Giovanni Alba

Harmadik hullám: Durván megugrott a halottak száma, egyre többen vannak kórházban és lélegeztetőgépen
"Továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések és szigorúbbak lettek az utazási szabályok."

"Íme a lista, amely tartalmazza azokat az országokat, ahonnan hazaérve Magyarországra a gazdasági vagy üzleti célú útról korlátozás nélkül vissza lehet térni.
Amerikai Egyesült Államok, Kína, Oroszország, India, Indonézia, Izrael, Japán, Koreai Köztársaság, Törökország, Ukrajna, Szingapúr, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek.
A rendelet hétfő este 9 órától lépett hatályba"

Annyira aranyos ez a koherencia, mi a magunk módján szigorítunk, miközben szinte ordít, hogy csak bizonyos körök utazgatásai elől rugdaljuk félre a bürokratikus korlátokat. Amúgy se, eddig se nagyon zavartatták magukat, de most már nem is lehet megszólni őket, hiszen törvényes, ha nem is etikus. De ez már kit lep meg?
Kovács Zoltán: az EU kudarcot vallott, Orbán Viktor példát mutatott
@kereső: ma, 09:17 Azért az nagyon érdekes elszólás, önleleplezés volt a Veresné Novák Katalin által közreadott "Orbán-levél"-ben, hogy most a Néppártból való kirúgásuk esetén kétmillió ember véleményét nem veszik figyelembe. Egy ilyen botlásért, azaz hogy nem mimagyarok, vagy egész Magyarország lett megsértve, valószínűleg már repült a szövegíró, mert miféle dolog az, olyan értelmezésre lehetőséget adni, hogy nem áll teljes mellszélességgel, egységesen a vezér mellett/mögött az ország népe. Nem mellesleg milyen kétharmad egy kb. tízmilliós országban a kb. kétmillió szavazó? Azt tudom, hogy a fidesz kreálta választási törvény ad rá lehetőséget, és "csak" a parlamentben kétharmad, de ezt valahogy nem szokták kihangsúlyozni, éppen ellenkezőleg, a hírharsonák a kétharmados választási győzelmet zengik, pedig ez nem igaz. Márpedig valótlanságot tudatosan terjeszteni, az köznyelvileg hazugság
15-ből 3 orvos írt csak alá, leáll az egyik osztály működése egy fővárosi kórházban
@ágimami: ma, 08:35 Relativizálás, süketelés, magyarázom a bizonyítványom.
"Tény, hogy más egészségügyi intézményekhez hasonlóan, a Szent Imre Kórházban is szinte csak a legjobban leterhelt ellátási területen jelentkeztek problémák. Az új jogviszony kapcsán kizárólag az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon került sor nagyobb arányú pályaelhagyásra. Az ott dolgozó 28 orvos közül 4 orvos és két rezidens távozik. Ami az ápolási területet illeti, az ott dolgozó 54 kolléga közül 17-en döntöttek a távozás mellett. A szerződések aláírása előtti időszakban folyamatosan egyeztettünk a kollégákkal és olyan megegyezést sikerült elérnünk, amely mindkét fél számára egyértelműen előnyös."
"Úgy tudjuk, hogy a távozók a végkielégítésük kézhezvétele után nagyrészt a magánegészségügyben dolgoznak tovább, vagy másik állami intézményben, egy részük pedig pályaelhagyóvá válik. Az ellátás zavartalansága házon belüli átcsoportosításokkal biztosított. Az intenzív részleg vezetését az eddigi osztályvezető-helyettes főorvos vette át, az ápolásszakmai irányítást pedig a korábbi helyettes főnővér végzi. Az üres álláshelyek betöltése folyamatos."
"Még egy osztály igényelt lényegesen kisebb humánerőforrás-átszervezést. Az érsebészeti terület a sebészet szakmai felügyelete alatt működött és működik jelenleg is, az érsebészeti osztályról távozó munkatársakat az ügyeleti ellátásban a zömmel érsebészeti szakvizsgával is rendelkező sebész kollégák helyettesítik, így szakmai szempontból is zavartalan az osztály működése."
