Giovanni Alba

Letépték, majd meggyújtották a szivárványos zászlót a ferencvárosi városházáról
@Málna: Én is jól érezném magam egy leszbi társaságában. Közös ízlés, közös érdeklődési kör.
Karácsony Gergely kitűzte a szivárványos zászlót, beindult a buzizás
@Pálinkás Pál: Kevered, kavarod, árnyakkal hadakozol, miközben megfeledkezel arról, hogy én a saját véleményemet írom le, nem pedig egy csoportosulás szószólója vagyok. Én veled beszélgetek, és azt próbálom megértetni, hogy előítélettel viseltetsz egy (több) emberrel szemben, mert nekik más a felfogásuk a párválasztásról. A bigámistáknak nem kell utcára vonulniuk az elfogadtatásukért, mert vagy titokban élnek kettős életet, vagy pedig nyíltan, őszintén felvállalva az úgynevezett nyitott házasságot. Ezzel kapcsolatban is van egy észrevételem. Ha egy pasiról kiderül, hogy "több lányt futtat párhuzamosan", akkor az általános vélemény szerint ő egy nagytermészetű, igazi bika, ellenben ha egy nőről derül ki hasonló, akkor ő egy ordas ribanc. Ami az egyiknek dicsőség, a másiknak szégyen. Az eredeti kérdés mégis a párválasztás szabadsága. Aki az azonos neműek együttélését természetellenesnek titulálja, nézzen természettudományos felvilágosító filmeket, hiszen a jelenség nem ritka az állatvilágban.
Karácsony Gergely kitűzte a szivárványos zászlót, beindult a buzizás
@Pálinkás Pál: Az a parádézás az éppen tüntetés azért, hogy emberszámba vegyék őket, és ne nevezzék egyesek genetikai hulladéknak csakis nem irányultságuk miatt. Nem ráerőltetni akarják magukat a társadalomra, csak éppen nem érzik igazságosnak, hogy aki eddig haver meg jó fej cimbora volt, egyből leprás kitaszítottá válik, amint felvállalja érzelmeit. Valami hasonló lehet, mint a harmincas évek Amerikájában, amikor egy jó képességű, ifjú ember tanul, dolgozik, de egyből páriává válik, amint kiderül, hogy -habár rajta nem látszik- felmenői között volt néger is. Megváltozott ettől? Nem. Megváltozott a megítélése? Igen. Vagy ott van -híres példa- Oscar Wilde. Ünnepelt költő egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a saját neméhez vonzódik. Onnantól kezdve már fujj, fertő, utálatos. Szerinted ez tisztességes és igazságos?
Karácsony Gergely kitűzte a szivárványos zászlót, beindult a buzizás
@Justitia: Nehéz lenne meggyőzni a fiatal (vagy idősebb) szerelmeseket arról, hogy ne sétálgassanak kézenfogva a Nagykörúton fényes nappal, sőt -horribile dictu- még csókot is váltanak egyesek, mindezt csakis a négy fal között tegyék. "A lényeg az, hogy bármilyen szexuális beállítottságú az ember, az maradjon a hálószoba falai között és ne vigyék az utcára"
Idézet tőled. Ugye milyen fura így visszaolvasva?
Karácsony Gergely kitűzte a szivárványos zászlót, beindult a buzizás
@Pálinkás Pál: Ha nem érted, nem érted. A választás szabadságáról van szó, ne a fal mellett kelljen az éj sötétjében settenkedniük, hanem vállalhassák a választásukat. Szerinted szégyellni való, mert "természetellenes", holott nem az. Én képmutató szemforgatásnak tartom, hogy volt sok nagy és elismert művész, akinek az törte derékba pályafutását, hogy kiderült, a saját neméhez vonzódik, pedig ettől még nem lett a tehetsége kisebb. A klasszikus műveltség korában nem voltak ennyire álszentek az emberek. A bigott vallási farizeusokkal van a baj, akiknek a papi pedofília csupán emberi gyöngeség, a homoszexualitás viszont égetnivaló gyalázat.Van a wikin egy mindenki által elérhető lista. Köpködés helyett el kellene olvasni és elgondolkodni rajta. https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_LMBT_sze...
