Giovanni Alba

Orbánék hivatalosan is elvertek 660 milliárdot: Lezárult a Vodafone felvásárlása
A Vodafone árbevétele 284 milliárd forintról 289 milliárd forintra emelkedett, de az adózott vesztesége 1 milliárd forintról, 7 milliárd forintra nőtt.
telex.hu/gazdasag/2022/09/01/ujabb-uzleti-eveben-is-veszteseges-lett-a-magyar-vodafone
Jövedelemtermelő befektetés, az, persze ...
Ki az a nemnormális analfabéta aki még hisz ebben?
Megvette dr. röfi, mert meg akarta venni, a plebset meg a szokásos módon eteti.
Boris Kalnoky: Orbán angolul beszélt, és így nem biztos, hogy mindig a legpontosabb kifejezést használta
Anekdota, amikor egy ausztrál sportolót fogadott az II. Erzsébet, a többiek izgatottan kérdezték, mit mondott a királynő?
Azt felelte: -Nem tudom, angolul beszélt.
Ha egy közszereplő el akarja kerülni a félreértéseket, akkor szinkrontolmácsot kér fel, ám ha valakinek éppen a félreérthetőség hajtja a malmára a vizet, az bármikor örömmel hivatkozikértelmezési problémákra.
A minielnöknél nem szokatlan az sem, hogy a magyarul elhangzott mondókáját is utólag magyarázgatják. Először úgy, hogy nem is azt mondta, ha ez nem jön be, akkor nem is úgy értette.
MTVA: Varju László bűnöző
A mindenkoron szavahihető MTVA ugye? Amelynek egy hírhamisító a vezérigazgatója.
hvg.hu/itthon/20180928_A_hirhamisito_Papp_Daniel_lett_az_MTVA_vezerigazgatoja
A jobboldali erkölcsi fölény, ugye?
Varjú meg egy garázda alak, aki megszorította egy bizt. őr vádliját. És ezt komoly képpel, röhögés nélkül adták elő a bíróságon? Hozzá se érhettek volna egy parlamenti képviselőhöz, nemhogy még dulakodjanak is vele és leteperjék a földre.
Kiderült: hatalmas humbug, maga Orbán sem hisz a nemzeti konzultációnak
@Philip Marlowe: ma, 14:10
"De hogy a konzultáció hatására, hogy szavaz Magyarország, az nagyon nem mindegy..."
Ezek szerint nem fogtad fel, hogy az úgynevezett konzultáció a szankciók megszavazása UTÁN indult.
Kiderült: Orbán Viktor csak akkor meri kritizálni Putyint, ha senki nem hallja
@csak úgy...: ma, 09:27
Sir Robin, a bátor
www.youtube.com/watch?v=l8CrPwWMSTM
www.youtube.com/watch?v=GR3SoA5jg4U
A második videó elején annyira aranyos ahogy a gazdi füttyent a pincsinek, az meg szalad utána felcsapott farokkal
Új szintet lépett a fideszes propaganda, erre nehezen lehet mit mondani
Remélem ez nem az előszele annak a korszaknak, amikor a köztereken állítanak fel kivetítőket a kormányzati politika dicsőítésére. Már a bombás plakátok üzenete is nagyon durva, nem kellene fokozni.
Jogi lépéseket tervez az Orbán-kormány az Erasmus-ügy miatt
Egy rövidke részlet a három nappal ezelőtti hozzászólásomból.
"A kormány ugyanis azt vállalta az Európai Bizottság felé, hogy a közérdekű közalapítványoknál szigorú összeférhetetlenségi szabályokat hoz, a politikai kötődés kizáró ok lesz. Néhány tagnál a szabályok ismerete nélkül nem egyértelmű a helyzet, de a miniszterek, országgyűlési képviselők biztosan csomagolhatnak. Megnéztük a listát. (Frissítés: a hétfő este benyújtott törvényjavaslat alapján nem kell csomagolniuk a kormányzati tagoknak sem, csak egyes döntésekben nem vehetnek részt, főként gazdasági összeférhetetlenség miatt.)"*
hvg.hu/itthon/20220918_kozalapitvany_fidesz_kormany_europai_bizottsag
Már szeptemberben tisztában voltak a dologgal, csak adták az ártatlan csodálkozót. Nem jött be.
Kovács Faßfej Zoltán mért bújik a diákok mögé? Amikor oly módon szervezték át az egyetemeket, hogy a kuratóriumba hűséges pártkádereket ültettek gyakorlatilag leválthatatlanul, akkor miért is nem jutott az eszébe a diákság?