Különösen tetszik a házon belüli átcsoportosítás. Elmegy az érsebész, majd helyettesíti egy sebész, akinek van érsebészeti szakvizsgája, legfeljebb a gyakorlat hiányzik, de ugye ügyeletben úgysem történik semmi, az egyfajta jutalomüdülés. Csak egy a kérdés, ha a sebész az érsebészeten ügyel, akkor a sebészeten ki? A fül-orr-gégész?
Nem részletezi a védőoltás típusát a vakcinaigazolvány
@Szeparepa2: ma, 22:07 Vasárnap van, elbambultam, és olyan kis hercig a herceg azzal nagy kabátjával. De most hogy mondod, az a kabát halfarkat formáz, tán csak nem durbincs sógor ünneplőben?
Nem részletezi a védőoltás típusát a vakcinaigazolvány
@verőce21: ma, 18:29 Hurrá, beindult a mellébeszélés. Azért tettem be az idézetet a Magyar Közlönyből, mert pont nem erről beszélsz. Eddig az oltási igazoláson szerepelt az oltásra használt vakcina neve, azonosítója, de ezt holnap reggeltől már nem dokumentálják az EESZT-ben, ahol a beteg, a háziorvos, illetve a kezelőorvos elérhetné.
Ezt írod "Addig, amíg nem hoznak rá egységes eu-s rendeletet, addig nálunk a vakcina fajtájára nincsen rubrika..."
Közben meg eddig volt az oltási igazoláson, holnaptól nem lesz.
Orbán kilép az EU néppárti frakciójából, ha megszavazzák az új alapszabályt
propeller.hu/itthon/3637865-tovabb-durvul-fidesz-az-europai-neppart-harca-trocsanyi
Tegnapelőtt még perrel fenyegetőztek, most a szabálymódosítása hivatkozva a kilépésről beszélnek.
Vajon kinek volt jó tavalyelőtt a büszke önfelfüggesztés?
"Mivel a jelenleg hatályos szabályok mellett nem tudták keresztülvinni a kizárásunkat, most a szabályokat akarják megváltoztatni – visszamenőleges hatállyal. Érdekes, hogy magukon nem kérik számon a jogelveket, a visszamenőleges hatály tilalmát. – írja Novák Katalin."
Mi ez az általános alany? Kik azok a sötétben bujkáló, ellenünk áskálódó ellenségek? És miért is maradt eddig is a Néppárt tagja a fidesz, ha ott csak olyanok vannak, kik romlásunkra törnek, folytonosan áskálódva, mert irigyek világraszóló eredményeinkre? Most akkor nem vesztesként, lógó orral sunnyogunk el, hanem felemelt fejjel magára hagyjuk ezt a tehetetlen társaságot, essenek a saját vermükbe, rohanjanak a pusztulásba, ha már nem akarják meghallani józan szavunkat (adómentes házipálesz :-) )?
Remélem, ezzel a harcos kiállással sikerült meggyőzni az ingadozókat.
Nem részletezi a védőoltás típusát a vakcinaigazolvány
@Nessy: "Természetesen" széles körű társadalmi egyeztetés előzte meg ezt a fontos lépést (nem).
Szombaton megjelenik a Magyar Közlönyben, életbe lép hétfőtől. A fijjugnak a törvényalkotás olyan, mint a gyurmázás. Érdemes egy képzett, és kellően higgadt valakinek átolvasni az egészet, van még benne -stílszerűen- easter egg.
Nem részletezi a védőoltás típusát a vakcinaigazolvány
@Nessy: ma, 12:24 Édesanyám az oltással együtt megkapta az igazolást is, abban benne van az oltóanyag neve, azonosítója is. Az EESZT dokumentumai között megkerestem, letöltöttem, kinyomtattam, biztos ami biztos alapon. Na már most, ha az EESZT-be az oltás típusa nem kerül be, akkor egy esetleges kezelőorvos sem fogja tudni, pedig (szerintem) az EESZT vitathatatlan előnye, hogy nem kell a dokumentációt magammal hordanom. Ha például Vácrátóton különleges tüneteket produkálok, akkor a kezelőorvos áttekinti a kórelőzményeimet, és máris tudja, miről lehet szó.