Karácsony Gergely kitűzte a szivárványos zászlót, beindult a buzizás
@Pálinkás Pál: Már megbocsáss, ha eső után az égre nézve szivárványt látsz, akkor felköpsz? Mert akkor remélem, aláállsz. Ne legyél már te is akkora gyökér mint a pomázi nagyonmagyarok, akiknek bökte a szemét az óvoda színesre festett kerítése!
Az itt született, itt élő, itt dolgozó, itt adózó de román származású emberek óbégattak tán az úgynevezett székely zászló miatt?
Az Index-tüntetésen részt vevő pap eltűnik a YouTube-ról is, miután berendelték Esztergomba
@Horizont: Ott a bibi -meglátásom szerint- hogy ennek a papnak hivatása van (elhivatottsága), tisztessége, becsülete és elvei, a "feljebbvalóinak" meg pozíciója, hatalma és elvárásai.
Lázár János feljelentést tesz a teniszszövetség volt főtitkára ellen
@Nessy: Három hete még ez volt a narratíva : "Nem hiszem, hogy Szűcs Lajosnak személyes felelőssége lenne a teniszszövetség hiányában" , most meg feljelentés. Legalább lennének következetesek, bár tudom, ez túl nagy elvárás.
Lázár János feljelentést tesz a teniszszövetség volt főtitkára ellen
Elő kellene keresni, mit is mondott Janónk, amikor -nagy meglepetésre (vicc volt)- megválasztották. Valami olyasmit, hogy nem is érti, hogyan hiányozhat az 3.5 milliárd.
Közbeszerzési Hatóság: komoly hiba merült fel a Lánchíd-tender közbeszerzési felhívásában
Kovács László a problémát úgy érzékeltette "ki szeretne olyan ügyvédet megbízni a jogi képviseletre, aki 10 éve nem praktizált (...), az építési beruházásoknál is így van, én nem szeretnék olyan épületben lakni, amit olyan kőműves épít, aki 10 éve nem épített semmit." Ez nem lehet ingyen ilyen hülye. Ha 8 éve nem épített semmit, az belefér, a 10 már nem? Vagy csak hirtelen ez jutott az eszébe és bele sem gondolt, mit mond.
Orbán beismerte, hogy nem sikerültek neki teljesen a nagy célok
Most már csak az a kérdés, hogy amikor az ellenzék rendkívüli ülésnapot javasolt az országgyűlésben, akkor miért nem tudott a pulpitusra állni és elhadarni ezt a ... szöveget? Illetve, ez tulajdonképpen nem kérdés. A csata után a vezénylő tábornoknak két nap alvásra volt szüksége, meg össze kellett szednie magát (érdekes, a többi résztvevő nem sajnáltatta így magát, a "Mutti" sem) meg ugye ott volt az az irdatlan irathalom, amire olyan sokatmondó sanda vigyorral támaszkodott ... ezer dolga volt, na.
Gyurcsányék beszélnek válságkezelésről?
Kicsit gusztustalan vicc jutott eszembe erről a gusztustalan megnyilvánulásról. Két ember utazik a villamoson, az egyik nem kicsit kapatos, és a szemben ülő ölébe rókázik. Az felháborodva vonja felelősségre, mit képzel, ilyen állapotban villamosra szállni! Mire a másik rötyögve : Maga beszél? Maga meg hogy néz ki?
Orbán szerint még nem sikerült betartania a munkahelyteremtési ígéretét
A nép embere, kertésznadrág, kockás ing, egy melós a sarki kocsmából, és osztja az észt ész nélkül. Felüti a fejét egy szuperfertőző, riasztják a szupercsapatot, és szuper gyorsan hermetikusan lezárják a területet. Ilyen filmeket én is láttam a moziban.
Eddig nem ismert családtámogató lépéseket dobtak be - A plusz szavazat is szerepel közöttük
@szegfue: Így, írásban szaggatott a beszélgetés, nincs azonnali visszajelzés úgy, mint egy személyes (vagy online) szemtől-szembe találkozásnál. .Az inkriminált mondatrész azt jelenti (a szerző eredeti szándéka szerint), hogy amikor a nyugdíjas szavaz, akkor a gyermekek és az unokák, dédunokák életéről szavaz. Egy pályakezdő fiatalnál érthető (nem helyeselhető de megérthető) hogy a saját érdekeit tartja szem előtt, hiszen még most alapozza meg az életét. Összefoglalva : fiatal szavaz, ha rosszul, akkor saját magával tesz rosszat, míg egy idősebb ha rosszul szavaz, az unokáival tolt ki. Szerintem ebből kellene kiindulni, és ez jelentené azt, hogy tudatosítani a felelősséget. Nem győzködni a nagyit, csak elmondani neki, hogy ez és ez a törvény, rendelkezés szépnek látszik (bár ez is elég ritka manapság) de hosszútávú hatásaiban káros, viszont erre nem legyinthet egyetlen nagyi sem azzal, hogy ugyan kisunokám, nem érem én már meg azt, mert az unokája fejére gyűjti éppen a parazsat.