Nagy Márton reagált Magyarország leminősítésre: "Nagyon rövid időn belül újra a felminősítések időszaka fog következni"
@simmering73: ma, 10:18
A Pannon Puma szárnyal, de az "elrugaszkodás éve" mindig jövőre lesz.
Nem vagyok közgazdász, éppen ezért nekem furcsa, hogy államadósság csökkentésről beszél a kötvénykibocsátással párhuzamosan. A kötvény az nem kamatostul visszafizetendő kölcsön? Mert úgy tekintik, mint valami talált pénzt.
Mint a bugyutáknak készült reklámban: Ne vegyen fel kölcsönt, hozza ékszereit zálogházunkba, ha lesz pénze, kiválthatja.
Varga Judit elsőként mond le, ha a minisztereknek menniük kell az alapítványi kuratóriumokból
A dekázós (nem DK-s) hegedűművész -ha komolyan gondolta- lehetne az első fecske, emelt fővel jöhetne ki ebből az egyre kínosabb szituációból, bár ha rövid a póráz, nem engedi a gazdi, akkor maradnak a hangzatos nagy szavak (nagyotmondások).
A kormány megemeli a munkába járás kedvezményes költségtérítését
Nagyon hülyének kell ahhoz lenni, hogy valaki ne értse (pl. régi mió), hogy a nemzet pöfetege bemegy a kocsmába, rendel egy rundot mindenkinek azzal, hogy mindjárt jön Sivár Lajos és fizet, ő meg nagy büszkén kivonul.
Jó, ezt most kicsit hosszabban írtam le, hogy más kaszájával vágja le a füvet.
Eladta már párszor, hogy a kormány milyen aranyos, a munkavállalóknak kedvez, de a munkáltatókkal fizetteti meg, példának ott van a minimálbér emelés. Ez nem cukiskodás, ez kimondottan cinikus szemétség.
Leállt a bankkártyás fizetés és a készpénzfelvétel az OTP-nél
Itt nem szokás a hírek frissítése? Ez azért sokakat érint.
"Frissítés 8:40-kor: Az OTP Bank vállalati kommunikációs vezetője, Endrényi Balázs a Telexnek küldött közleményében azt írta, hogy már működik a rendszer.
„A reggeli kártyás probléma megoldódott, rendben megtörténnek a tranzakciók, levettük a honlapról a tájékoztatást.”
telex.hu/gazdasag/2023/01/26/otp-bankkartya-keszpenzfelvetel-technikai-hiba
Nem tudja még a kormány, hogy mennyibe kerül a vármegye-átnevezés
@Aki Én: ma, 10:23
Ma (véletlenül) kezembe került egy Blikk, abban pedig egy egész oldalas hirdetés a nagysikerű konzultáció "eredményéről". Persze netto hazugság, mert úgy írja, hogy a magyarok 95%-a ellenzi a szankciókat.
Van ennek persze másik olvasata is, azt jelenti, hogy csak az tartozik a "mimagyarok" klubba, aki visszaküldte a kérdőívet.
A végeredmény mindenképpen pár milliárd forint propagandára.
A kormány megemeli a munkába járás kedvezményes költségtérítését
A kormány megemeli a munkába járás kedvezményes költségtérítését.
Ez eddig szép és jó, de ki fizeti (a révészt)?
Az Orbán-kormány bejelentette: Kész kivonulni az egyetemi kuratóriumokból
"A kormány ugyanis azt vállalta az Európai Bizottság felé, hogy a közérdekű közalapítványoknál szigorú összeférhetetlenségi szabályokat hoz, a politikai kötődés kizáró ok lesz. Néhány tagnál a szabályok ismerete nélkül nem egyértelmű a helyzet, de a miniszterek, országgyűlési képviselők biztosan csomagolhatnak. Megnéztük a listát. (Frissítés: a hétfő este benyújtott törvényjavaslat alapján nem kell csomagolniuk a kormányzati tagoknak sem, csak egyes döntésekben nem vehetnek részt, főként gazdasági összeférhetetlenség miatt.)"*
hvg.hu/itthon/20220918_kozalapitvany_fidesz_kormany_europai_bizottsag
Ez a mostani bejelentés nem más, mint a pávatánc folytatása. Szeptemberben már tudták mi a hézag (tudták előbb is, csak a kerekre nyílt szemű csodálkozással lehetett húzni az időt, bár mire?) gyorsan hoztak egy rendeletet, majd ugyanazzal a lendülettel el is vették az élét.Tényleg ezzel a szánalmas ripacskodással akarják elérni, hogy tiszteljék a kormányt?
