Rusvai Miklós virológus pénteken az M1 aktuális csatornán nyilatkozott a vércsoportok szerepéről a vírusban – írja a Blikk.hu.

A virológus elárulta: Ilyen vércsoporttal nagyobb az esély megúszni a lélegeztetőgépetFotó: Pixabay.com

A szakember szerint az A és AB vércsoportú koronavírus-fertőzöttek gyakrabban kerülnek súlyos tünetekkel kórházba és nagyobb eséllyel lélegeztetőgépre – írja a Blikk.hu.

Ennek az az oka, hogy a vörösvérsejtek felszínén az úgynevezett A vércsoport anitgénekhez módosult formában a légzőfelületen hozzá tud kapcsolódni a vírus, így nagyobb támadási felületet okoz. Legvédettebbek ebből a szempontból a 0-ás vércsoportúak, nekik nincs ilyen A vércsoport antigénjük - fogalmaz a lap.

Rusvai azt is elmondta, hogy a vírusnak nincs kimondottan magzatkárosító hatása, de az anya magas láza vagy tüdőgyulladása esetén a szervezet alacsony oxigén ellátása csökkentheti a magzat oxigén ellátását is.

Forrás: Blikk.hu

Címlapkép: Pixabay.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mzper x
AB a vércsoportom és van tüdő alapbetegségem (akutt shit) is.
De állom a sarat, geci !!!
Most dőlt dugába az elméleted - Doktor Bubó!
Pálinkás Pál
a lakosság 2,3 ezreléke hunyt el covidban...akik 98%-a beteg öregember! erre nem lehetne teljhatalmat,meg vakcinabiznisz alapozni...pedig ezek valós számok, lehet ellenőrizni.. ezért szívunk egy éve...
esperanza
@mzper x: Nekem is AB a vercsoportom, sot tegnap kaptam az Astra Zenecat... (Vaxzevria) Hollandiaban elek, es ma allitottak le mar megint, de most csak a 60 alattiaknal . (64 leszek?)
simmering73
Akkor most mi legyen, fővirológus úr? Cseréltessük le a vérünket? Idióta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.