(ez csak egy példa, nem helyzetjelentés)
Legutóbb egy UH vizsgálaton közölte a leletező a legnagyobb nyugalommal, hogy leletet természetesen nem adunk ki, el tudja érni az EESZT-n.
Nem részletezi a védőoltás típusát a vakcinaigazolvány
@verőce21: ma, 11:27
3. A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet módosítása
4. § A koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R2.)
a) 3. § (1) bekezdésében az „az EESZT útján haladéktalanul továbbítja” szövegrész helyébe az „az EESZT útján
– a védőoltás típusa kivételével – haladéktalanul továbbítja” szöveg,
Ezek szerint nem csak hogy a vakcinaigazolványban "nincsen rubrika", hanem az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben sem lesz nyoma, ahol eddig a háziorvos vagy kezelőorvos minden egészségügyi dokumentumhoz hozzáfért.
A teljes ellenzéket "Gyurcsány halálkoalíciójának" nevezi a Fidesz-média, akik szerintük még több halottat akarnak
Rágalmazás, rémhírterjesztés, közveszéllyel való riogatás járványhelyzetben, uszítás, bujtogatás ... ez jutott most hirtelen eszembe. A TEK rájuk rúgta már az ajtót?
Mentesülhet a parkolási büntetés alól a 74 éves sofőr, aki infarktust kapott
A rendőrség vizsgálja a méltányossági kérelmet? Ez most komoly? Mit kell ezen vizsgálódni? Szolgálunk és védünk? De kit, tessék mondani? Ha -most morbid leszek- a tűzoltók szedik ki a kocsiból, és hiába száguld a mentőautó, már nem tudják megmenteni, magához sem tér, akkor az örökösöknek küldik a csekket, hiszen nem adott be méltányossági kérelmet?
Mi van itt?
Bayer Zsoltot a kínai vakcinával oltották be
@RonaGyuri: ma, 10:56 Azt olvastam, hogy Sz. Péter, korlátozott felfogású, ennek ellenére szinte korlátlan mozgásterű (nem túlmozgásos, csak mint a rossz illatú gázok, betölti a rendelkezésére álló teret) már felajánlott minket a törököknek. Gondolom, ez nem szerepel az úgynevezett konzultáció kérdései között.
Bayer Zsoltot a kínai vakcinával oltották be
@Horizont: ma, 12:03 A Sváby sztoriban az az érdekes, hogy nagyon sokan nem kérték, vagyis elutasították a kínai vakcinát. Itt Sváby csak azért lett kiemelve, mert ismert név, de vajon hány ilyen eset lehet még?
A másik kérdés, mennyire reprezentálja az a lista az ország lakosságát, illetve milyen társadalmi helyzetű emberek szerepelnek ott? Mennyire lehet nagyobb léptékben kivetíteni? Mert ugye a vízcseppben ott a tenger, de azért inkább legyünk realisták, tehát az a csoport mennyire jellemzi a várost?
Bayer Zsoltot a kínai vakcinával oltották be
@1984: ma, 10:34 Azt olvasom itt, a friss hírek között, hogy Svábyt is meglepte a behívás, de az orvos közölte, hogy annyian utasították el Mao könnyét, hogy még van bőven, sőt. Szerintem vihetett volna magával még nem egy, de több embert is.
Sváby mint húzónév, kiléphettek volna a fényre a valódi követői.
Hiába a gazdasági válság, ismét szépen emelkedik a képviselők fizetése, Kövér hárommilliót visz majd haza
@Aki Én: ma, 09:13 Már többször felvetettem, de nem nagyon kapta fel a közbeszéd, szerintem az országgyűlés a négy éves ciklus közepén szavazzon a következő ciklus tiszteletdíjairól. Érdekes lenne megfigyelni a tanakodást, tanácstalanságot, mert ha nagyvonalúan határozzák meg a juttatásokat a választási győzelemben bízva, ha buknak, akkor aztán lészen majd fogaknak csikorgatása. Nekem tetszene.
