Giovanni Alba

Szijjártó Péter: Az Európai Bizottságon múlik, lesz-e magállapodás az olajembargó kérdésében
@KisTehen: ma, 11:11
Igazad van, mi csak akkor állunk valami mellé, ha abból közvetlen hasznunk is lesz. Anyagi áldozatot meg vállaljanak mások, mert mi csak akkor szavazzuk meg az embargót, ha annak semmilyen hatása nem lesz ránk.
A többiek megmind hülyék, nem értenek semmit, nem tudnak semmit, nem érnek fel a mi doktorminiszterelnökúrunk zsenialitásához. Nekünk csak előnyök kellenek, a hátrányok nélkül. Értjük mi, hogy globális felmelegedés, de az energetikai rendszer átalakítása annyira strapás, és különben is, kinek lenne belőle haszna? Az egyszerű polgároknak? Ugyan, jó az nekik úgy, ahogy most van, faluszéli viskóban tüzeljenek elkopott gumicsizmával.
Értjük mi, hogy nem jó nekünk az egyoldalú függés, mert az valójában kiszolgáltatottság, de harminc éve is repülőn járt focimeccsre a doktorminiszterelnökúr, eztán is úgy fog járni.
Harminc éve is az orosz olajra volt szükségünk, eztán is az kell, ha a fene fenét vacsorál is. A változtatás rossz, értem? Még a végén kiderülne, hogy valaki nagyon megszedte magát a többiek kárára.
Mi lenne, mondd, ha egy földrengéssorozat megrongálná a druzsba pipeline-t?
Szijjártó szerint az Európai Bizottságnak az orosz olajembargó esetén garantálnia kell, hogy "az nem okoz kárt a magyar embereknek"
@KisTehen: ma, 10:56
Ha meglátod a villanást, egyrészt jól megnézed, mert ilyet többé úgysem látsz, másrészt magad köré tekersz egy lepedőt, és laposkúszásban elindulsz a temető felé.
Van még egy lehetőség, az atomháborúval fenyegetőző eszementet valahogy meg kell fékezni.
Szijjártó Péter: Az Európai Bizottságon múlik, lesz-e magállapodás az olajembargó kérdésében
Én vagyok a rossz, tudom, de ez nekem pontosan úgy hangzik, mint amikor az oroszok azt mondják, az ukránokon múlik a harcok befejezése, ezen a feltétel nélküli megadást értve.
Petiminiszter azt mondja, az EU térítse meg minden jövőbeli, elképzelhető és elképzelhetetlen kárunkat, akkor nem fekszünk keresztbe a szankció bevezetésének, nem röhögjük szemközt a többi, 25 tagállamot. Ja, és adjanak orosz olajat is, mert az nekünk kell (mérges toppantás)
Szijjártó szerint az Európai Bizottságnak az orosz olajembargó esetén garantálnia kell, hogy "az nem okoz kárt a magyar embereknek"
Szeretnék látni egy megalapozott, hatástanulmányokkal alátámasztott tervet arra az esetre, ha valami előre nem látható esemény (vis maior) miatt a kőolajellátás ellehetetlenül. Mert ugye készültek ilyen tervek? A felelős és előrelátó kormány mindenre felkészült. Egy nagyobb boltnak kell legyen tűzvédelmi, riasztási és menekülési terve, ugye az ország energiaallátása nem csak a jó szerencsére van bízva?
(minek erre a hajóra mentőcsónak, ez még sosem süllyedt el)
Bayer kiakadt: aljas, szemét, elviselhetetlen rohadékok az alkalmazkodó újságírók
@csipetke: ma, 06:48
Előrebocsátom, kissé öntelt és kioktató leszek, de ezt a körülmények kényszerítik rám.
A tudatos fogyasztó el tudja választani egymástól a művész irodalmi munkásságát a politikai megnyilvánulásaitól. Nagyon keresztény/keresztyén színész is eljátszhatja a velencei kalmárt.
Most Csurka Istvánra gondolok. Eddig nem is tudtam, hogy a Hét tonna dollár az ő művéből készült. A nevéről előbb asszociálok a MIÉP-re, mint bármelyik drámájára.
Itt egy "könyvmoly" értékelése: "Hát én most rettentően elképedtem! Jó pár éve olvastam ezt a Házmestersirató című drámát, nagyon jól szórakoztam, egy komplex, leleményes műnek tartom, sajnos nem tudok értékelhető elemzést adni róla, mindenképp újra kell olvasnom. DE az essszembe nem jutott volna, hogy a politikus Csurka volt ekkora nagy elme !"