*kiemelés a cikkből
Az ügyészség megsemmisítette a Schadl György páncélszekrényében talált kompromittáló fényképeket
Tehát ha jól értem, akkor amennyiben egy kitervelt állampuccs dokumentációját találták volna meg, azt is megsemmisítik, mert nincs köze az éppen folyó vizsgálathoz?
És ezt az ügyészségi nyomozók csak ilyen lazán eldönthetik? Akkor minek tartjuk fenn a bíróságokat?
Nem merül fel itt esetleg néminemű hatásköri túllépés?
Polt mikor jelenti be azonnali lemondását?
A rendőrgyilkosság bebizonyította, a kés sokkal veszélyesebb a lőfegyvernél
A rendőrgyilkosság azt bizonyította be, hogy a szobáztatóhoz nagyobb felkészültséggel vonultak ki, mint a már régebbről ismert dühöngőhöz
Rogán Antal egykori felesége melltartó nélkül villantott hatalmasat – Friss fotó Cecíliáról
Ez lenne az a hatalmas villantás?
Tucatkép, csak az emeli ki a szürkeségből*, hogy közismert** személyről van szó. Azon a tájékon ez jelenti a jobboldali szellemi fölényt meg a keresztény erkölcsiséget, hogy egy háromgyerekes, elvált nő sokat sejtető pozitúrában mutogatja magát?
* utalás a fekete-fehér képre
**utalás a régi viccre (annak aki nem ismeri: Apja ismeretlen, anyja közismert)
Jakab Péter mozgalma szerint nem szélsőséges aberráltnak nevezni Zelenszkijt
Ereszmászó Szájer József, civilben Handó Tünde alkotmánybíró férje a mimagyarok igazi reménysége, titkos aduásza, aki bármikor összedob egy Új Alaptörvényt, tehát személyében szent és sérthetetlen, a magánélete mélységes titok, kábszerről szó sem volt.
Nos, a fideszka szerint ő nem aberrált, hiszen hithű alattvaló. Szélsőséges aberrált csak az lehet, aki ellent merészel mondani mimagyarok hős, utcai harcosának, a szankciók megszavazójának, a terelés, ködösítés (aka hazudozás) nagymesterének.
Novák Katalin: "Mi, magyarok, most is töretlenül építkezünk"
www.penzcentrum.hu/hitel/20220915/egyre-tobb-magyarnal-kopogtat-a-vegrehajto-otthonat-is-bukhatja-aki-nem-tud-fizetni-1128973#
"Ezért épült az elmúlt évtizedben kétszáz új templom, virágzik régi pompájában az Operaház, a Szépművészeti Múzeum, a két Vigadó, ezért újultak meg a vidéki kastélyok, várak. Ezért hozunk létre újat a Magyar Zene Házával, a Néprajzi Múzeummal vagy a Debreceni Csokonai Fórummal. Ezért állítjuk helyre a budai Várnegyedet és ezért alakítunk közösségi tereket a legkisebb településeken is – sorolta a példákat az államfő.
Mint mondta, ehhez már csak az kell, hogy legyen, aki átadja, s legyen, aki átveszi a gazdag örökséget"
Nincsen itt néminemű ellentmondás?
Orbán Viktoré eddig a nap legcukibb fotója: rendhagyó kormányülést tartott a kicsiknek
@division: ma, 18:54
Amit én fejtegettem az az, hogy hiába tervez(né)nek a fiatalok legjobb tudásuk szerint felelősen, ha egyszer a honi jogállamban a törvényeket egyik napról a másikra átírhatják, a gazdasági év lezárulta előtt megváltoztathatják az adózás szabályait. A fővadász csütörtökön 23:55-kor bead egy 250 oldalas törvényjavaslatot, pénteken délelőtt a parlament "megtárgyalja", ebéd után a 135 bátorak elfogadják.
Erre nem lehet reális tervet építeni, főleg nem gyereknevelést illetően.