Bayer Zsoltot a kínai vakcinával oltották be
Ez a izé meg nem normális.
"Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere egy levélben arra kéri a helyi háziorvost, hogy a kínai vakcinával csak azokat oltsa be, akik ezt írásban kérik. A polgármester a vakcina esetleges veszélyeire utalva azt írja: „Doktornő, első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!”
Ebben a levélben mi a felháborító, milyen bűncselekmény határát súrolja az, ha egy polgármester tényleg törődik a polgárok életével?
Zsoca! Te azzal büszkélkedsz, hogy lelkesen dalolva dőlsz be a hatalomnak, egyben lengyel testvéreidet köpködöd, akik nem fogadják el a kínai (Mao könnye) és az orosz Szputnyik (avagy Putyin hajszesz) oltást oltásnak, csak azért, mert nincsen meg az európai jóváhagyás. Neked ez így van rendjén, és van még itt akinek ez maga a tökéletesség.
Én ráérek majd egy minden szempontból bevizsgált és jóváhagyott, az EU-ban engedélyezett vakcinával beoltatnom magam. Eszembe jutott egy hasonlat, gépjármű forgalmi engedély, műszaki vizsga. Ha vennék egy használt gépjárművet a cimborámtól, de a műszaki lejárt, tehát nincsen engedély, akkor amennyiben a közlekedési rendőr megállít, hiába mondom, hogy jó ez, gurul is, a haver sem panaszkodott, a zsaru csak kiszállít a kocsiból, ha jó a kedve, elvisz egy buszmegállóig, a csekket meg elküldik postán (az autómentők is). Jelen esetben a tagországok vészhelyzeti intézkedésként sürgősséggel engedélyezhetik a felhasználást, de vállalniuk kell minden felelősséget, valamint az engedély csak az adott országra szól. A többi ország vagy elfogadja, vagy nem. A lengyelek például nem. A kínaival, orosszal oltottak éppen úgy karanténba kerülnek belépéskor, mint akik nincsenek beoltva.
Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani
Ha a közösség immunitását (birkáknak nyáj) minimum 60-70% oltottságnál számolhatjuk, akkor mennyire kell a valóságot meghajlítanunk, hogy a kb. 40% regisztrált kiadja az elérendő százalékot? Az lesz majd az új közellenség, aki nem kéri az önkéntes oltást? Mi lesz azok sorsa, akik valamilyen oknál fogva nem kaphatnak oltást?
A koronavírus-járvány elhúzódása a baloldal politikai stratégiája – állítja a fideszes államtitkár
@cikicakk55: ma, 13:04 és @Nessy: ma, 13:11 Fogadjátok részvétemet, bár az nem sokat segít, és igen, ezzel együtt kell élni, mert a betegség makacsul ragaszkodik a kiválasztottakhoz. Éppen ezért hoztam egy idézetet.
"Epilepszia és zsenialitás
Egyes kutatók az epilepsziás megbetegedések és a tehetség között érdekes összefüggést látnak. Ezek szerint a temporális lebeny epilepsziás rohamakor megfigyelhető, a normálistól eltérő agyi tevékenység jelentős szerepet játszik a kreatív gondolkodásban és a műalkotásban.
Arisztotelész elsőként látta meg az összefüggést az epilepszia és a zsenialitás között. A „híres epilepsziásokat” lajstromba vevő felsorolása (Szókratész neve is szerepelt a listán) a reneszánsz idején tovább bővült. Jóllehet, csak a nyugati kultúra jelentős személyiségei kerültek említésre."
Orbán Viktor bejelentette: Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni, de egy kérdést meg fognak fontolni – videó
Most akkor tulajdonképpen miről is szól a konzultáció? Mit várunk tőle? Nem tűnik egyre inkább egetverő marhaságnak?
Egy kérdés még felötlött bennem, valaki segítsen, kinek kellene írni, hogy a szakkifejezést, a nyájimmunitást, bármennyire is szakmai és korrekt, a napi kommunikációban helyettesíteni kellene például a csoportvédettséggel, mert sokkal inkább vagyok egy csoport tagja, mint egy nyájban egy birka. Apróság, de nekem számítana.