Summa summarum: sikeres(?) irodalmi munkássága nem menti fel ezt a bájer nevűt mostani alpári és minősíthetetlen ténykedésének "méltó" megítélése alól.
Van azért egy nagy különbség a két tollforgató között. Csurka szépecskén, a vége felé egyre gyorsabban radikalizálódott, ez a mocskos szájú meg mindig is egy helyezkedő propagandista volt, mindenféle erkölcsi tartás nélküli szánalmas pojáca.
Orbánt kézről-kézre adták a rajongók: idősekkel és gyerekekkel is pózolt, aláírást osztott
@Horizont: ma, 06:55
A parfüm. Olvastad a könyvet, vagy láttad esetleg a filmet? Kimásoltam a wiki ismertetőjéből a történet végét, pont idevág. Persze nem egy az egyben, de jó közelítéssel.
"visszatér Párizsba. Ráébred, hogy még a megalkotott parfüm illata sem képes segíteni abban, hogy szeressen és hogy szeressék. Párizsban egy csoport hajléktalan előtt a megmaradt parfümöt a fejére csorgatja. Az emberek megbabonázva gyűlnek köréje. Egyre többen lesznek, mígnem teljesen elnyelik Grenouille-t, s csupán a ruháját és az üres üvegcsét hagyják hátra az utcán."
Orbánt kézről-kézre adták a rajongók: idősekkel és gyerekekkel is pózolt, aláírást osztott
@verőce21: ma, 00:35
Ne feledkezz meg Rákosi pajtásról, róla és neki zengett a dal. Az is igaz viszont, hogy az ő idejében építették újjá az országot a háborús romokból. Lehet, hogy a doktorminiszterelnökúr Rákosi reciproka?
Arany János emléktáblát és sört is kapott a walesi Montgomery városában
Az emléktáblán jól láthatóan a 2017-es év (MMXVII) van feltüntetve, ez egyértelműen a költő születésének 200. évfordulója. Akkor most avatták fel, vagy ez egy évfordulós megemlékezés volt, vagy a lovasfutár késett öt évet?
Kibogozná ezt nekem valaki?
Szijjártó Péter üzent a román sajtó képviselőinek
@Nessy: ma, 17:11
Még nagyobb tiszteletet szeretnél akkor, amikor a doktorminiszterelnökúr a libernyákokat viszi éppen a hátán? Mit szeretnél még, hogy a tenyerén hordozzon? Nem vagy netán túlságosan is igényes?
Több tiszteletet akkor, amikor a főméltóságú uraságok kifejezték megértésüket a pedagógusok problémái iránt, teljes mértékben átérzik a helyzetüket, és az ígéret szerint megkaphatják a minimális emelést?
Vlagyimir Putyin: A felfuvalkodott európai politikusok a saját nemzeteiket súlytják a szankciókkal
Tényleg csak én látom ebben a faramuci helyzetben a komédiát? A vevő azt mondja, az eladó minősíthetetlen viselkedése miatt nem kíván tovább vásárolni tőle, erre az eladó felháborodik, megsértődik, és azt mondja, neked nem is adnék.
Az egyik nem akar venni, a másik nem akar eladni. Itt nem az a kérdés, ki nyer, hanem az, kiveszít kevesebbet.
Az előrelátóbb vevőknek amúgy sem tetszett ez a kiszolgáltatott helyzet, most csak ösztönzést kaptak az alternatívák mielőbbi alkalmazására.
Schadl György retteg a börtönben
Retteg? Helyes. Lehetne akár intő példa is, mert a hasonszőrűek nagyon elszemtelenedtek. Veres Margitra és Völnerre célzok.
propeller.hu/itthon/3812317-egymas-utan-kapja-unios-penzeket-korrupcio-miatt-evre
Alig látható zebrák tucatjai fenyegetik a budapesti gyalogosokat
Az egy dolog, hogy az autós nem látja a gyalogátkelőhelyet, no de a gyalogosokat sem?
Nehogy már a zebra vigye el a balhét a figyelmetlen autósok, és a felelőtlen gyalogosok helyett.
Vlagyimir Putyin: A felfuvalkodott európai politikusok a saját nemzeteiket súlytják a szankciókkal
Egy másik olvasat szerit a felelős európai politikusok vállalják annak ódiumát, hogy megpróbálják a megzakkant diktátort gazdasági téren megfékezni, mert nem tűrhetik, hogy az EU határán háború dúljon egy őrült hagymázas elképzelése, nevezetesen a Szovjetunió (vagy Oroszország anyácska) "szent" határainak visszaállítása miatt.
