokat rendelhetik be a kórházakba, akiknek van egyéb szakképzettségük is.

Megjelent a Magyar Közlönyben a Koronavírus Sajtóközpont által korábban beharangozott rendelet, amely szerint a kormány átveszi az önkormányzati szakrendelők irányítását.

Kiderült, az intézkedés érinti a háziorvosokat is.

Már a háziorvosokat is berendelhetik a kórházakba

Az Orbán Viktor által jegyzett rendelet szerint a veszélyhelyzet idején a megyei kórházak a háziorvosi szolgáltatók felett is szakmai irányítási jogot gyakorolnak, illetve

a háziorvosi szakképzettség mellett egyéb szakképzettséggel rendelkező háziorvosokat – a védőoltási tevékenység sérelme nélkül – a megyén belül működő, fekvőbeteg- vagy járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézményhez kirendelhetik.

A pandémiás időszakban az egészségügyi kockázatok mérséklése érdekében a megyei intézmények (a megyei kórházak, a vidéki egyetemi klinikai központok, a fővárosi centrumkórházak) feladata lesz minden egészségügyi tevékenység irányítása.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mzper x
De hát a háziorvosok is oltanak ezerrel. Ha berendelik őket a kórházba, ki olt helyettük a területükön?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Aki nem covidos, annak is megadatik a lehetőség az ellátatlanság miatti egészség romlásra, és esetleg a legsúlyosabbra is.
Giovanni Alba
Hogyan is szólt három hete az optimista győzelmi harsona? Nincsen azzal semmi gond, ha ~ 5000 egészségügyis nem fogadta el az új szerződést, tisztul a szakma, a maradóknak könnyebb dolga lesz, általában ennyi a normális fluktuáció, nem lesz itt az ellátásban semmi fennakadás.
A helyzetkép nem ezt mutatja, önkénteseket keresnek a kórházakba, ismét átszervezik a rendszertelenséget.
Vajon kinek lehet az a fixa ideája, hogy akkor mennek gördülékenyen a dolgok, ha minél jobban központosítunk, újabb és újabb felsőbb vezetési szinteket alakítunk ki?
A másik, egyre inkább úgy tűnik, hogy a szakorvosokat pótolandó bevonják a "rokonszakmákat", és ha kevés az aneszteziológus, akkor az asszisztensét is kinevezzük ideiglenesen persze, ezzel csökkentve a hiányt.
Gondolom, nem csak én látom ezt fejetlen kapkodásnak. Lehet, jobban meg kellett volna becsülni az orvosokat, ápolókat, jobban mint a focistákat?
Nem az én ötletem, de nagyon tetszik. Szolidaritásból a parlamentben állva tapsolták meg az egészségügyi dolgozókat, a focistáknak meg adták a milliókat. Mi lenne ha megfordítanánk? Milliós fizetéseket az orvosoknak, tapsot a focistáknak? Az a hihetetlen orvosi béremelés tényleg hihetetlen, mert nem annyi és nem úgy, mint ahogy az ígéretben elhangzott.
mzper x
De hát a háziorvosok is oltanak ezerrel. Ha berendelik őket a kórházba, ki olt helyettük a területükön?
Clavigo
Remélem már kineveztek valakit államtitkárnak ez ügyben is...
Giovanni Alba
@mzper x: ma, 11:43 Majd az asszisztensek kapnak ideiglenes kinevezést/megbízást/jogkört. Aztán ahogy nőnek az igények, lejjebb visszük a lécet, lazítunk a szabályozáson. Elvégre ha úgy nézem, a takarítónő és a portás is az egészségügyben dolgozik.
Nagyon örülnék ha tévednék, ne legyen igazam, maradjon ez hagymázas képzelgés.
Nessy
@Giovanni Alba: Ne légy meglepve, ha valóra válik a jóslatod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.