Eddig nem ismert családtámogató lépéseket dobtak be - A plusz szavazat is szerepel közöttük
@Nessy: Azért arról se feledkezzünk el, hogy kormányunk csodálatos gazdaságpolitikája okán a nyugdíjasok, járadékosok is alaposan kiveszik részüket az adózásból, hiszen mindenki fizet ÁFÁ-t, ki többet, ki kevesebbet. Nyilvánvaló, hogy aki közepes mértékű nyugellátásban részesül, az itthon fizet mindenért forgalmi adót, és ez a réteg a legnagyobb gyógyszerfelhasználó. Ezen kívül, amikor szavaznak, akkor az unokájuk jövőjéről szavaznak. Nem "leírni" kellene őket, hanem tudatosítani a felelősséget. Rávilágítani annak a rendelkezésnek álságos voltára, amelyik a leszármazottak kötelezettségévé teszi a szülők ellátását, gondozását. Álságos, mert aki egész életében dolgozott, azt a bajban nem a társadalmi szolidaritás fogja segíteni, hanem a saját gyermekei, unokái. Mármint ha egyáltalán lehetőségük van rá. A kormány az adófizetők pénzét propagandára (köztévé, propaganda lapok, plakátok) és látványberuházásokra (külföldi stadionok, boxakadémia, mexikói templom felújítása, kórház Vietnamban, injekció üzem Mongóliában) költi, az idősekről való gondoskodást meg lepasszolja (a fociból értenek ezek a "vezetők") a fiataloknak. Ez nem az idősekről való állami gondoskodás, hanem a fiatalokkal történő orbitális kitolás. Építsd fel az életedet, aztán -ha minden jól megy- segítsd a gyermekedet, és ha valami gond van, akkor gondozd, ápold a szüleidet.
Eddig nem ismert családtámogató lépéseket dobtak be - A plusz szavazat is szerepel közöttük
Chao ragazza, Aki Én Viktor örömére ugorjon egymásnak öreg és fiatal. Az öregeknek vessük szemükre korukat, a fiataloknak meg a ... lássuk csak, a korukat? Csak én látom úgy, hogy a játék közben arra megy ki, hogy elég ide EGY szavazat is? A vezír megmondja, a nép tapsol, lehet hazamenni, nincsen itt semmi látnivaló. Ez lesz ha az idős nem a lelkesedést és a jobbító szándékot látja a fiatalban, és a fiatal pedig lazán ignorálja az élettapasztalatot. Ne hagyjuk, hogy orbán nevessen a végén.
Szerdától egy jeggyel járhatjuk be az egész Dunakanyart
@Giovanni Alba: "A 24 órás jeggyel a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik népszerű kirándulóhelye felkereshető szeptember végéig." Még szerencse, hogy van másik hírforrás is, de aki ezt a mondatot idetette, nem gondolta hogy kissé kevéssé informatív?
Szerdától egy jeggyel járhatjuk be az egész Dunakanyart
"Érvényes a feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 24 órán át, korlátlan számú utazásra Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999, CITY trolibusz, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalakon, a MÁV-START meghatározott vonatain, a VOLÁN társaságok kijelölt elővárosi járatain és munkanapokon a D2, D11, D12 vonalakon. A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni," Mi változott?