Vlagyimir Putyin: A felfuvalkodott európai politikusok a saját nemzeteiket súlytják a szankciókkal
A korrektor (ha van) figyelmébe
súly - teher főnév, LY (elipszilon), sújt - üt ige, J (pontos jé)
Zelenszkij: mindenki számára nyilvánvaló Oroszország stratégiai veresége
"első győzelmek után több helyen ellentámadásba mentek át és saját meglepetésükre egyre több győzelmet arattak, ami tovább növelte a csapatok harci kedvét. Az egyes egységek egymással versengve semmisítették meg a szovjet hadosztályokat, zászlóaljakat. Moszkvában őrjöngtek: egyre több embert és anyagot mozgósítottak (csak a távol-keleti hadosztályokat nem), és csak így sikerült a február elején megindult Vorosilov-offenzívával (27 hadosztály, több ezer harckocsi és több mint ötszáz repülő összevonásával és együttes támadásával) áttörni február 17-re az arcvonalat"
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A9li_h%C3%A1bor%C3%BA
Csehország berágott a romákra: a magyar útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárok ellenőrzését kéri Budapesttől
Majd színrelép Flóri a Farkas, és egy remekbeszabott győzik-e sóban hidat épít -no nem a munka világába- a zord valóságba. Lesz itt kérem ámulat meg bámulat, de pénz az egy peták se. Hegedűs Zsuzsa színrelépését várjuk még nagy érdeklődéssel, talán meghívja a menekülteket egy kávéra a vasúti restiben.
"Hegedűs 2016-ban úgy tapsolt el másfél millió forintot éttermi számlákra és vendégfogadásra ebből a forrásból, hogy nem rendezett olyan eseményt, ahol neki kellett volna fizetni a meghívottak vendéglátását"
magyarnarancs.hu/belpol/dontott-a-kuria-hegedus-zsuzsa-reprezentacios-koltesei-kozadatnak-minosulnek-133729
Kézbe adott nemi szerv a Jobbik botrányos buliján – új részletek láttak napvilágot
@Horizont: ma, 15:23
Torgyán Józsi bácsi és az ő Kisgazdapártja jutott eszembe. Van itt egy cikk 1998-ból. Kicsit hosszú, de megéri a ráfordított időt.
magyarnarancs.hu/belpol/koalicios_targyalasok_mindenki_egyert-62372
Pert vesztett Bayer Zsolt felesége
@Nyírfa: ma, 09:13
Nem kellene az ügyészségnek hivatalból vizsgálatot indítania? Mert ugye ki tegyen feljelentést, ki a károsult? Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar állam, polt ilyenkor hol van, csak tán nem az Adrián?
Pert vesztett Bayer Zsolt felesége
@Baker: tegnap, 21:39
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a két dolog nem ugyanaz. Ennek a piócának a hivatalos, anyakönyvezett neve a bayerné, viszont Dobrev Klára nem vette fel a férje nevét. Ráadásul a Gyurcsány Ferencné Gyurcsány Ferenc édesanyjának a neve, aki vagy két éve meghalt, ezért a Dobrev Klárát alázni próbálók akarva-akaratlan kegyeletsértést követtek/követnek el.
A belügyminisztérium tagadja Hadházy megfigyelési ügyét
"A BM közlemény szerint nem figyelték, mert nem figyelhették meg az ellenzéki képviselőt."
Polgár Jenő: -Ez kizárt dolog, mert nem tudom.
„Azért kellett meghalniuk, mert nem voltak megjelölve” – leölési határozattal végeztek a festőművésznő nyájával
@Nyírfa: ma, 09:57
Volt egy korábbi eset (nem merültem bele a részletekbe) amikor a lovait foglalták le, a barbár szállítás miatt egy vemhes kanca el is pusztult. Akkor beperelte a magasságos hivatalt, másodfokon is a festőművésznek adtak igazat, a határozat jogszerűtlen volt. Éppen csak azt nem olvastam, hogy a határozat kiadój milyen büntetésben részesült, és megállapítottak-e kártérítési kötelezettséget. Bár a hazai viszonyok ismeretében ezért külön pert kell indítani, a károsult saját költségén. Meglepne, ha kiderülne, hogy tévedek.
Valakinek kell az a terület.