A koronavírus-járvány elhúzódása a baloldal politikai stratégiája – állítja a fideszes államtitkár
@cikicakk55: tegnap, 18:49, @Nessy: tegnap, 18:53 Jaj már lányok! Tessék szépen pozitívan gondolkodni, a teliholdról az kellene eszetekbe jusson ami nekem : Nyár éjszakán, telihold világánál sétálni a tóparton, vagy csak ülni egy padon, hallgatni a csendet ami nem is csend, mert a szél suttog a fák levelei között, a madarak fészkelődnek, mindenféle kisállatok járnak dolguk után, na szóval, ebben a "csendben" kell elmerülni, és gyönyörködni a holdfény táncában a hullámokon. Ha tél van, akkor nem a hidegre kell gondolni, hanem a kandalló tüzére ... tovább is van, mondjam még?
A koronavírus-járvány elhúzódása a baloldal politikai stratégiája – állítja a fideszes államtitkár
@Nessy: ma, 17:55 V. M. P., azaz Völner Megafon Pál nem gondolkodik, szöveget mond fel. Ha gondolkodna, esetleg rájönne, hogy éppen most rágalmazást követ el, jó hírnév csorbítását, az ellenzék szándékainak hamis színben való feltüntetését ... apropó, honnan szedi azt, hogy mi az ellenzék távlati elképzelése? Léleklátónál, jósnál járt? Vagy csak a szövegírónak voltak lidérces álmai? Ha ezt a szöveget közterületen, egy hordón szónokolva adja elő, hamar jönnének a barátságos emberek a feltűnően hosszú ujjú kabátot rásegíteni. Tényleg valós meglátás volt annak idején (talán a halhatatlan Hofi?) hogy a Fővárosi Nagycirkuszt áthelyezték a Duna-partra.
Mészáros "Lölő" is megkapta a magáét Jakab Pétertől a parlamentben
@csak úgy...: ma, 11:20 Ne kívánj lehetetlent, szerintem nem tudja dekódolni azt, amit írtál :-)
Egyszerűen nem megy neki az egyszeregy :-)
Ezzel most nem azt akartam mondani, hogy egy hülye ... illetve, várj csak :-D
Mészáros "Lölő" is megkapta a magáét Jakab Pétertől a parlamentben
@Aki Én: ma, 08:38 De nem azt mondta, hogy Jakab Péternek nincs igaza, hogy téved, vagy csúsztat, vagy akármi, hanem azt -ami tény és való-, hogy lölö erre magasról tesz, mármint ha egyrészt eljut hozzá az infó, másrészt meg ha feléri ésszel.
Most eltekintek a "jákobozás"-tól, ami ugye burkolt zsidózás, de olyan jókat tudnak röhögni a sarokban az idióták. Ugyanők gondban lennének, ha fel kellene mutatni a felmenők táblázatát, és netán kiderülne, hogy saját véreiket gúnyolták. Volt már rá példa, de ennek belátásához is kellett volna némi ész és értelem, de ha ez meg lett volna, akkor nem jutottak volna ilyen mélyre.
Szijjártó: Nyolc vállalat 25 milliárd forint értékben beruház külföldön, 13 milliárd forintnyi állami támogatással
@CsipkeRózsa: ma, 19:30 Így van. Mindegy hogy beruházás, kiruházás, a lényeg az, hogy a közpénz "jó helyre" kerüljön.
Megkérdezzük az adófizető állampolgárokat (jó vicc) az állatkínzásról, a járványügyi szigorítások enyhítéséről (pedig a puhosnak ezen a téren teljhatalma van), de az adófizető állampolgárok véleménye a befizetett adók felhasználásával kapcsolatban a lőtéri kutyát nem érdekli. Pörögjön a gazdaság, persze. Amelyik itthon bővít, annak a felét, harmadát mi álljuk, a külföldi terjeszkedés felét úgyszintén.