Gyanúsított lett a Bede Zsolt, akár két évet is kaphat
@Aki Én: Egyetértünk, de nem fejtem ki részletesebben, mert az már gyűlöletkeltés, uszítás, erőszakos cselekményre rábírás és én ilyet nem tennék, nem, nem, esküszöm a vadpajtások életére
Elhunyt Gyurcsány Ferenc édesanyja
Legelsőbb is, részvétem az elhunyt hozzátartozóinak. Másodszor : ízléstelennek tartom egy ilyen szomorú hír kapcsán a politikát a hozzászólásokba keverni. itt jegyzem meg, hogy egy búcsúztatóban elhangzott célzás, utalás aminek a Blikk utánajárt, és az érintett megerősítette a hírt, nem azonos azzal, hogy teliplakátolta volna az országot a gyászjelentéssel. Harmadszor : újra és újra meglep a szelektív memória megjelenése, amikor az egyiket látták egy hajnalon egy repülőtéren a csatlakozásra várva, az asztalon egy üres pohárral = alkoholista, a másik egyén dajdajozása a pincében pálinkáspohárral a kezében (Megjöttek a fehérvári huszárok), illetve a vejével a pince előtt demizsonnal, kockás ingben, saját maga által (vagy a PR jóvoltából) megosztott video = ez a mi emberünk, derék hazafi.
Dömötör: a kormány nem vesz részt a baloldal parlamenti színjátékában
@kereső: Szerintem meg ezt a játékot végig kell játszani. Napról napra nyilvánvalóbb, hogy a fidesz csak álcának használja a "választói akaratot", miközben magasról tesz a szavazók fejére. Saját maradék szavahihetőségét rombolja, lassan szétfoszlik az álarc. A vezénylő tábornok nem a jóságos nagybácsi. Nem lehet könnyű az ellenzéki politikusoknak lenyelni a keserű pirulát, de minden törvényes eszközt fel kell használni a fidesz hiteltelenítésére. Bele kell vinni őket a mocsárba, a bátor százharminchármakat. Beleverni az orrukat a saját mocskukba. Ezt a mai napot, ezt a "színjátékot" már nem tudják kimagyarázni.Még ahhoz is volt pofájuk, hogy a napirend kézfeltartásos szavazása, és a parlament határozatképtelenségének megállapítása után a levezető elnökkel felolvastassák a levelet, amelyben a szavazás szavazógépes megismétlését kérték. Természetesen megismételték a szavazást, és láss csodát, újfent megállapíttatott a határozatképtelenség. Mondjuk ilyenkor elégnek kellene lennie a jelenlévők többségének egybehangzó szavazata, de hát én nem vagyok olyan jogi végzettségű zseni, mint pl. a doktorminiszterelnökatyaúristen, vagy gulyás g., vagy akár a nagyarcú h. p. a kdnp soraiból. (valamiért nagyon a bögyömben van)
Járvány ide, vagy oda: Kulturtaj volt, VAN, lesz!
@Nessy: A piros pötty, ó az a piros pötty, csak azt tudnám feledni :-) Elképzeltem ahogy ezek a mélymagyarok származásukat bizonyítandó a piros pöttyüket mutogatják egymásnak :-) Bejáratnál kemény parancs: Hátra arc, és le a gatyával! De semmi buzulás, világos?
Járvány ide, vagy oda: Kulturtaj volt, VAN, lesz!
Még amikor csak arról szóltak a hírek, hogy mennyi pénzt adunk erre a rendezvényre, megkérdeztem, jól olvasom-e? Hun és türk tudatú népek, I.István és Mária országában, ahol önnön testükkel védik hazánk nagyjai az európai keresztény kultúrát? Nem rejtezik itt néminemű ellentmondás?
Emmi: Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság alakul
@Málna: Ha diszkrét lett volna a biztonsági őr, akkor elfordítja azt a nagy arcát diszkréten és nem csap patáliát. Talán harangzúgással jelentkezett be az anya, vagy fanfárok, harsonák szóltak? Kiállt a placcra, középre, provokatívan? Mondok egy durva példát. Valaki fújja az orrát, te meg odamész és felszólítod hogy azonnal hagyja abba, mert micsoda fúj, ronda dolog és különben is. Vagy pedig elfordítod a fejed?
Emmi: Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság alakul
@Nessy: Kiadták a jelszót, a szoptatás világnapja van, kormányunk családbarát, tehát arccal a szoptatás felé. Még jó hogy nem hirdettek munkaverseny félét. Gyűjtőlap, pecsétek, ki, hányszor és hol, hó végén sorsolás, lehetne nyerni szoptatós melltartót például. Valahogy nem tetszenek nekem ezek a kampányok. Nagy hang, nagy lelkesedés, nagy hírverés, aztán elnyugszik szépen, csendesen mint alkonyatkor a hűvös szél. Újabb bejegyzés a "Jobban teljesítünk" brigádnaplóba. Jobb téma mint a családi pótlék röghözkötése, mert az ugye stabil, változatlan.