Heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal szemben – mondta Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján.

Müller Cecília: ezért van ennyi halálos áldozata és súlyos betege most a járványnak

Az országos tiszti főorvos szerint a halálos áldozatok száma napról napra magasabb, ez abból adódik, hogy hazánkban is az angol variáns dominál. Míg március elején az esetek 70-80 százalékában azonosították ezt a variánst, mostanra szinte 100 százalékban ez a típus fertőz – mondta.

Úgy tudja, a legtöbb új variáns nem mutat járványügyi szempontból különbséget az eredetihez képest,

de az angol, brazil, dél-afrikai olyan mutáns törzs sokkal fertőzőképesebb és súlyosabb betegséget okoznak.

Azt is elmondta, hogy a pedagógusok oltásának részletes terveit már elkezdték kidolgozni, zajlik a feladat, arra kérte a pedagógusokat, hogy regisztráljanak, amennyiben még nem tették meg.

A mutánsok követésére hat labort jelölnek ki Magyarországon, hazánkban eddig 6 esetben azonosítottak dél-afrikai mutánssal fertőzött embert, brazil mutánssal még nem találkoztak.

Fotó, forrás: Magyarország kormánya

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Cilinagyi !!! Tessék már letenni az O1V által leírt cetlit és azokat az adatokat felolvasni, amit a WHO szakemberei és a hivatalos statisztika hiteles forrásból írja...viktorkát csak az érdekli, hova kivel repkedhet milyen focimeccsre...és Önnek, mint szolgaléleknek szemrebbenés nélkül az arcunkba hazudozza
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Ehhez mit szólsz nyanya??? """ A magyar járványhelyzet az egyik legsúlyosabb, amit a világon eddig egy ország elszenvedett """ de a vén segged alá kell autó és őrök. nehogy bajod essen te átkozott !!!
Gazella
Befognád a szádat az lenne a legjobb. A dagadék propaganda nagyon betett az oltáselleneségben!! Minden halál erről az influenza virusból átvedlett covid faszságról szól.
Gazella
@Gazella: foly. Semmi másról nem szól a sztori, hogy a rengeteg EU által nem engedélyezett megvett vakcinákat asztal alatt eladni sokszoros áron balkánabbra.
Javító
Küzdelmetek csak a józan ész ellen van. El kell ismernem ebben Győztetek.
balos
Nem elég a Covid vírus a kinai barátaitól a gecinek,de még a fideSSes vírussal is meg kéne már végre bírkózni,amíg van kivel!
cikicakk55
@Giovanni Alba: Sikerült. Köszönöm. Már fel is rakta a propeller.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.