De hát a külföldi beruházók a hasznot nem is talicskával, egyenesen kamionnal viszik ki, és ezt mi rettenetesen rosszalljuk (saját befektetésük, saját kockázatuk, de mégis, miféle dolog hogy a hasznot is a magukénak gondolják), és akkor most a másik térfélre megyünk át, és fel leszünk háborodva, ha nem teszik az ottaniaknak, hogy az esetleges hasznot hazahozzuk. Mármint ha lesz haszon, és tényleg hazahozzuk.
Balog Zoltán: világméretű ideológiai küzdelem zajlik, semmibe veszik a keresztény hitet, megszégyenítik, majd fizikai értelemben is üldözni kezdik őket
nepszava.hu/3094220_az-ormeny-szarmazasu-allamtitkartol-ker-segitseget-az-ormenyeknek-az-lmp
Az utolsó bekezdésben a lényeg, a cikk végén a megjegyzés pedig a csúcs.
A levél úgy zárul: „Kérjük, legyen szíves tájékoztatni, hogy az Ön által vezetett államtitkárság és általánosságban véve a magyar kormány valóban komolyan veszi az üldözött keresztények megsegítését, és legutóbbi nyilatkozatuk Azerbajdzsán támogatásáról csak egy diplomáciai baki volt. A szép szavak ideje ugyanis lejárt. Nem elég hangoztatni, hogy a "magyar emberek együttéreznek a világ szenvedő keresztényeivel", hanem tenni is kell érte. Mert a magyar emberek valóban együttéreznek a világ szenvedő keresztényeivel - ahogy bármilyen más vallású szenvedőivel is. És csak remélni tudjuk, hogy Önök végre valódi segítséget nyújtanak: ebben a helyzetben az örmény keresztényeknek.”

A nyílt levél nem tér ki rá, de a megszólított államtitkár, Azbej Tristan családja köztudottan örmény származású.
Gyurcsány évet értékelt: „Mi gyermekei vagyunk a hazának, de nem vagyunk gyermekei a kormánynak”
@Gyurka80: ma, 19:29 Teljesen elmerültél a saját világodban. Ez a hablaty, amit a végére összehoztál, ha komolyan is gondolod, akkor útlevél a vigyorgóba.
Szomorú, mert eleinte még mutattad az intelligencia némi jelét, de már elmúlt.
Csak egy apró megjegyzés, itt is, és még sok helyen azért választanak az emberek nick-nevet, mert valamilyen okból meg kívánják őrizni az inkognitójukat. Te sem a saját neveden írogatsz, de ez a te dolgod. Viszont sértő tapintatlanság erőszakosan követelni személyes adatok felfedését. Itt a vélemények ütköznek, és nem a valós személyek.
Szomorú, hogy ezt még magyarázni kell. Van olyan fórum, ahol névvel, címmel, fényképpel szerepelek. Ez nem az. Tolakodásoddal megsérted a személyes teremet, megkérlek, távozz a közelemből. Nem kívánok olyasmit a kíváncsi orrodra kötni, amihez az égvilágon semmi közöd.
Október óta 104-en haltak meg a hideg miatt
@Málna: ma, 17:29 Nem, kicsi gyümölcs. Azt akarom mondani, hogy roppant unalmas lett mára az értetlenkedő csodálkozásod, ami egyszerű provokáció. Neked nem lehet semmit mondani, mert egyszer teszed az erdőben eltévedt kisgyereket, aki ámuldozva néz ki a fejéből, és semmit nem ért, aztán meg átváltasz fölényeskedőbe, hogy neked ne magyarázzon senki, te ezt már régóta tudtad. Sándor György tudta jól hozni ezt a figurát, csak ő ezerszer tehetségesebb nálad, másrészt meg ő humorista, te meg egy egyszerű háziszárnyas.
"Neked, mint kívülállónak mi a véleményed az intelligenciáról?"
Ez egy idézet tőle, lehet háborogni :-)
Rogán azzal állt elő felesége földvásárlási botrányügyében, amire először egy álnéven írt Index-cikk utalt
@Eladott Ország: ma, 14:33 Őszintén gratulálok, ez egy remekbe sikerült írás, nincs mit hozzátenni, semmit nem lehet belőle elvenni, így tökéletes ahogy van.