A járvány elleni védekezés keretében vállalt önkéntes munkájuk során, PCR-mintavételezés közben hajtott végre sikeres újraélesztést a Semmelweis Egyetem két hallgatója a Nógrád megyei Rimócon.

Rosszul lett egy nő a koronavírus-teszt alatt, újra kellett éleszteni
Fotó: Pál Kinga Ágnes és Kiss Karolina Aida

A harmadéves Pál Kinga Ágnes, és az elsőéves Kiss Karolina Aida, az Országos Mentőszolgálat által szervezett országos szűrésben vett részt önkéntesként, ennek keretében érkeztek a Nógrád megyei Rimócon megadott címre PCR-mintát venni.

A háznál röviden még beszéltek is a vizsgálat kérésének okáról az érintett középkorú nővel, aki egyik pillanatról a másikra lett rosszul, a minta levétele előtt. Elvesztette az eszméletét, majd a keringése is leállt, ezt észlelve pedig a két hallgató azonnal megkezdte az újraélesztését, amelyet felváltva végeztek a mentők kiérkezéséig, akiket rádión riasztottak. Tekintettel a COVID-fertőzés gyanújára és az előírásszerű védőfelszerelésre, mellkompressziót alkalmaztak.

Az újraélesztés alapjait már a gimnáziumban megtanultam, az első évben pedig az ÁOK-n is részesültünk elsősegélyoktatásban, de ez volt az első alkalom, hogy élesben kipróbálhattam a tanultakat. Maradandó élmény lesz, főleg így, hogy sikeres volt

– mondta Pál Kinga Ágnes.

Majd azt is kiemelte:

A legmélyebb nyomot annak a megtapasztalása hagyta bennem, hogy milyen éles a határ élet és halál között. Felemelő érzés, hogy jókor voltunk jó helyen, és tudtunk segíteni a hölgynek a mentők kiérkezéséig. Nagyon jó érzéssel töltött el az a nagyfokú szeretet és támogatást is, amit az eset után kaptunk

A Semmelweis Egyetem hallgatói közül az elmúlt egy évben több mint 6500-an vettek részt tanulmányaik mellett a járvány elleni védekezésben, segítve a szűréseket, illetve a betegágyak mellett dolgozva.

Forrás: Semmelweis Egyetem
Címlapkép: Pál Kinga Ágnes és Kiss Karolina Aida

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Gratulálok a hölgyeknek a sikeres mentéshez !
Javító
Önként. Mint a kulák a TSZ-be 1950 tájt. Tisztelet a kivételnek. De ha mindenki Önként akkor minek kellett a vezénylés?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.