Orbán Viktoré eddig a nap legcukibb fotója: rendhagyó kormányülést tartott a kicsiknek
@Nyírfa: ma, 18:23
Meg aztán ott van még az is, hogy a fiatal házasok a rezsim ígéreteiben bízva három gyereket vállalnak, arra számítva, hogy a mindenféle segítségeknek hála a gyerekhez lesz lakás, a rezsi kifizethető marad (mert a rezsim az ad és nem pedig elvesz), aztán pedig jön a hideg zuhany, csoportos létszámleépítés, rekorder infláció, a bankkölcsön törlesztőinek emlekedése, és a végén se kocsi (családi kocsi, kilenc személyes) se ház, csak a gyerekek és az adósság, de a házasság talán túléli ezt.
Aki hideg fejjel, logikusan tervez napjainkban, az külföldre megy, a kalandorok maradnak itthon.
Évente 5 milliárddal segíti a Fradit az MVM, miközben a városi távhős cégek egy részét százmilliós kötbérrel sújtja
@vacsi: ma, 17:18
Ott a hiba, hogy a közintézmények (pl. iskolák) fűtését kormányrendelet szabályozza, minden felhasználót takarékoskodásra felszólítva. A csavar ott van, hogy az MVM áttért az éves elszámolásról a havira. Eddig a magasabb és az alacsonyabb fogyasztás . kiegyenlíthette egymást, most viszont ez ellehetetlenült. Így eshetett meg, hogy az enyhe télkezdet miatt az alulfogyasztás, várhatóan februártól pedig túlfogyasztás miatt lesz esedékes a kötbér. Ezen az üzleten az állami !! MVM nyer, az önkorik pedig buknak.
Megütöttek egy nőt a botrányos debreceni akkumulátorgyáras közmeghallgatáson
Kicsit hosszú, de érdemes elolvasni.
www.debreceninap.hu/helyi/2023/01/14/into-jel-debrecennek-betemettek-a-kutat-ami-megmutatna-hogy-mergezi-e-kornyezetet-a-godi-akkumulatorgyar/
Egy kis ízelítő:
"A magyarországi akkumulátorgyárak engedélyezése terén teljes a káosz: míg eddig környezetvédelmi engedély és monitoringozás nélkül járultak hozzá az akkumulátorgyártó gigaüzemek építéséhez, a debreceni gyár első ütemének építését most szigorúbb feltételekhez kötik.
Csakhogy hiába a debreceni gyár szigorúbb engedélyezési eljárása: a gödi vízszennyezés kivizsgálásának elutasítása azt mutatja, hogy a hatóságoktól nemigen várható valódi védelem az akkumulátorgyárak környezetében élők számára – olvasható a cikkben."
Meg sem száradt a rendeleten a tinta, máris 100-hoz közelít a kirúgott 45+-os katonák száma
@Qqberci: ma, 16:27
Egy kicsike hibácska van, nincs meg a szolgálati ideje, bár azon kreatív könyveléssel lehet segíteni
Lopják és rongálják a vármegyetáblákat
Vessük össze ezt a hírt azzal, hogy a napokban petiminiszter egy riportban (sokadszor) elmondta, hogy egyedülállóak abban, hogy a fontos kérdésekben kikérik a zemberek véleményét, ezt nevezik nemzeti konzultációnak*.
Azt már nem fejtette ki, hogy ez nem ellenőrizhető, cseppet sem átlátható, a kiértékelést -ha van- maguk a kérdezők végzik sajátos szempontok alapján.
1,4 millió válasz alapján állítja -alaptalanul- hogy a magyarok 95%-a egyetért az irányadó politikával, beleértve azt is, hogy a kérdések a kormányfő által IS megszavazott szankciók elutasításáról szóltak.
*vármegyéről, főispánról nem volt nagy, nemzeti együtt tanakodás, tehát ez nem is lehet lényeges, fontos dolog.
Vagy pedig a koherencia ismeretlen fogalom arrafelé
Lopják és rongálják a vármegyetáblákat
"Nem aratott tehát osztatlan sikert a magyar kormány dilije, de visszacsinálni már úgysem lehet."*
*kiemelés a cikkből
De, vissza lehet csinálni, ma már az a cirkusz sem kell, hogy a fővadász 23:55-kor beadja, másnap reggel a Duna-parti nagycirkusz "megtárgyalja", ebéd után elfogadja, mert ha egyik reggel úgy ébred minden mogyorók örökös ura, a korona őrzője, hogy a "Magyarország előre megy nem hátra" jegyében a "megy-e" már idejétmúlt, korszerűtlen, helyette a "jön-e" használandó, akkor úgy lesz. (mindig is Óceániával álltunk hadban)