„Azért kellett meghalniuk, mert nem voltak megjelölve” – leölési határozattal végeztek a festőművésznő nyájával
@nemkati: ma, 09:43
"...a Fertő tó jellegzetes látképét meghatározó cölöpházak tulajdonosait felszólították az ingatlanok lebontására, ami több tízmilliós költséget jelent nekik. Több tulajdonos egyből szót is fogadott, mert nem akart pereskedni a magyar állammal."
Drámai áremelés: még nagyobb drágítást akarnak a taxisok
@Mirabilis: ma, 20:26
Szerintem zseni vagy, csatlakozom egy kiegészítő javaslattal: országos személyfuvarozó hálózat, nincs városon belüli és vidéki fuvar, csak utasszállítás. Amennyiben a célállomás messze esik a kiindulótól, akkor a sofőr a következő kuncsaftig megpihen a melegedőben, éppen úgy, mint a mozdonyvezetők. Család? Majd találkoznak, ha arrafelé lesz fuvar.
A távolsági buszjárat haldoklik, a vonatközlekedés nem lett jobb, talán csak a kisvasút, most a népek vagy megülnek egyhelyben szépen, vagy a láb mindig kéznél van (Peterdi Pál után szabadon).
Tetszettek volna orsz. gy.-i képviselők lenni, akkor talán még helikopter is jutna egyszer-egyszer.
Az alakuló ülés fotózásáról elkéső Lázár János ébresztőórát kapott Kocsis Mátétól
@Horizont: ma, 17:17
Az úgynevezett ország háza nem munkahely, hanem játszóház, színjátszóház, ahol a csapnivaló ripacsok adnak elő bohózatot, miközben erejükön felül igyekeznek a fővezér óhajait teljesíteni. A rutinosabbja már ismeri a fő csapásirányt, és ha éppen kifogyna az ötletekből, akkor még mindig ott van az "ellenzék" szapulása.
Hofi mondta, hogy a Nagycirkusz leköltözött a Duna-partra. Tisztábban látott bárkinél, csak éppen nem vettük komolyan.
Milyen munkahely lenne amúgy az olyan, ahol a szavazás előtt ki kell szaladjon az ügyeletes lótifuti a büfébe, hogy a békésen iszogatókat beterelje a helyükre? És vizet csak nyomokban fogyasztanak ...
Arra emlékszel, amikor az egyik (naná hogy fideszes) nyomta a gombot a másik helyett is, mert az éppen fontos elfoglaltságának tett eleget?
Az alakuló ülés fotózásáról elkéső Lázár János ébresztőórát kapott Kocsis Mátétól
@Horizont: ma, 16:42
Ez a máté milyen kis figyelmes, gondoskodó, majdhogy nem azt írtam: anyáskodó. Minden esetre megható ez a szeretet, ez a férfibarátság ... vagy ez már túl van azon? Szépek lehetnek, ahogy egymásra nézve (bár az egy másik film, a másik oldalról) ellovagolnak a naplementébe
Baján ingyenessé tették a tömegközlekedést, az ITM most közbeszólt
www.szekesfehervar.hu/kivalthato-mar-a-fehervari-diakoknak-a-280-forintos-havi-buszberlet
Fehérvár megbízhatóan fideszes cserpa által, no de mi a helyzet Baján?
magyarnemzet.hu/belfold/2022/04/verlazito-kepet-festett-a-videkrol-baja-polgarmestere
Talán csak nem itt kell keresni a probléma gyökerének forrását?
Egyébként meg nem változtattak a tarifán -Fehérvárral ellentétben-, egyszerűen ingyenesen elérhetővé tettek egy szolgáltatást.
A Mi Hazánk szerint Jakab Péter is felelős a szexuális erőszakért, 5 évre csukatnák le
Az eddigi információk szerint erőszak kísérlete valósult meg. Apáti többet tud? Vagy csak szeretne tudni? Azért nem kellene elfelejteni, hogy a sárdobálás kellemetlen mellékhatása az, amikor valamennyi visszahull a lelkes dobálóra.
A kommenthuszárok ármádiája
@Csizmás Kond: ma, 10:04
Ezzel azt akarod mondani, hogy nem a putyini Oroszország támadta meg a szomszédját, és putyin csak egy akarat nélküli, dróton rángatott báb? Miért is nem fért a bőrében? Fenyegetve érezte mgát a NATO közelsége miatt?
Ha nem a Mercator-féle vetület lenne előtted hanem egy földgömb, akkor neked is a szemedbe tűnne, hogy bizony Kanada is NATO tag, eléggé közel, Alaszkát már nem is említem, ami pedig USA tagállam. Az oroszok már bánják is, hogy annak idején elkótyavetyélték a jenkiknek.